BröllopsGuiden

Anna Bröllopsplaner

« November 2019 »
TI ON TO FR
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

POSTAT 2019-10-08 14:01:56

Det blev en bal på slottet till slut…

Hej allesammans,

Först och främst vill jag be om ursäkt på att jag har varit såå dålig på att hålla er uppdaterade här på Bröllopsguiden. Men ni vet hur det är och alla ni nära och kära har ju fått en hel del uppdateringar på annat håll!

Men ni behöver inte oroa er. Allt har gått helt enligt planerna och nu kan jag och Alex kalla oss fru och man. Vilket känns jättekonstigt men samtidigt supernaturligt. Det märkligaste är väl att jag har bytt efternamn till Lindqvist något som inte alltid är helt enkelt att komma ihåg. 

Jag vet inte om det är något man behöver göra eller inte, men nu har jag i alla fall uppdaterat min signatur så att den passar med mitt nya efternamn. Kanske är det min kreativa sida som talar men jag tyckte faktiskt att det var jättekul att fila till en ny kråka. Själva bokstaven q var väl svårast att få till fast det är ju inte som så att någon måste kunna urskilja varje bokstav.

Meeeen nog om det! Jag misstänker att ni är mer nyfikna på att läsa om själva bröllopet än min strid med att hitta en ny namnteckning. 

Som jag tidigare skrivit tog vi alltså och bestämde oss för att göra ett riktigt “Las Vegas”-bröllop. Det blev inget typiskt bröllop helt enkelt men det blev ett minne för livet. Nu vill jag inte på något vis klanka ner på de som gifter sig mer traditionellt, men för oss så var nog detta det absolut bästa alternativet. Det kändes såå levande att gå från att spela blackjack i ena stunden (vi gick faktiskt lite plus!) till att gifta sig i andra. 

Vi valde att gifta oss på Little Chapel of Flowers, som jag skrev om i mitt förra inlägg, och jag kan inte rekommendera dom nog! Vi valde det romantiska paketet för 700 dollar och till det priset hade vi omöjligt fått ett lika fantastiskt bröllop någon annanstans. Vi fick massor av blommor, åka runt i limousine, fina bröllopsbilder och kunde faktiskt livestreama bröllopet så även om inte mamma och resten av familjen var “på plats” så kunde de vara med ändå! Alex tyckte också det var en lättnad på något vis. Han var ju lite orolig över att hans farmor skulle känna sig lite bortglömd annars. 

Efter bröllopet så hade vi en superhärlig kväll med lyxig mat och gott om tid för oss själva. Jättemysigt! Dagen efter åkte vi till Grand Canyon (helt underbart vackert kan inte rekommendera nog) och sedan rörde vi oss österut mot Texas. Om det har jag inte så mycket att säga förutom att de verkligen har den bästa barbecuen jag någonsin ätit. Att grilla är typ en religion där nere. 

Därefter åkte vi till New Orleans för att lyssna på jazz, något som Alex tjatade om under hela resan så jag hoppas han blev nöjd… Jag tyckte det var trevligt men föredrog vårt sista stopp i Florida. Superhärligt bad och ingen risk för att stöta på någon alligator ;). Där var vi bland annat i de kubanska kvarteren och passade på att smyga hem några kubanska cigarrer att ge till våra föräldrar och släktingar. Känns som en superrolig present att ge till ens vänner med. 

Innan bröllopet gjorde vi också rutten vi tidigare pratat om. Vi landade i San Francisco och rörde oss ner mot Los Angeles. Det är nästan så att jag får berätta om den streckan i ett annat blogginlägg men där såg vi bland annat red wood-träden, besökte Silicon Valley (inte så kul) och var på det klassiska fängelset Alcatraz. 

Ha det bäst allesammans och ta hand om er!!!

//Anna Lindqvist

POSTAT 2019-07-25 10:51:28

Tankar och idéer till bröllopet

Ja ni, dessa dagar upplever jag en salig blandning av stress och nöjdhet. Tanken på att bröllopet närmar sig är lika delar pirrigt som overkligt. Jag undrar om man ser saker och ting lite annorlunda efter att man är gift? Kommer liksom detta stora kliv in i “vuxenvärlden” att leda till andra “vuxna” beslut? Typ det där med att skaffa villa, volvo och vovve. En unge med kanske?

 

Vi börjar trots allt närma oss den 17 september och än så länge är inte själva bröllopet varken bokat eller bestämt. Av den anledningen har vi bokat biljetter till Los Angeles så sent som den 10 september och stuvat om våra reseplaner lite, för vem vet, kanske måste vi vänta några dagar innan vi kan få till vårt “Vegas-bröllop”.

