BröllopsGuiden

StinaBaudies Bröllop

SENASTE 10 INLÄGGEN
» Date night med bröllopsplaner
« December 2019 »
TI ON TO FR
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

POSTAT 2019-12-03 11:02:56

Date night med bröllopsplaner

Hej allesammans,

Jag heter Stina Baudie och jag är ny här på Bröllopsguiden. På denna bloggen tänkte jag dela med mig av mina och min pojkvän Kevins bröllopsplaner. De flesta av er som kommer att läsa känner jag sedan tidigare och ni andra är välkomna att spana in min sida med.

 

Kort om mig då. Jag är 29 år och bor i Kalmar där jag studerar till gymnasielärare i svenska och historia på Linnéuniversitetet. Jag och min sambo har varit tillsammans i sju år och varit förlovade i snart ett halvår. Nu börjar vi fundera lite på om det är läge att gifta sig i till våren nästa år. Känns ganska symboliskt laddat ändå att våren inte bara inleder ett nytt år, utan också ett nytt decennium och ett nytt stort steg i vår relation. Det blir att slänga sig framstupa in i vuxenlivet. 

 

Igår hade vi i alla fall en “date night” där vi såg till att uppvakta varandra som på den gamla goda tiden! ;) 

 

Vi gick ut och drack vin och gick sedan vidare för att äta på restaurang och därefter såg vi en sen biofilm. Under middagen pratade vi om hur vi ska gifta oss, en fråga vi tidigare knappt riktigt har funderat på. Vi är väl båda inne på att hålla det ganska litet, men ska vi hyra någon lokal? Ska vi gifta oss borgligt eller i kyrkan? Ska vi bjuda alla släktingar? Alla vänner? Ska vi gifta oss enkelt och sedan ha en stor bröllopsfest istället? Många funderingar.

 

Kevin skämtade om att vi kunde åka utomlands och gifta oss i typ Las Vegas eller nåt, men det är jag inte ett dugg sugen på. Visst det vore väl häftigt, men för mig är det viktigt att åtminstone mamma kan vara med och det finns ingen chans i världen att hon åker till Vegas. Dessutom kan han ju redan spela online, bara igår pratade han om att han fått 40 freespins hos Mr Green så jag förstår inte varifrån denna “Vegas-hets” helt plötsligt kommit ifrån.

 

Om vi ska åka någonstans vill jag hellre åka till något ställe där man kan bada och sola. Som Mexiko eller Kuba. Visst då kan väl inte heller mamma vara med på den stora dagen, men man får ju i alla fall lite sol och bad som kompensation! 

 

Just Kuba har alltid varit lite av en dröm att få uppleva. Jag älskar den härliga musiken och det verkar så häftigt med alla gamla bilar och 50-talsgrejer. Som om tiden stått still liksom! 

 

Men jag tror ändå att vi kommer att vara kvar här i Sverige. Rent spontant så ser jag framför mig att vi antingen kör ett bröllop utomhus (om vädret tillåter) och kör det direkt kombinerat med en bröllopsfest. Eller så gifter vi oss borgligt och därefter kör festen någon dag efter.

 

Vi får se helt enkelt, men jag återkommer när jag vet mer <3