BröllopsGuiden

marlju02

« Augusti 2021 »
TI ON TO FR
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

POSTAT 2009-06-14 11:54:20

Vigseln

Micke kommer upp för att hämta oss. Nu börjar det fladdra fjärilar i min mage. Jonny är på toaletten och jag undrar när han är klar. Micke försöker lugna mig och säga att "ta den tid ni behöver... " men jag är nog allt annat än lugn. Jonny är nervös att hans mage ska paja och jag är nervös över att hans mage ska paja, för då kommer han springa iväg på toa och jag får stå ensam kvar... Egentligen ingenting att få panik över men fjärilarna i magen växer mer och mer.  

Vi står redo och Micke ber Emma att börja spela. Vi har valt en instrumental version av "Längtan till dig". Jag lyssnat på den många gånger hemma, men denna gång är det på allvar. Musiken som spelas dras in i mig som en varm våg i hela kroppen. Jag blir lite lugnare. Ett sista djupt andetag innan vi går ned för slottets trappa mot prästen och alla gäster. När jag går ned för trappan känner jag mig som en prinsessa som möter sitt folk i sitt vackra slott. Jag vågar knappt titta på gästerna. På andra sidan trappan sitter barnen i fönstret och mamma står brevid och tittar på mig. En tår kommer fram från mitt öga. Blicken flyttas snabbt till prästen och Emma, jag får inte förstöra sminket.  

Alla sjunger "Den blomstertid nu kommer" och därefter börjar prästen med vigselakten. Prästen pratar inte länge, men för mig känns det som en evighet. Jag tittar på Jonny, har verkar lugn. Lukas springer fram några gånger till oss men sätter sig sedan till rätta för att titta på sin mamma och pappa. Moster Ingis får hålla i min brudbukett, så vi båda kan vända oss mot gästerna och hålla i ringen. Vi lovar varandra evig trohet och att älska varandra nu och för alltid enda tills döden skiljer oss åt. Därefter är vi man och hustru.

När vigselakten är över vänder vi oss om och Emma sjunger sin egen låt "Hela världens silver och guld". Hennes röst är så mild och låten är så vacker. Jag tittar ut mot gästerna för första gången. Jag får flera leenden. Det känns underbart. Lukas och Caroline avslutar sången med stående applåder och bravo. Stämningen har lättats upp och jag känner mig lugnare.

Vigseln avslutas med kloka ord från prästen och underbar sång av Emma. Först "Du är allt" och sedan går vi ned för trappan till "Den bästa dagen". Vigseln är över och festen kan börja.

Tänk att få ha sitt drömbröllop med den man älskar och att få dela det med alla sina släktingar och vänner. Det är helt obeskrivligt. Många frågar hur det känns efteråt om det är tomt... men jag har lärt mig att njuta av stunden och att bevara minnet så att jag alltid kan återuppleva det. När jag tänker på denna dag kan jag återuppleva varenda sekund av denna dag. Jag kanske inte minns exkat var prästen sa i slutet eller exakt hur maten smakade, men jag mindes hur det kändes att vara prinsessa för en dag och att äntligen efter nästan nio år få gifta sig med sin prins. Minnet är precis lika mycket värt som själva dagen.