 

Det är så klart framförallt detta som stressar mig med. Vi borde ha bokat bröllopet för länge sedan, men samtidigt tröstar jag mig med tanken på att om det är en plats man kan gifta sig snabbt så är det i Las Vegas. Fast det är ju det där med att man ändå vill att det ska vara åtminstone liiite speciellt. Men i värsta fall så kan vi alltid hitta något som funkar. 

 

Både jag och Alex har fortsatt med att spela för lite småpengar för att öva upp oss inför kvällarna i Vegas. Vi har ju båda bestämt att vi ska testa att pröva lyckan lite och tänker sätta ett tak på hur mycket vi vill spendera. Det ska vara pengar vi kan förlora liksom, även om man givetvis hoppas på att vinna. Vår strategi nu är att välja spelsidor med en bra bonus, använda bonusen och sedan byta. Du hittar en lång lista med svenska casino här som vi har använt oss av.

 

Så den senaste tiden har jag dock lagt i princip all min fritid på att googla runt på olika alternativ. Jag har hittat några som vi båda tycker om extra mycket, som jag tänkte presentera här.

#1 Graceland Wedding Chapel

Om det är någon typ av bröllopsform som skriker Las Vegas, så är det väl ändå ett klassiskt Elvis-bröllop? Det lär finnas ett gäng sådana i staden som aldrig sover, som också var staden där självaste “kungen” regelbundet uppträdde i. Det bästa av dessa verkar vara Graceland Wedding Chapel, som verkligen kör på hela grejen med Elvisimitatör osv. Liiiiite sugen är man ändå!

#2 Gifta sig i Grand Canyon

Ett helt annat alternativ är att gifta sig i självaste Grand Canyon. Det skulle givetvis kunna vara hur fantastiskt och storslaget som helst, men det känns också som att det är lite av en gamble. Tänk om vädret är hemskt, vad gör man då? Sen är det rätt dyrt med som jag har förstått det. Men det är ju också en plats vi både drömmer om att se och jag tror att det kan vara magiskt. Får reka lite om det ens finns några tillgängliga bokningar under tiden vi är där. 

#3 Little Chapel of Flowers

Det tredje alternativet vi har tagit sikte på är detta världsberömda kapell, som har ett oerhört fint rykte. När man kollar på deras hemsida så ser det också superfint ut. Det är inte heller orimligt dyrt utan deras paket ligger mellan 300-5000 dollar. Med andra ord kan man göra det ganska enkelt om man vill! Vi funderar lite på det “romantiska” paketet för 695 dollar, då ingår det limousin, blommor, foto och man får välja kapell själva. 

 

Vi får se vad det blir helt enkelt, men snart är det dags att bestämma sig!

POSTAT 2019-06-25 11:55:59

Datumet är nu satt!

Äntligen, äntligen, äntligen! Nu har vi äntligen bestämt när den stora dagen blir av. Eller ja, den stora resan då. Vi planerar att resa den i början av september och gifta oss den 17e på min födelsedag! Jag menar, kan man få en bättre present? Och Alex behöver inte fundera på så mycket annat än att vara på plats och uppvakta mig, vilket är väl lagom i uppgift för honom ;). Vi vet också att det är många som brukar låna pengar till bröllop men vi är osäkra på om det är aktuellt för oss. Vi har ju några månader kvar att försöka skrapa ihop budgeten på, men vi får se. Det blir väl mer att låna en resebudget i så fall.

 

Som jag tidigare har skrivit har vi nu bestämt oss för att slå ihop bröllopet med vår stora drömresa som är en lång och rejäl tur till USA. Planen är fortfarande att göra ett Elvis-bröllop, eller vad man ska kalla det för, i Las Vegas och sedan festa hela natten lång. Men en sådan resa är ju så klart dyrt, så det är möjligt att vi kanske lånar pengar ändå. Alex är tyvärr inte rik… ännu ;)

 

Tidigare var ju planen att efter Vegas köra till Grand Canyon och sedan fortsätta österut mot New Orleans och det tror jag att vi kommer att hålla oss till. Men sedan vet vi inte riktigt var vi ska ta vägen. Har såå himla många häftiga ställen att upptäcka att det känns helt hopplöst att bestämma sig. I-landsproblem till 200 procent men ändå. Alternativen vi grubblar över är i vart fall att antingen åka ner till Mexiko, eller fortsätta österut till Florida och därifrån åka över till Kuba. 

