BröllopsGuiden
Bröllopsfoto

B R Ö L L O P S F O T O

Naturliga leenden

Malin har jobbat som bröllopsfotograf i fyra år och hon trivs mer än någonsin. Det har blivit hennes specialitet att fota bröllop.

Vad är viktigast att tänka på när man planerar sin bröllopsfotografering?
— Ta gott om tid på er när ni fotar de viktiga porträttbilderna, en och en halvtimme timme minst. Detta ger både er som par möjlighet att slappna av lite och få naturliga leenden på era bilder och så ger det fotografen chans att ge er de fantastiska bilder ni önskar. Mat är också en viktig del under dagen, få bilder blir bra när brudparet är hungrigt.

Måste man anlita en proffsfotograf?
— Man måste såklart ingenting. Jag tycker naturligtvis det i och med att en rutinerad fotograf fångar ögonblicken på ett annat sätt än den med ett otränat öga. Allt man planerat i flera månader, kläder till alla, bukett, dukning, dekor i festlokal osv är så roligt att ha kvar även efter bröllopsdagen. En fotograf styr upp och dokumenterar. Men man skall inte se fotografen som enda bildkällan. Jag tycker man kan se att fotografens bilder och vänners bilder kompletterar varandra. Det ena utesluter inte det andra, tillsammans skapar det en helhet för brudparet.

Vad kostar det?
— Priset varierar så mycket mellan olika fotografer att jag inte kan svara på det. Det beror på erfarenhet och hur många timmar du anlitar fotografen. Min rekommendation är ändå att välja den fotograf som har den bildstil som ni tycker bäst om. Det ger er störst chans att älska era bröllopsbilder en lång tid framöver.

Har du något roligt bröllopsfotominne?
— Ett härligt minne var då bröllopsparets dotter totalt stal showen när hon ställde sig framför solosångaren och började dansa. Ljudet av varma leenden susade genom den stora kyrkan. Kan hända att prästen inte upplevde detta lika charmigt, men då barnen betyder väldigt mycket för paret kändes det helt rätt för dem.

Vilka är dina bästa bröllopstips?
— Anlita en fotograf som följer den bildstil du tycker om, se till att ni har gott om tid och glöm inte att berätta om alla era förväntningar. Inte ens bröllopsfotografer kan läsa tankar!
Malin Richardsson Malin Richardsson
Fotograf,
FRÖKEN FOTO
Horred, Borås
www.miibellephoto.se

Kommentarer

MER BRÖLLOPSSERVICE:

» Alla företag » Bli medlem