Logo

Planering

Skär ner på bröllopsutgifterna

Olika sätt att skära ner på bröllopsutgifterna

Bröllop är dyra oavsett hur du ser på dem, såvida ni inte är villiga att skära ner på några av de största utgifterna, som att ersätta en öppen bar med en bar där det ska betalas för dricka, eller att flytta bröllopet till en onsdag istället för en helgdag. Men som tur är finns det olika knep för att minska utgifterna utan att ni ska behöva offra det roliga eller er och era gästers komfort. Ett bröllop ska kosta pengar, men undvik att lägga pengar på det ni inte tycker är viktigt!Kom ihåg att du (förhoppningsvis) endast gifter dig en gång i livet

Trots att det kan kännas tungt att behöva betala så pass mycket för ett bröllop och du gör vad du kan för att minimera utgifterna, får du/ni inte glömma att ett bröllop är en av de vackraste dagarna i sitt liv.

Lägg inte pengar på dyra pappersinbjudningar

Att skicka ut professionellt tryckta bröllopsinbjudningar kan kännas som ett lite mer traditionellt, finare sätt att bjuda sina gäster. Men i dagens digitala värld där de flesta människor dessutom är mer miljömedvetna än någonsin förr, kan det kännas väldigt onödigt. Du slipper betala för tryckkostnader och porto och slipper dessutom oroa dig för att några av dina bjudna gäster inte mottar en inbjudan.

Tänk om konceptet kring en fri bar

Om ni erbjuder era gäster en helt öppen bar kan ni behöva betala en väldigt stor räkning i slutet, särskilt eftersom människor tenderar att dricka mer när någon annan betalar för sina drinkar. Ett bra sätt är istället att ni bjuder på öl, vin och läsk- men att gästerna själva får betala för drinkar och shots. Ett annat sätt att spara på pengar utan att det märks av är att bjuda på Cava eller Prosecco istället för champagne, då många av oss aldrig ens skulle lägga märke till skillnaden i smak.

Be era vänner, familjer och släktingar om hjälp

Givetvis vill du att dina närmaste vänner, familjemedlemmar och övriga släktingar ska kunna njuta av varenda sekund av ditt bröllop. Du vill inte heller att dina föräldrar ska stå och laga mat hela veckan innan bröllopet, eller att dina syskon ska springa runt och servera alkohol. Men, det hjälper aldrig att fråga. Kanske dina vänners syskon kan hjälpa till med servering? Eller kanske har du en kollega som lagar fantastisk mat? Eller en bekant som är fantastisk till fotografering? Genom att fråga runt bland vänner, familj och bekanta istället för att anställa proffs, kan du lätt minimera utgifterna.