 

Kanske kör man en kombo av alternativen och kör ner till Mexiko och sedan tar båten därifrån till Kuba? I Mexiko vill jag gärna åka till Durango. Det verkar såå fint! Miami hade ju varit väldigt häftigt men tror inte man kan åka till Kuba därifrån ännu. Obama skulle ju upphäva embargot men tror tyvärr att det fortfarande är kvar? 

 

Det är ju långt kvar tills vi ska åka, men vi känner båda att det är dags att planera upp resan nu. Så man kan boka boenden och sånt till bra pris. Skönt att veta var man ska med. Men visst vore det coolt att åka till Mexiko eller Kuba. Får vi båda chans att öva upp vår spanska med ;)

 

Håller er uppdaterade om hur det går!

POSTAT 2019-04-28 16:16:37

Och så var det bestämt…

Ja ni, som man säger, skam den som ger sig! Denna gången har jag nämligen en hel del fina grejer att rapportera… Jag och Alex hade som sagt vår myskväll ute i värmen (som sen blev kylan) och jag vet inte om det var vinet eller den goda stämningen, men nu har vi faktiskt rört oss framåt i våra bröllopsplaner! Det tog bara typ… ett år ;)

 

Som jag skrivit tidigare har en idé varit att slå ihop bröllopet med en resa och utöver att åka till Japan, har vi framförallt övervägt USA. Och att man då uppfyller den klassiska drömmen med att bila längs landet. Typ att köra en kedja som går San Francisco till Los Angeles, Las Vegas, Grand Canyon och sedan fortsätta österut via Texas till New Orleans. Och i så fall göra ett Elvis-bröllop i Vegas.

 

Känns ju rätt coolt på nåt sätt! Och jag vet inte om det berodde på att vi spelade lite slotspel på https://www.casinon.se/gogo-casino/ när vi satt där ute och myste med ett SUPERGOTT vin och åt JÄTTEGODA charkprodukter, men vi bestämde oss för att köra vidare på den idén! Vi gick faktiskt liiite plus, men framförallt var det spännande. Bland annat spelade vi ett som heter Gonzo’s Quest och ett med Game of Thrones-tema. Gonzo’s var kanske bäst men det andra var roligt med! Det var lite som att vi förberedde oss på Vegas och dit vill man ju inte åka utan att veta hur spelen är. Vi får nog öva på lite roulette och poker med om vi ska åka dit! Det tråkiga, men samtidigt mysiga, med att åka till Vegas är ju att det bara blir vi två. Kan ju inte bjuda någon till USA liksom och ärligt talat känns det mer romantiskt att ha oss för oss själva. Fast det kommer inte vara roligt att berätta detta för mamma, hon tjatar ALLTID om vårt bröllop. Men hon ska egentligen inte säga något, med tanke på att hon och pappa gifte sig så avskilt med!

 

Vi är väl fortfarande inte helt hundra ännu, men det känns som att USA är den bästa idén. Bland annat eftersom jag och Alex länge har pratat om att åka dit och gärna vill se typ Hollywood, Golden Gate, Grand Canyon och pröva lyckan lite. Ja ni vet, alla de klassiska grejerna. Dessutom, hur coolt vore det inte med New Orleans?? Tänk liksom musiken, träsken, voodoo och Mardi Gras,  du vet den där megafestivalen där det är typ världens fest! Sedan ska ju BBQ i Texas vara oförglömligt ;)

 

Som vi misstänkte var detlite väl blåsigt när vi satt ute, så att spela Pandemia (världens bästa brädspel typ) gick ju inte, utan vi fick köra på plan B och gambla lite. Inte Alex emot, han gillar väl det där lite mer än vad jag gör, men jag tycker att det är rätt kul med.

 

Vi hittade en jättebra sida där man kunde jämföra olika spelsidor och vi tog helt enkelt det svenska med mest erbjudande - man får ju inte vara dum! ;) Där gick det nämligen att se en lång lista på alla sajter och läsa om vilka som folk tyckte var bäst. Klicka här om du vill läsa mer!

 

Nu är ju den stora frågan bara om när vi ska gå vidare med planerna. Vi vill ju gärna ringa in Mardi Gras och det är tydligen i februari, så det får väl bli att vi åker i typ slutet av januari eller början av februari. Sedan måste jag också komma på ett bra sätt att berätta detta för mamma (sorry om du ser detta innan jag säger något till dig).

