Logo

Planering

Blommor

Brudbuketter & dekorationer

Florist Viktoria på Melody Flowers designar personliga brudbuketter och dekorationer till bröllop, hon brinner för att skapa blomstrande bröllop. Att få se brudparen i harmoni med blommorna vi skapat i kärlekens tecken, det är den allra bästa känslan!

Vad kostar det?

Priserna baseras bland annat på blomsterval, modell och storlek. En del blommor har olika säsonger och kan vara svåra att få tag på under delar av året och de blir då dyrare. Det finns också olika klassificeringar när det gäller blommor, en högre kvalité kostar mer jämfört med en sämre kvalité av samma sort. Jag brukar undvika att prata om billigt och dyrt, allt är relativt. Det som är billigt för någon kan vara dyrt för en annan och tvärt om. Försök istället att tänka på vad som är rimligt för er. Det är det som är det viktiga!

Finns det något budgetalternativ?

Det finns många sätt att tänka kring detta och självklart kan man ha ett blomstrande bröllop till budgetpris. Man kan använda fylliga blommor och grönt samt blommor som är i säsong för att hålla kostnaden nere. Mitt tips är att kontakta en florist för konsultation och berätta vilken känsla ni vill ha, vad ni har för budget och vilka delar som är viktiga för er. Kom gärna med inspirationsbilder men var öppna för förslag! Man kan hitta lösningar som matchar budgeten, men ibland kan man behöva tänka om för att få ihop det på allra bästa sätt.

Hur lång tid innan bröllopet bör man kontakta er?

Detta är en svår fråga. Vi får ibland bokningar ett år i förväg. Vissa datum blir fullbokade tre månader innan bröllopet, medan andra fortfarande är lediga en månad innan. Allt beror på efterfrågan på datumet samt hur stora bröllopen är. Har man ett stort bröllop och behöver hjälp med leverans och dekorering på plats rekommenderar jag att vara ute i god tid. Till ett mindre bröllop där man hämtar blommorna i butiken brukar det gå att lösa med kortare varsel. Så boka en första konsultation 3-6 månader innan vid ett stort bröllop och 2-3 månader innan vid ett mindre.

Är det något man bör undvika när man beställer blommor?

Det jag märkt de senaste åren är att brudpar hittar inspirationsbilder på sociala medier som de gillar och vill utgå ifrån. Det är självklart jätteroligt med inspiration, men det är viktigt att tänka på att blommor är billigare i andra länder än vad de är här i Sverige. Detta innebär att det kan vara svårt att få det där pampiga på bilden för den budget brudparet tänkt sig. Man behöver då vara öppen för alternativa lösningar eller höja budgeten så att det matchar priset på dekorationerna. Ofta kan man hitta ett mellanting för att få det så bra det går. Förklara för floristen vad ni gillar med just den bilden och be om olika förslag.

Har du något roligt bröllopsminne?

Jag har många härliga minnen från mina år som bröllopsflorist! Ett av de bästa är när en ny bekant annonserade på Facebook att de förlovat sig. Efter att ha gratulerat frågade jag henne vem som skulle göra brudbuketten. Hon svarade att det självklart var jag som skulle göra den. Jag blev otroligt glad och rörd över detta då vi precis lärt känna varandra. Vi började umgås alltmer och jag fick en inbjudan till bröllopet. Detta var jag inte alls beredd på. Men åh vilket vackert bröllop det var! Detta bröllop kommer alltid finnas i mitt hjärta då det blev en början på en lång och underbar vänskap. Vi blev bästa vänner med ett väldigt speciellt band.

Vilka är dina bröllopstips?

- Planera tillsammans och se till att hålla en röd tråd genom hela bröllopet.
- Det är detaljerna som gör helheten, försök att få med personliga delar i bröllopet.
- Saker kan hända, det viktiga är att ni säger ja till varandra, allt annat är egentligen oväsentligt. Bröllopet är er dag, se till att det blir en dag ni både kommer att minnas och förevigt uppskatta!


MELODY FLOWERS
www.melodyflowers.se