BröllopsGuiden

Vårt stora, svenska, grekiska bröllop

« September 2022 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

POSTAT 2018-06-11 14:47:41

Första anhalt

På fredag börjar vårt sökande på riktigt! Vi ska besöka en plats där vi kan ha vår bröllopsfest. 

Vi vill gärna ha ett ställe där vi får allt serverat. Alltså, vi vill helst slippa städa, servera och koka kaffe, och det vill vi inte att nån av våra gäster ska göra heller. Antingen har vi en lokal med catering där personal ingår eller köpes till, och helst ska vi kunna betala nån som städar dagen efter. Eller, allra helst, vara på en gård/värdshus/restaurang där allt ingår! Dukning, servering, mat, alkohol och städning. Att vi bara får lägga oss i dekorationen av lokal. Om det blir ett sånt ställe tänker vi att dryck ingår till maten, sen finns en bar som gästerna får betala själva. Det är inte alltid ett budgetalternativ att vara på restaurang, men jag tror inte det är billigare med egen lokal och catering. Maten mp vara billigare, men alkoholen får man ju köpa då, och alla dekoration. Personal. Städ. Nä. Vi får verkligen jämföra och se.

Men i alla fall, på fredag ska vi göra första stoppet i vår planering. Vi ska besöka Åkerby Herrgård utanför Nora. Nora är ju så fint på försommaren/sommaren, så det är kul! I så fall blir det i Nora Kyrka om vi väljer den lokalen.

Det låter dyrt med herrgård, men faktum är att de har ingen verksamhet i själva herrgården, utan i så fall är festen och middagen i ett hus bredvid. Det är ett budgetalternativ på herrgård kan man säga. Ett kuvert kostar 900 kronor, och då ingår tre-rätters, dukning, städ, dryck, tårta och fest. Så om man jämför är det asbilligt, men ändå för dyrt om vi nu vill bjuda de vi vill bjuda. Men de har sagt när vi hörde av oss att de gärna anpassar sig efter varje brudpars budget. Dessutom har de även buffé, det är ju billigare per person. Så vi ska dit och höra oss för åtminstone. 

Det vore perfekt om det gick att ha en bra middag för max 40.000 för 70 personer. Vi får se vad de säger! Varken jag eller Jannis vill bjuda på kallskuret eller så, utan vi vill ju ha varm mat och gärna olika sorter om inte det går med tre-rätters. En medelhavsbuffé med en del svenska rätter. 

Vi får se. Men det som är lite avskräckande är att de har blandat betyg. När man läser olika omdömen på olika sidor är en del besvikna på boende. Att man inte bor i herrgården. Men det kvittar ju oss. Men vi får hoppas att maten är bra. Det vore hemskt om vi hade bröllopsfest och så är maten katastrof...

Sen har vi även bslutat vilka vi vill ha till tärnor och marsalkar, och toastmaster/toastmadame. Vi har frågat vår toastmadame och hon blev så glad! Vi vet att hon kommer göra ett kanonjobb! Ska bara fråga vår tilltänkta toastmaster också. De känner varande bra, ingen är blyg och har många kontakter och är sociala. De kommer göra ett superjobb!

Vi ska ha två marsalkar, de är klara men inte tillfrågade. En tärna är klar men inte tillfrågad. Min andra tärna funderar jag på fortfarande. Vi vill inte fråga vem som helst heller. Vi vill att bröllopsföljet ska ha sina uppgifter att göra. De ska inte bara stå bredvid i kyrkan och kosta extra pengar i form av kläder. De ska vara där och stötta i planeringen och finnas där liksom. De ska få varsina uppdrag och hjälpa till om det behövs. 

Vad vi längtar. Det är länge kvar, men alla vet ju att tiden den går fort!