BröllopsGuiden

idachristina

« Augusti 2020 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

POSTAT 2009-06-11 21:54:54

Grundlurad av blivande maken...

Saknade dock ett gäng på min trevlig möhippa i Kalmar - mina tjejer från Eksjö...

I lördags skulle Mikael och jag hjälpa mamma och pappa på gården. Det var något som gjorde att jag i veckan kände att nåt är på gång, men kunde inte sätta fingern på det och Mikael lyckades vifta undan alla mina funderingar. När vi kom till gården i alla fall så stod alla Eksjö-brudarna där och väntade (eller stackars Ylva som kört fel anslöt strax därefter...) Mamma och pappa och Mikael stod och flinade, så stolta att de nästan sprack att de lyckats lura mig! Jag blev verkligen snopen, visste ju inte om de skulle hitta på något eller inte, så hade inte ens vågat prata om min Kalmar-hippa när jag träffade Tina och Frida i tisdags...

Hur som helst drog de på mig illblåa strumpbyxor, lilarosa kjol och en t-shirt som de tryckt upp som det var en bild på mig och Mikael på. Blev sminkad (regält!) och fick norrahalvklotets största och svartaste ögonbryn... Sen åkte vi till Eksjö där vi hade champagne-frukost i min gamla trädgård hos Gunnel (Fridas mamma) och så var det dags för uppdrag på stan - att sälja pepparkakor med ketchup på! Jag skulle också säga "ta ingen skit" till varje kund. (i sann Grynet-anda) Pepparkakorna gick åt och jag tjänade 52 kronor och 3€! Kronorna fick jag handla för på Konsum, var eurona tog vägen har jag ingen aning om :) Köpte morötter och något annat som ni får veta på bröllopet....

Sen åkte vi bil och åkte bil och åkte bil. Efter att ha skrämt mig att de skulle dumpa mig i skogen med endast en karta var vi väl framme vid Tjonga Spa utanför Aneby. Där red vi på Nordsvenskar (och jag fick så himskanes ont i baken att det är först idag torsdag jag är okej...). Jag valde först bland hästarna och tog den minsta hästen Bellman som visade sig vara den ettrigaste! haha. det är därför jag hade så ont i häcken för han sprang i fatt så fort han hamnade två meter efter... Efter badet gav vi hästarna morötterna som jag köpte på Konsum och så fick vi fortsätta med spa-delen med vedeldad bastu, bubbelbad och skrubbning och avslappnande meditation. Käkade pastasallad och en mumsig cholkadkaka till efterrätt.

Tillbaka i Eksjö åkte vi hem till Martina där jag fick paket som jag skulle öppna och gissa vem de var ifrån. Paketen skulle symbolisera något som hörde ihop med personen och mig. Det var svårt men när jag fått höra de något långsökta förklaringarna var det glasklart! Middag mitt i natten med paj och så tillsist i säng. Emma smet hem till sin lilla tjej, men alla andra stannade över hos Martina. Det var himla trevligt. Frukost ihop på söndagen och efter lunch släpte de av mig på statioinen med en betald biljett till Mönsterås. Härligt! Vilken service!

Tack Frida, Emma, Martina, Ylva och Louise för en underbar helg! Kul att träffas igen allihopa, det blir allt för sällan.