BröllopsGuiden

Bopbopidop

« September 2021 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2009-02-08 14:59:37

Så var man gift då!

Först och främst vill jag bara lugna eventuellt oroliga bloggläsare :-) Det var bara en tillfällig diarre som sonen hade. Ätit nått kanske? Dagen efter var han i alla fall normal igen. Men det var nog oroligt där ett tag för att jag skulle kunna ha lagt grunden till ett framtida magsår :-)

Tänkte bara dra lite hur vår undarbara dag avlöpte, för den blev verkligen helt perfekt. Allt som jag planerat ifrån början löpte inte riktigt som jag tänkt, men det var absolut inget som störde eftersom det faktiskt inte gjorde någonting.

Vi vaknade inte förrän halv åtta på lördagmorgonen, vilket var lite stressigt eftersom jag hade en del saker kvar att göra (är en sån som måste göra allt i sista minuten hur mycket jag än planerar i förväg).

Brudkläderna skulle strykas och en duk som fattades!? när de dukade borden dagen innan på restaurangen. Strax innan10 kom mina föräldrar och syskon som kunde ta över en del innan jag stack till frissan klockan 11. Där kunde jag lugna ner mig lite och bli ompysslad. Tilläggas kan att jag tillbringat natten med att sova på spolar...Inget jag rekomenderar, men jag har så tjockt hår att jag annars fått sitta flera timmar under en huv och blivit kokt. Men gudars så ont det gjorde. Vid ett kom gubben till frissan och blev fönad, sen gick vi till en närliggande park med min syster och tog lite kort utomhus.

När det var gjort åkte vi hem igen och väckte sonen som fått sig en liten tupplur. Då hade även Pelles syskon kommit eftersom de allihop skulle få vara med vid vigselcermonin på "rådhuset".

Det var lite lustigt när vi alla, 18 personerna, 14.30 kl klampade in i vigsel lokalen. Vigselförrättaren tyckte det var roligt att det var så många för det brukade det inte vara (viktigt: gör som ni vill). Den borgliga cermonin är kort, men det blev ändå stämmningsfullt och som min bror sa: man kom så nära att det blev rörande. Han fick hålla tillbaka tårarna sa han och han brukar inte gråta på bröllop annars. Nu kan det ju bero på att han inte sett syrran gifta sig förut, men jag förstår hur han menade med nära.

Efter vigseln checkade vi in i bröllopssviten och tog mer kort där (syrran som fotade igen). Sedan for vi tillbaka hem och administrerade skjutsen av dekorationsmaterialet som skulle till restaurangen kl 16.30. Det låter snärjigt, men det var bara festremsor, ljusstakar och blommor som skulle upp och de var flera stycken så det avlöpte tämligen friktionsfritt, förutom någon enstaka detalj :-)

Under tiden ade dock jag blivit hysteriskt hungrig och fick för mig att göra pastasalladen som jag egentligen skulle ha gjort innan alla människor kom... Var kanske lite nervös ;) (jag hade tagit av mig brudklänningen) klockan 17 var den färdig (maten skulle vara ca 19.45) så vi fick slänga i oss lite där. Innan klockan blev 18 blev jag och Pelle ensamma i lägenheten ett tag och kunde andas lite. När sedan vår skjuits kom för att köra oss till festen upptäckte vi att min ros som jag hade som "brudbukett" tvärdött. Snabbt som ögat fick vi ta en ny, mindre ros som blivit över vid dekorationen och binda om den så att jag skulle få nått nytt att ha i handen :)

Kris avvärjd med andra ord. Sedan åkte vi till festen där vi mottogs ochhurrades och skålades för. Under buffén som smakade bra sjöngs det lite sånger och det blev en allmänt trevlig och uppslupen stämning. Något som ibland kan vara svårt att få till när det är så mycket människor och många inte känner varandra.

Mycket berodde på vår fantastiska toastmaster som gjorde att det blev en avslappnad stämning. Och sedan var det inte mindre än 15 barn mellan 3 och 11 år som höll farten uppe. Vår egen var värst för han sprang oavbrutet hela tiden han var där i princip. Stannade ibland för vätskekontroll, men ville inte ha nån mat eller tårta. Han skulle bara ha hamburgare !?. (eftersom han har en sån snäll mormor och morfar fick han det på vägen hem).

Bröllopsvalsen blev en tryckare till Unchanged melody. Ville inte utsätta Pelle för vals när han inte är världens bästa dansör. Men tryckare kan han :-)

Tårtan var fantastiskt god och precis så mäktig jag ville att den skulle vara. Vår tipspromenad blev en succe, danskorten som jag hållit på hur länge som helst med blev det inte. Det var tydligen lite för komlicerat att "leta upp en av Beas kusiner" och dans med den. Hade kanske varit enklare om jag skrivit namn som jag tänkte från början men det satte mamma stopp för eftersom hon inte dansar  och absolut vägrade stå med på något kort. Det ville jag inte göra, för hon är inte ensam om att inte dansa så att säga och då skulle jag ha blivit tvungen att kolla det med alla för mitt samvetes skull :-)

Sedan festades det ända till klockan ett då vi var tvungna att slå igen butiken. Bröllopsnatten på hotellet behöver inte redovisas mer än med att vi i morse skulle ta ett dopp i bubbelpoolen som fanns på rummet och fick ut en massa gegg ur lufthålen. Vi satt i ett tag men det kändes lite ofräscht som man kan förstå så vi gick snabbt upp igen. Fick 300 kr billigare dock.

Nu återstår bara att spåra upp vem som gett några presenter som korten ramlat av. 

Nu orkar jag faktiskt inte skriva mer utan jag ska försöka lägga upp lite bilder...