BröllopsGuiden

Fru K

« Maj 2021 »
TI ON TO FR
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

POSTAT 2008-11-09 21:14:33

Underkläder

Alldeles lägligt fick jag ett mailutskick från underklädesbutiken Change. Deras stora rea började i torsdags med 50 procent på hela sortimentet. Jag var inte sen att passa på att införskaffa de underkläder jag tänkt ha till klänningen. Billigt blev det och jag känner mig så där nöjd som man bara kan vara när man gjort ett riktigt fynd. En till bock i listan är avklarad! Snart är jag redo för cermonin =)
POSTAT 2008-11-05 10:08:26

Namnbyte?

Jag har verkligen grubblat, fram och tillbaka, bestämt mig, ändrat mig och sen börjat grubbla igen. Den här med efternamn är verligen svårare än vad jag trodde. Kruxet är att jag har ett jobb där jag är starkt förknippad med mitt nuvarande efternamn, folk som jag träffat under tidigare år vet vem jag är när de hör mitt namn osv. Men samtidigt vill jag att vi när vi gifter oss skall ha samma efternamn, att våra framtida barn ska ha samma efternamn som hela familjen. Någonstans slåss jag med mig själv med det "traditionella" och det nytänkande. Jag har lyft frågan om att vi kanske kan ta mitt efternamn men det totalvägrar han.

Så nu står jag där och funderar på hur jag ska göra. Ska jag ta hans efternamn eller lägga till mitt som mellannamn (dvs ha dubbelnamn)? Egetligen är jag inte alltför sugen på ett dubbelnamn men vill inte heller bara heta som jag gör idag. Jag vet inte hur jag ska göra och nu närmar sig bröllopet. Visst att man inte behöver göra det på en gång utan att det går att ändra i efterhand men det känns inte riktigt som samma sak.

Nu finns det säkert en del av er som har kikat in på min presentation och sett mitt efternamn och undrar varför jag inte vill byta Karlsson mot Larsson. Eftersom jag är här och försöker hålla bröllopsplanerna hemligt så kan jag inte avslöja mitt nuvarande efternamn. Få som heter så i Sverige nämligen. Karlsson är det som skulle kunna bli mitt nya namn om jag byter. 

Kan man bli gråhårig för mindre???  

POSTAT 2008-11-02 01:04:09

Bröllopstårta

Har precis surfat runt och tittat på Annas bilder (här på forumet), hamnade sedan på deras fotografs blogg och tillslut på en blogg som tillhörde personen som gjorde deras bröllopstårta/kaka. Puh...  Hur som helst, hon som gjorde deras tårta har gjort flera helt fantastiska underverk. Jag blir djupt imponerad av att man kan åstakomma något sådant och blir dessutom lite besviken över att jag själv inte får grotta ner mig i bröllopstårtornas värld. Jag som älskar bakverk! Måste se till att ordna en fest efter att vi kommit hem från resan för att få fira med våra vänner.  
POSTAT 2008-10-31 08:35:46

Pustar ut

Jag har haft ett dilemma som jag funderat över om och om igen. Min ena syster kommer inte at åka med oss andra och kommer alltså inte att vara med när vi gifter oss. Jag har försökt att övertala dem att följa med utan att för sakens skull tala om vad vi ska göra. Nu böjar det bli väldigt kort om tid att boka och jag var tvungen att bestämma mig. Ska jag berätta och hoppas att hon inte råkar säga något till de andra så att överraskningen förstörs eller ska jag hålla det hemligt och låta henne få veta när vi kommer hem?

Troligvis skulle hon ha blivit arg och besviken för att hon inte fick veta innan så att det kunde ha påverkat deras beslut. Efter att ha funderat så bestämde jag mig för att berätta och låta henne själv ta beslutet om dom bestämmer sig för att stanna hemma eller följa med. Jag gjorde troligtvis rätt för hon sa att hon hade blivit arg om hon fått veta det i efterhand. Framförallt känns det mycke bättre. Nu har hon iallafall själv möjligheten att välja om dom ska följa med eller inte. Pengarna påverkar såklart men som tur är har priserna sjunkit en del nu!

POSTAT 2008-10-26 20:17:26

Är det så vi tjejer är?

Fick precis en kommentar från min blivande då jag sa att jag måste köpa underkläder till bröllopsnatten (som passar till kläningen också såklart). Han påstod att jag försökte "lura" honom då jag från början påstod att det inte behövde bli så dyrt att gifta sig eftersom vi skulle ha ett enkelt bröllop där vi gifter oss barfota på stranden med en enklare klänning. Allt eftersom tiden går har jag kommit på fler saker som jag bara måste ha, exempelvis skor till klänningen eftersom vi inte bara kommer vara på stranden, underkläder som passar till en axelbandslös klänning, inbjudningskort till våra gäster osv. 

