Logo

Mode & Styling

Brudskor - att tänka på

Brudskor- 10 saker att tänka på

När du väljer din brudsko är det viktigt att tänka på stil och komfort. Självklart vill du ha den sko som får dig att dra efter andan allra mest, men den måste vara bekväm om du ska kunna ha den på dig hela bröllopsdagen.

01. Innan du går och köper dina brudskor ska du tänka på helheten. Ska du använda guldsmycken? Då passar inte skor med silverdekorationer så bra till.

02. Var ärlig mot dig själv: Hur snygga skorna än är i affären så måste de vara bekväma. Du kommer aldrig kunna njuta till fullo av din bröllopsdag om dina fötter plågar dig för varje steg (eller danssteg) du tar.

03. Ju mer dekorerad klänning nertill desto mindre dekorationer på brudskorna, och vice versa.

04. Ska du gifta dig på en gräsmatta, strand eller annat mjukt underlag? Då är det bäst med en ballerina eller en bred klack så du inte sjunker ner.

05. Välj rätt höjd på klackarna! Om du inte är van vid höga klackar är det bästa att köra på den höjden du normalt har på dina festskor - det blir en lång dag och kväll med mycket dans!

06. Fördelen med höga klackar är att dina vader får en fin form (om du bär en kort klänning) och att din hållning förbättras.

07. Fundera igenom vilken färg skorna ska ha. Du kan tänka "något blått" om skorna, eller använda skorna som en färgklick som matchar med buketten.

08. "Pimp you shoes!" Omvandla ett par enkla brudskor genom att färga om dem och smycka dem med t.ex. en bling-bling-brosch.

09. Använd gärna skoinlägg och undvik att fötterna ”glider runt” i skorna så du kan dansa hela natten. Dessutom förhindrar inläggen att dina tår glider över kanten på skon (om du har öppen sko).

10. Gå omkring i dina nya skor 1-2 timmar varje dag i ca 5 veckor innan bröllopet. På så sätt mjukar du upp dem och hinner läka eventuella skavsår.