BröllopsGuiden

Bopbopidop

« December 2020 »
TI ON TO FR
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

POSTAT 2008-08-26 22:20:48

Nytt jobb

Så har man då börjat arbeta igen då efter ett års arbetslöshet och ett och ett halvt års mammaledigt innan det. Behöver jag påpeka att det känns lite knepigt. Framförallt har jag ett supermys behöv av att gosa med min lille son när kloclan börjar närma sig två och på vägen hem (runt klockan 16) cyklar jag som om jag blev jagad av galna hundar eller nått. När jag sedan kommer innanför dörren hemma möts jag av en lite kille som kommer skrikande "mamma" med sina små armar uppsträckta... Det är ju så man smälter ihop i en liten hög :-) Får se hur det går nästa vecka för då ska han tillbaka till dagis igen efter att ha varit borta i två månader. Det var inte planerat att han skulle vara hemma så länge men det blev så ändå, pga ett problem jag haft som får läkarna på sjukhuset att vilja sätta kniven i mig titt som tätt, men det är en helt annan och mycket ledsam historia som inte ska dras upp här... Så som sagt vi får se hur det går när han börjar förskolan ingen :-)
POSTAT 2008-08-11 23:02:10

Nöjd

Idag har jag gjort en toille till min brudklänning. Eftersom jag är sömmerska har jag så klart sett ut min brudklänning i en mönstertidning för ungefär hundra år sedan och när jag nu äntligen får chansen att gifta mig :-) passar jag naturligtvis på att använda mig av denna dröm.

Nu betyder det otur att sy sin egen brudklänning så själva huvudsömnaden ska jag låta min mamma göra, under överseende av mig då förstås...

Som sagt har jag idag då sytt upp en provklänning som ska användas och göra ändringar på. När jag satte på mig den kände jag mig så fin, fastän det bara var gamla lakan jag använt. Hur ska jag inte då känna mig när det blir det riktiga tyget!!

Det stora dilemmat är dock vilken ärm jag ska ha i. De har jag inte gjort färdigt än. På orginal klänningen är det en ursnygg volangärm (lite flamencostuk), men jag vet inte om jag kanske kommer att se ut som en brottare eller nått i den så jag ska testa en slät modell också, med bara en volang längst ner. Får se om jag blir tvungen att lägga ut den här på omröstning, men förmodligen lär jag se med en gång om det ser f-j ut :-)

POSTAT 2008-08-05 14:23:21

var bröllopsgäst i helgen

Jag har sett att det är många som gifter sig nu den närmaste tiden och som oroar sig över vädret. Jag var på bröllop nu i helgen och jag kan lova att brudparet knappt märkte att det regnade hela dagen.

De såg så lyckliga ut och lyckades med bedriften att ta bilder ute i duggregn. Vi skålade utomhus och det togs gruppfoto precis innan det började hällregna. Vad jag vill ha sagt med detta är att vädrets makter är nästan det enda man inte kan göra nått åt en sådan dag, så det bästa är att njuta av stunden och fokusera på varandra som de gjorde.

Jag tror heller inte att det var en enda gäst som hade hjärta att småprata med dem om "vilken otur ni hade med vädret" för vad skulle det egentligen spela för roll, en dag som är tillägnad att fira kärleken :-)

POSTAT 2008-07-31 12:07:54

Skor...

Hittade skor häromdagen som jag kan tänka mig att ha på min bröllopsdag. Kostade bara 99 kronor också så jag slog till. Länge kvar än så jag kanske hinner ångra mig, men för den lilla pengen gör det ju inte så mycket.

Kändes ju lite skumt att börja tänka på skorna redan nu sex månader innan, men det kanske inte är lika mycket att välja på i vinter. Det är ju lite större utbud den här tiden på året för den slags sko... Tror jag.

 Det var bara ett par vita pumps med en "träfärgad" klack. Helt enkla, men det viktigaste var att jag kunde stå och gå i dem. Helt plötsligt har jag upptäckt att jag inte längre kan gå i gamla hederliga pumps med tunn klack, sådana som jag sprang i på slutet av 80- början av 90 talet. Min tyngdpunkt måste ha flyttat sig eller nått för jag ser ut som jag är full när jag har sådana på mig.

Till helgen ska vi på bröllop då några vänner gifter sig. Det ska bli fättekul. Ska anteckna allt i huvudet så jag har lite referenser i min fortsatta planering. Det är ingen av de kompisarna som är där som vet om att vi har lyckats enas om ett datum så det är ju lite extra fnissigt för mig och gubben att sitta där och veta att det är vi nästa gång...

POSTAT 2008-07-26 15:35:13

Äntligen budget beslut

Puh, äntligen fick jag svar från restaurangen där jag vill ha vår bröllopsfest. Var lite dyrare än jag väntat mig men det kanske går att fixa till lite på priset om man kopplar in charmen...

Sedan har jag nu suttit här och våndats över hur gästlistan kommer att se ut, men så tog jag slutligen ett beslut att jag ska låna pengar från föräldrarna räntefritt!! De vet inte om det själva än..

De kommer i vilket fall somhelst att vilja bidra men jag skulle inte vilja att de betalar hela kalaset. Dessutom tog jag ett snabbt beslut om kuvertavgift så att vi kan bjuda alla drygt 80 personerna plus ca 20 barn. Då får de själva bestämma om de tycker vi är värda så mycket eller inte.

Nu gäller det bara att övertyga blivande mannen om det förträffliga i min idé. Han skulle helst se att vi satt hemma och kollade på tv efter vigseln är jag rädd. Men han får sin borgliga vigsel, då måste jag få min stora fest. Speciellt som jag inte förväntar mig att han ska lägga vare sig någon större tid eller pengar på den. Det kanske låter konstigt att jag inte förväntar mig mer av honom men är det något jag lärt mig av mina tidigare förhållanden så är det att se till att man uppfyller sina önskningar själv och atti nte lita (och vänta) på att någon annan ska göra det.

 Min lilla gubbe ger mig så mycket annat i livet än just partystämmning :-D 

POSTAT 2008-07-24 13:55:24

Hur ska man bli...

Så har man då blivit besatt av att gå in på alla bröllopssajter som finns, bara för att man lyckats klämma ur ett datum ur den stackars sambon...

Hur ska man bli när det äntligen börjar närma sig? Kanske jag har tröttnat på hela grejen och skiter i allt. Eller ännu värre, allt som jag planerar och fantiserar om nu går åt pipsvängen och det blir bara pannkaka av alltihop. Hu, hemska tanke!

Kanske inte gör nått att vara lite besatt nu, så att man skaffar sig bra grundförutsättningar för att allt ska flyta på i hyfsad ordning iallafall :-)

FÖRSTA SIDAN   < 2 3