Men jag håller er uppdaterade om mina planer så får vi se var vi landar helt enkelt! :)

 

Bye for now och kom ihåg NJUT AV SOLEN!!!!

POSTAT 2019-04-25 09:04:25

Myskväll med vin och planering

Heej allesammans!

 

Vilket underbart väder vi har fått, det är ju helt otroligt! Nu i påskdagarna har jag och Alex min sambo (eller fästman eller vad säger man, låter såå gammalmodigt???) verkligen passat på att njuta av solen! Vi har gått långa promenader, ätit glass nere vid hamnen och varit en hel del nere på innergården.

 

Ikväll tänkte vi fortsätta att suga upp D-vitaminer med att ha lite myskväll utomhus! Ser ut att hålla sig ganska varmt, men vi bunkrar upp med lite filtar just in case. Vi har helt enkelt bestämt oss – vi ska vara ute till solen går ner.

 

Planen är att göra en riktig myskväll med vin, plocktallrik, lite spel och prata om bröllopet… Spelet vi tänkt köra heter Pandemic och är verkligen ett superbra brädspel där man spelar på lag och ska rädda världen från olika virusar som sprider sig! Får hoppas att det inte blåser eller så för då kommer nog alla småpluppar att flyga iväg ;)

 

SÅ vi har en backup! Om vädret inte är med oss får det bli att strunta i brädspelet och typ pröva lyckan lite på https://slots.se/ och se om vi har turen med oss där istället! Där finns nämligen massor med tips på spel. Kanske kan man vinna lite pengar till bröllopet om man får drömma ;)

 

Vi har i alla fall bestämt oss för vilket vin vi ska ha! Alex har nämligen fått mig att börja använda en jättesmidig app som heter Vivino (som också har en egen hemsida), som är typ ett vin community där man kan kolla vilka viner andra tycker är bra. De har också en lista på de bästa röda eller vita vinerna under 100 kronor på Systembolaget, så jag har kollat där och siktat in mig på ettan. Ett Australiensiskt vin som heter Shiraz - Grenache - Mataro och ska vara jättegott!

 

Vi har blivit supernördiga på viner nu faktiskt å det är pretty amazing! Vi var på en vinprovarkväll i Göteborg efter vi fått det i present av min syster och vi lärde oss såå mycket! Bäst var det kanske att lära sig hur man provsmakar ett vin som ett proffs så man inte verkar så dum på restauranger när de frågar om vinet är bra, haha. Man ska typ lukta på det – och då menar jag LUKTA på det. Luta glaset och kolla på hur kraftig randen är högst upp och sen hålla det mot ett starkare ljus och kolla hur mycket man ser igenom vinet. SEN när man smakar så ska man typ suga in luft samtidigt så att smaken verkligen sprider sig i munnen!

 

Det blir verkligen skillnad! Något som också blir skillnad är att typ cirkulera glaset så att vinet luftas. Har sett det på film innan och trodde det bara var en snobbgrej men WOW det är som att dra bort en slöja! Smaker MYCKET bättre!

 

Charkbrickan blir väl att plocka ihop något i diskarna på Maxi, de har ju faktiskt väldigt bra ostar och kött där. Jag gillar mer milda ostar medan Alex vill typ ha de mögligaste och de mest stinkande som finns, så vi får väl mötas på mitten antar jag… Eller är det dags att visa vem som bestämmer på riktigt? ;)

 

Vi ska som sagt också prata lite om bröllopet och jag hoppas verkligen att vi kan komma fram till något, haha. Nu börjar de äldre släktingarna bli lite otåliga ;) Så jag återkommer sen med en uppdatering!

 

Hej då så länge och UT I SOLEN MED ER NU!

POSTAT 2019-01-15 12:12:19

Håller uppe känslan med lite bröllopsfilmer

Hej igen!

Vi har ännu inte bestämt oss vad det blir för typ av bröllop men det lutar mot resan jag skrev om i förra gången (läs mer om det här).Tror det blir den helt klart mest minnesvärda och roliga lösningen!

Igår fick jag en ny liten bröllopskick genom att kolla listor på bröllopsfilmer, och då menar jag inte några hemmafilmer på YouTube utan riktiga spelfilmer.

Hittade en del tips på amerikanska filmer som jag inte hade sett, typ A Wedding och Wedding Crashers, men hittade också en lista på svenska klassiker där bland annat Bröllopsfotografen var med. En film jag tyckte var supermysig när den kom men som jag inte sett på länge!

