BröllopsGuiden

Vårt stora, svenska, grekiska bröllop

« September 2022 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

POSTAT 2018-05-29 13:25:29

Äntligen!

Efter snart 3 år sen frieriet så har vi äntligen bestämt datum! Vi hade egentligen tänkt gifta oss tidigare, men ibland kommer livet emellan. Men nu är datumet bestämt, den 30 maj 2020 blir vi man och fru <3

Vilka är vi? Jag heter Emma, är 31 år. Min sambo och fästman Jannis är 37. Vi bor i Värmland. Vi träffades för 4 år sen. 

Jag hade nyss kommit tillbaka hem efter att i flera år ha bott i Göteborg. Jag tog upp mitt teaterintresse igen efter sju år, och skulle spela med i sommarteatern i Kristinehamn. På en av de sista repdagarna innan premiären skulle det komma en annan medlem i teaterföreningen och ta kort för att göra programblad. Gissa vem det var om inte Jannis. Jag visste vem han var (lite lokalkändis pga teatern i stan). Jag fick lite fjärilar i magen direkt. Jag visste att han var talangfull och kreativ, dessutom karismatisk och trevlig. Inga dåliga egenskaper direkt. Tyckte han var snygg också Wink Just den dagen hände inget. Har fått veta i efterhand att han sneglade på mig också, jag var ju en ny tjej som han tydligen tyckte var väldigt fin.

Nåja, sen kom premiären, och vi möttes på festen efteråt. Just då stannade det vid prat, han skulle åka till Rhodos till sin sjuka pappa (Jannis har rötter därifrån, därav namnet på bloggen), och jag var lite för full.

Nån vecka senare skulle vi i teatergänget ses och hitta på nåt kul. Jag hade inte släppt Jannis riktigt. Jag visste att han förmodligen var kvar i Grekland, men jag hörde av mig till honom på messenger och frågade om han ville komma till träffen med teatergänget. Nä, han var ju kvar såklart på Rhodos. Men där tog kontakten vid. Efter nån timmes chatt så bröts det. Sen på kvällen hörde han av sig. Hans pappa hade gått bort. Jag fanns där som en tröstande kompis. Och det växte och växte. Några veckor senare hade vi chattat över 7000 meddelanden, pratat flera timmar på telefonen. Jag mötte honom på tågstationen när han kom hem. 

Sen den dagen är det vi. Och vi visste att vi kommer bli gamla tillsammans.

Ett år senare var jag med ner till Rhodos. Den näst sista kvällen drog han mig uppför ett berg, det var 40 grader varmt. Jag gnällde och klagade. Fy, vad det var varmt, jobbigt och jag ville hellre gå och äta nånstans. Men Jannis är känd för sitt tålamod (tur för mig) och vi gick. Det var så vackert, vi satt på en bänk med hela Medelhavet framför oss. Solen gick ner och den brann och såg ut som en stor apelsin som försvann bakom havet. Då gick han ner på knä och friade. Självklart sa jag "ja"! 

2017 kom vår efterlängtade dotter Matilda till oss. Hon är den finaste och goaste ungen jag vet!

Och nu ska vi äntligen gifta oss, två år bort, men det går fort!

Vi vet inte riktigt än hur bröllopet kommer se ut, men vi vet gästlistan till 95 %, vi vet temat och vi vet att det blir kyrkbröllop, vi vet vilka tärnorna och marsalkarna är, vi vet vilka sånger vi vill ha. Det blir ett svenskt bröllop i Värmland, maten kommer vara grekisk och färgerna blå, turkos, vit och silver (medelhavet och snäckor typ.). Det kommer bli helt fantasktiskt!