BröllopsGuiden

Anna Bröllopsplaner

« November 2019 »
TI ON TO FR
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

POSTAT 2019-04-25 09:04:25

Myskväll med vin och planering

Heej allesammans!

 

Vilket underbart väder vi har fått, det är ju helt otroligt! Nu i påskdagarna har jag och Alex min sambo (eller fästman eller vad säger man, låter såå gammalmodigt???) verkligen passat på att njuta av solen! Vi har gått långa promenader, ätit glass nere vid hamnen och varit en hel del nere på innergården.

 

Ikväll tänkte vi fortsätta att suga upp D-vitaminer med att ha lite myskväll utomhus! Ser ut att hålla sig ganska varmt, men vi bunkrar upp med lite filtar just in case. Vi har helt enkelt bestämt oss – vi ska vara ute till solen går ner.

 

Planen är att göra en riktig myskväll med vin, plocktallrik, lite spel och prata om bröllopet… Spelet vi tänkt köra heter Pandemic och är verkligen ett superbra brädspel där man spelar på lag och ska rädda världen från olika virusar som sprider sig! Får hoppas att det inte blåser eller så för då kommer nog alla småpluppar att flyga iväg ;)

 

SÅ vi har en backup! Om vädret inte är med oss får det bli att strunta i brädspelet och typ pröva lyckan lite på https://slots.se/ och se om vi har turen med oss där istället! Där finns nämligen massor med tips på spel. Kanske kan man vinna lite pengar till bröllopet om man får drömma ;)

 

Vi har i alla fall bestämt oss för vilket vin vi ska ha! Alex har nämligen fått mig att börja använda en jättesmidig app som heter Vivino (som också har en egen hemsida), som är typ ett vin community där man kan kolla vilka viner andra tycker är bra. De har också en lista på de bästa röda eller vita vinerna under 100 kronor på Systembolaget, så jag har kollat där och siktat in mig på ettan. Ett Australiensiskt vin som heter Shiraz - Grenache - Mataro och ska vara jättegott!

 

Vi har blivit supernördiga på viner nu faktiskt å det är pretty amazing! Vi var på en vinprovarkväll i Göteborg efter vi fått det i present av min syster och vi lärde oss såå mycket! Bäst var det kanske att lära sig hur man provsmakar ett vin som ett proffs så man inte verkar så dum på restauranger när de frågar om vinet är bra, haha. Man ska typ lukta på det – och då menar jag LUKTA på det. Luta glaset och kolla på hur kraftig randen är högst upp och sen hålla det mot ett starkare ljus och kolla hur mycket man ser igenom vinet. SEN när man smakar så ska man typ suga in luft samtidigt så att smaken verkligen sprider sig i munnen!

 

Det blir verkligen skillnad! Något som också blir skillnad är att typ cirkulera glaset så att vinet luftas. Har sett det på film innan och trodde det bara var en snobbgrej men WOW det är som att dra bort en slöja! Smaker MYCKET bättre!

 

Charkbrickan blir väl att plocka ihop något i diskarna på Maxi, de har ju faktiskt väldigt bra ostar och kött där. Jag gillar mer milda ostar medan Alex vill typ ha de mögligaste och de mest stinkande som finns, så vi får väl mötas på mitten antar jag… Eller är det dags att visa vem som bestämmer på riktigt? ;)

 

Vi ska som sagt också prata lite om bröllopet och jag hoppas verkligen att vi kan komma fram till något, haha. Nu börjar de äldre släktingarna bli lite otåliga ;) Så jag återkommer sen med en uppdatering!

 

Hej då så länge och UT I SOLEN MED ER NU!