BröllopsGuiden

BröllopsGuiden bantar

« April 2021 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

POSTAT 2008-06-19 15:48:16

Anna:

Nu har det gått en månad med naturdieten och min vikt idag landade på 86,3 kilo. Med andra ord en viktnedgång på totalt 9,2 kilo hittills. Jag är riktigt nöjd och fortsätter köra på tills jag nått min idealvikt 57 kilo. Övriga tjejer i "klubben" har trappat ner och tar en Smoothie eller bars då och då.

Om jag ska sammanfatta för och nackdelar med naturdieten är det positiva att den är enkel att följa (en smoothie 3 gånger per dag och en bar som mellanmål - efter första veckan bytte jag ut en Smoothie mot viktväktarmat på lunchen samt la till lite grönsaker till middagen), man känner sig någorlunda mätt hela tiden, det smakar ok och dieten har ju faktiskt gett reslutat. Det negativa är att det inte är så lätt att få tag på produkterna . Smoothies och bars från mina favoriter Friggs finns inte i alla livsmedelsbutiker så ibland har jag varit tvungen att fuska med t ex youghurt eller liknande. En annan mindre bra sak är förstås att man inte kan delta i familjens och vännernas måltider på samma sätt som annars - när min man dricker vin och äter ost så känns det lite trist att titta på. Man hamnar utanför. Men jag har gett mig sjutton på att komma i form, och den här gången tror jag att jag kommer att lyckas.

Varför gör jag då detta och t om inför publik- jo framför allt därför att mina knän är paj och lederna värker så för min del handlar det framför allt om hälsan. Gör jag inte detta nu kommer jag att hamna i rullstol är jag rädd. Var kommer övervikten ifrån kanske du undrar - jo den kom i samband med mina graviditeter, före hade jag storlek 36, men efter sista barnet satt kilona där de satt. Sonen är 12 år nu så det är på tiden att få bort graviditetskilona. Att jag delar med mig till er alla trots den privata aspekten som nästan känns lite pinsam är det roligt att förhoppningsvis kunna inspirera och peppa andra som behöver gå ner några kilo. Visst är det ok att väga för mycket men med åren blir ju övervikt en hälsofara och jag är ett bra exempel på det. Det handlar alltså inte i första hand för mig om utseende utan om att må bra.

Ska du gifta dig kanske du i första hand tänker på att komma i din drömklänning - inget fel med det heller. En viktnedgång till bröllopet kan ju vara en bra start på ett nytt och sundare liv!