Men inte luras väl jag, jag hade bara inte kommit på allt underbart som man bara måste ha för att få en perfekt dag. Eller iallafall inbillar jag mig att det kommer att förgylla dagen med dessa "måste ha" saker =) 

POSTAT 2008-10-26 20:00:45

Vigsel för byråkratins skull

Det låter väl rätt trist egentligen, att man ska behöva vigas för byråkratins skull menar jag? Men så är fallet för vår del. Vigseln i Thailand är inte giltig i Sverige och därför måste vi även vigas hemma. Frågan är bara hur vi ska göra det. Boka in oss på Tingshuset i kommunen eller försöka få en tid på Arlanda innan vi åker. Fast då behövs visserligen två vittnen som kan ta sig dit. Min syster med familj åker ner samma dag som oss men eftersom bröllopet fortfarande är hemligt vore det synd att be dom att vara vittnen och avslöja allt i förtid. Det kanske är bättre att fixa det någon dag innan så att alla papper är iordning.

Hur som helst kan det vara bra att få ordning på det så snart som möjligt. Klockan tickar även om vi "bjöds" på en extra timme i natt...

POSTAT 2008-10-22 09:32:13

Inbjudningskort

Även om vi inte kommer ha en formell inbjudan till bröllopet så vill jag gärna dela ut inbjudningskort till våra gäster. Jag hade tänkt att dessa skulle läggas in på rummen av hotellets personal dagen innan så att det får en överraskning när de kommer tillbaka från stranden.

Så i helgen ägnade jag tid åt att surfa runt och kolla vad olika företag har att erbjuda. Vi fastnade till slut för ett kort som finns hos romance.se. Jag har sett att det är flera här på BG som har valt likadana, och det kan jag verkligen förstå. De är superfina! Vi bestämde oss för att ha ett kort med silver som grund och med rosa band på. Ska se till att lägga in en bild i mitt album om någon är nyfiken.

POSTAT 2008-10-20 19:30:52

Hår och make-up

Idag fick jag mail av min bröllopskontakt som hjälper till att fixa allt på plats. Hon frågade om jag ville ha hjälp med smink och håruppsättning vid bröllopet. Jag har tänkt att ordna med det själv eftersom kostnaderna redan har skenat iväg. Priset för denna hjälp skulle vara 1500 svenska kronor, i Thailand!!! Det kan inte vara möjligt att det ska kosta så mycket. Jag har fått höra vad mat kostar och vet att deras löner inte är alltför höga. Jag förstår att bröllopsplaneraren troligtvis lägger på en slant men man kan ju undra HUR mycket det är. 

Är det någon som vet vad det skulle kosta på plats? Vad har ni fått för pris på håruppsättning och smink här hemma?

Kram Malin

POSTAT 2008-10-19 22:13:34

Det närmar sig med stormsteg

Mitt första inlägg i denna blogg. Jag trodde att jag kunde hålla mig ifrån att blogga men det är svårt när tankarna far runt i huvudet som de gör just nu.

Vem är då jag bakom detta alias? Jag drömde som liten, och ganska länge som stor också, om ett stort bröllop med allt vad det innebär. Tyvärr så måste man kompromissa när man träffar en partner sägs det, och det är där vi befann oss när vi började att diskutera bröllop. Min kärlek kunde absolut inte tänka sig att gifta sig med släkt och vänner och jag hade svårt att förlika mig att gifta mig utan min familj. Tillslut lyckades vi komma på en bra lösning.

Vi har hela tiden varit tydliga inför vår familj och våra vänner att vi kommer att gifta oss utomlands och att de troligtvis inte kommer att få veta något förens vi är hemma igen. Jag har som sagt svårt att tänka mig ett bröllop utan min familj. I vinter kommer vi tillsammans med min familj att åka till Thailand på semester. I samband med att det blev bestämt att alla skulle åka började vi prata om att gifta oss på stranden och beslutade oss även för detta. Det är inget som de vet om utan de kommer att få en inbjudan samma dag som vi kommer ner.

Vigseln kommer att hållas ganska enkel på stranden med sju gäster närvarande. Efteråt har vi bokat middag på en restaurang i närheten av vårt hotell. Jag hoppas verkligen att vi kommer överraska familjen rejält och att det blir glada över att de fick möjligheten att vara med, trots att jag sagt att de inte skulle få vara det.

Frågor om bröllop har vi fått, men vi har hållit på oss och sagt att vi inte har några planer på detta utan funderar på Italien eller liknande nästa vår...

FÖRSTA SIDAN   < 1 2