Logo

Planering

Alla hjärtans dag tips

TEXT Sofia Sandin | FOTO freestocks.org / Unsplash.com
Alla hjärtans dag

Sista minuten tips
till Alla hjärtans dag

Det är inte alltid man hinner med att inhandla en uppsjö med presenter och planera världens resa till Alla hjärtans dag bara för att man vill uppvakta sin käresta. Några små saker kan man alltid ta sig an, även om han eller hon kommer spendera dagen på jobbet.

Hjärtformade scones

Börja morgonen på Alla hjärtans dag med att uppvakta din älskling med en romantisk frukost. Baka egna scones. Istället för att göra de traditionellt runda kan du rita upp ett stort hjärta på ett papper, ha som mall och baka ut brödet till fina hjärtan. Servera frukost på sängen med en kopp te och marmelad och lägg en liten romantisk present på brickan. Antingen en god chokladbit till efterätt, en ros eller så är du själv morgonens gåva!

Häftade presenter

Gör ditt eget lilla presentkortshäfte. Rita och skriv, klipp och klistra ihop ett eget häfte med saker som du kan tänka dig att din partner skulle uppskatta att få utnyttja ibland. Allt ifrån en romantisk favoritmiddag till att ge honom en dag då han får bestämma aktivitet helt själv eller varför inte ett presentkort från dig där hans eller hennes sexuella fantasier uppfylls. Det är alltid roligare när man gör något eget och sätter sin personliga och romantiska prägel på det hela.

Skattletning

Ge honom eller henne en liten karta på ett ställe där du har gömt en nyckel hem till dig själv eller ytterligare en karta för att få leta länge. Bra ställen att gömma en nyckel eller en present på är förvaringsboxar som ofta finns på tågstationer eller liknade. Det gör det hela lite mer äventyrligare och spännande att få leta och dra ut på det hela och när han eller hon väl är framme hemma hos dig så väntas det en romantisk middag med tända ljus och mysiga detaljer! Middagen behöver inte vara så avancerad, det gulligaste är oftast att laga något som ni båda älskar och kanske har som er egen maträtt. Hyr en film och avsluta middagen med. ”The Holiday” och "Valentine´s Day" är helt underbara och man får gåshud av all romantik och alla dessa aha-upplevelser. Perfekt på Alla hjärtans dag.

Överraskning på jobbet

Bara för att det är Alla hjärtans dag så betyder det ju oftast inte att man är ledig ifrån sitt jobb. Men det är inget hinder. Överraska med att skicka blombud, en present eller ett litet kuvert där du har lagt i saker som är kopplade till kvällens överraskning. Lägg i lite sexiga underkläder eller andra kluriga saker som du förknippar med det du har tänkt ut ska hända och få din partner att längta ännu mer. Om du inte har tid att skicka expresspost så fungerar sexiga sms eller mail bra det med. Eller varför inte kidnappa din käraste och bjud ut honom/henne på en härlig lunch.

Bubbla hemma

Gör en romantisk spakväll med bad, bubbel och tända ljus. Massera varandra, skrubba, smörj in och njut med härligt avslappnande musik i bakgrunden. Var inte försiktig med ljusen – det kan aldrig bli för mycket, så länge man inte glömmer att släcka dem när det är dags att gå till sängs. Tänd inte bara ljus i badrummet utan i hela lägenheten. Gå runt och mys i härliga morgonrockar efteråt som du kan ha införskaffat som gemensam present åt er båda dagen till ära.

Mys i mörkret

Känner man bara för en skön och mysig kväll i mörkret så är bio alltid uppskattat och man tar sig åtminstone utanför dörren och den vardagliga tv-soffan. Dagen till ära så är det kanske kul att se den där romantiska snyftfilmen som man i vanligt fall lessnat lite på. För er som inte känner att de har ork att sitta uppe sent en veckodag så planera in bion till den kommande helgen. Köp ett presentkort på SF bio och skriv ett romantiskt litet kort som säger att fredag är kvällen då ni två ska se en underbar film ihop. Den som väntar på något gott…