Så tanken är nu att jag och Alex ska den ikväll eller imorgon och vem vet, kanske är det lite svensk bröllopskomedi som krävs för att vi ska bestämma oss???

Om du har några fler bröllopsfilmer att tipsa oss om, så gör gärna det!

POSTAT 2019-01-10 13:56:21

Funderingar och planer

Hej allihopa,

Det här med att gifta sig ger verkligen upphov till blandade känslor… Jag är superglad över att jag och min kille äntligen ska gifta oss, men samtidigt är det såå svårt att bestämma hur bröllopet ska se ut! Ska det vara en jättefest? Ska det bara vara vi? Ska det vara i Sverige? Ska vi åka iväg någonstans?

Vi har inte ens bestämt datum, men vi tänkte väl nu i sommar eller senhösten. Han är inne på att ha en ganska stor fest, men jag känner att det vore mysigare med något mindre. Kanske ska man slå ihop det med en resa och dra helt ensamma? Verkligen slå till med en smekmånad direkt.

Det skulle säkert kosta lika mycket att vara iväg i en månad i USA, som att göra en stor bröllopsfest och det är något vi båda vill. Problemet är väl i så fall att mamma inte kan vara med och jag vet att hon gärna skulle vilja det. Å andra sidan kan man väl ha en liten fest här hemma sen när vi kommer tillbaka!

För visst vore det ändå rätt coolt att dra över till USA, göra en roadtrip och sen typ gifta sig i Vegas? Eller är det töntigt? Kan inte bestämma mig… Men det känns ändå som att det vore en riktigt udda grej att faktiskt göra. Många snackar väl om det men hur många gör det?

I så fall landar vi nog i San Francisco, hyr en bil och åker till LA. Sola och bada, äta gott och nyttigt, besöka Hollywood ;) Därefter tar det bara några timmar till Vegas, rakt ut i öknen.

Just San Francisco är jag riktigt nyfiken på. Tror nästan mer på det än på LA. Läste på Lonely Planet och blev typ kär direkt. De vackra backarna, bron, maten och typ allt!

Där ska vi i så fall lyxa till det rejält. Bo på ett superfint hotell, äta gott och spela. Bara en natt eller två. Men verkligen göra vegas. Alex spelar en del på fritiden men jag gör det nästan aldrig, men det är rätt kul att kolla på och om vi gör denna resan så ska jag också pröva lyckan lite. Tänker att vi typ viger en del av resekassan till att slösa bort liksom. Så att det inte spårar ur :P

Alex ska i vilket fall visa mig lite hur spelen fungerar innan det är dags så jag har googlat lite efter sajter att spela på och hittade att man kan få 40 freespins hos Mr Green om man spelar där och det låter bra i mina öron. De känner man ju igen från tv och reklam med. Så de känns trovärdiga. Så ska spela lite där och värma upp så man är redo om det nu blir en USA-resa.

Efter Vegas tänkte vi i så fall fortsätta öster ut. Se Grand Canyon, Monument Valley, kanske åka in igenom Texas och äta grillat och lyssna på livemusik. Alex är också sugen på att åka till Nashville och Memphis, inte mig emot!

Vore också superkul att åka ner till New Orleans. Där finns ju massor av voodoo kvar och det där tycker jag är superspännande! Men vi får väl se vad man hinner med. Skulle vara kul att åka till New York med, men dit kommer man väl förr eller senare ändå.

Vad tycker du?? Ska vi köra på USA resan eller fira hemma?

POSTAT 2018-12-10 13:03:30

Välkommen till Annas Bröllopsplaner

En sida för den bröllopstokige

Välkommen till min bloggsida på Bröllopsguiden!

Jag heter Anna och älskar tanken på bröllop. Jag har ännu inte gift mig själv ännu, men är numera förlovad och bröllop i sig är ett av mina stora "intressen". Jag tycker det är en fantastisk kärleksförklaring vilket gifter sig fint med min romantiska ådra.

I denna blogg tänker jag skriva om bröllop, vänner som gifter sig, saker jag och min sambo gör och om mina intressen osv. Är utöver bröllop glad i allt från film till musik, spel till att läsa välskrivna romaner.

Nu när det närmar sig jul plöjer jag givetvis alla möjliga jullåtar jag kommer över (från de gamla klassikerna som Last Christmas till Bob Dylans märkilga julskiva).

Jag kollar också mycket på julfilmer (hittade en lista här på filmer jag tänkte se i år) och har nog sett de flesta.

Roligt att du har hittat hit! <3