Logo

Planering

Alla hjärtans dag 10 tips

10 tips till Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag är kärlekens dags och varje år samma period funderar många par på hur man kan fira dagen tillsammans. Bröllopsguiden har listat 10 saker ni kan göra den 14 februari.

Vill du gifta dig med mig?

Det finns ingen bättre dag att fria på som alla hjärtans dag. Dagen då vi firar kärlek borde så klart innehålla en stor dos kärleksfulla delar. Och vad är bättre än att fråga din älskade om denne vill tillbringa sitt liv tillsammans med dig? Ett frieri är trots allt det bästa sättet att visa din kärlek. Lycka till!

Skapa er egen parfym

David och Victoria Beckham har gjort det. Nu är det er tur att skapa er alldeles egna och unika doft anpassad för er. En professionell parfymterapeut vägleder er till att skapa era dofter samtidigt som ni får en avkopplande stund och oväntade slutsatser. www.boxexperience.com www.upplevelse.com www.liveit.se

Klä upp er

Oavsett vad du har för planer, reservationer på en flott restaurang eller om ni äter middag tillsammans hemma – klä upp er. Det kommer göra era planer extra speciella. Det finns inte alltid tid för att klä upp sig och vem njuter inte av att titta på sin vackre partner över en god bit mat. Fortsätt kvällen på ett hotellrum och vakna till frukost på sängen.

Chokladprovning

Om ni däremot inte har tid rekommenderar BröllopsGuiden chokladprovning för två. Ert smaksinne tas på en svindlande resa till chokladens mystiska värld och ni får lära er allt om chokladens historia, odling och framställning. Provningen brukar ske i grupp vilket ger er ett perfekt tillfälle att lära känna nya människor.

Romantisk get away

Om ni har tid och pengar att utöka er Alla hjärtans dag till Alla hjärtans helg varför inte fly vardagen till en romantisk resort? På så sätt kan du kombinera avkoppling med en mini-semester tillsammans med den du älskar.

Avaktivera er från omvärlden

Den bästa Alla hjärtans dag-presenten du kan ge är all tid åt din partner. Ni behöver inte lämna huset för att göra Alla hjärtans dag speciell. Känner ni för att att stanna i sängs tillsammans hela dagen – slå då av mobilen och dra sladden ur både dator och tv och ställ champagneflaskan på is.

Boka en massage

Massage är en måste-aktivitet på Alla hjärtans dag. Välj att antingen gå på massage för två eller köp hem eteriska oljor och förvandla vardagsrummet till en SPA anläggning. Välj olja utifrån humör. Oljor med apelsin, bergamott och citron är uppfriskande och gör dig glad medan kamomill, lavendel och citrongräs gör dig harmonisk och avslappnande. Tips: Eteriska oljor finns att hitta på hälso- och friskvårdsbutiker.

Skridskoåkning utomhus

Ett bra och överkomligt sätt att fira Alla hjärtans dag på är att överraska din dejt med skridskoåkning utomhus. Klä er varmt och ta med smörgåsar och varm choklad i termos för extra myseffekt. Tanken är att njuta tillsammans av en rolig aktivitet och låta endorfinerna strömma igenom för att bevara båda två i kärleksfull stämning.

Rid Islandshäst

Boka in en tur för två på en vacker Islandhäst. Detta passar er som vill ut i naturen på Alla hjärtans dag. Efter turen kommer ni ha fått njuta av ett omväxlande landskap och upplevt Islandshästen olika gångarter som skritt, trav och galopp.

Rekonstruera er första dejt

Det finns en god chans att i början av ert förhållande var den period då ni gjorde det mesta för att visa varandra er romantiska sida, så varför inte vrida tillbaka klockan och påminna din näste om hur charmig du var när ni i början av ert förhållande uppvaktade varandra? Kvinna som man älskar när deras partner minnas detaljer från stadiet då de fortfarande lärde känna varandra. Tänk tillbaka på er första dejt, och ta din älskade till samma ställe, ät samma mat och gör samma saker som först utlöste er romantik gentemot varandra.UPPKOMSTEN TILL ALLA HJÄRTANS DAG
Alla hjärtans dag eller Valentinsdagen som den ibland kallas har sitt ursprung i traditionen som uppstod kring helgonet Sankt Valentin som levde som biskop i Rom. Valentin var mest känd för att ha trotsat kejsar Claudius II förbud att viga unga par. Landet behövde skydda sig mot angripare och kejsaren ansåg att unga gifta män var känslomässiga och mindre effektiva som soldater. Trots de strikta förbuden var biskop Valentin en hopplös romantiker och anordnade hemliga vigslar och gav paren blommor som bröllopspresent. Innan Valentin avrättades den 14 februari 270 e. Kr lyckades han smuggla ut ett kort till flickan han förälskat sig i och undertecknat det ”från din Valentin”. Därmed blev det det första Valentinkortet och det talas om att vi därifrån fått tradition att skicka blommor och kort till våra älskade.