Logo

Planering

Bröllopsfoto


Bröllopsfoto

Malin jobbar som bröllopsfotograf och designer. - Jag älskar att fotografera bröllop, att få se vänner och familj fira kärleken är något alldeles extra. Att få fånga magin i varje stund, både stora som små, möta människor jag aldrig annars hade mött är varför jag älskar mitt jobb. Oavsett om du ska ha ett litet intimt bröllop i en stuga på landet eller ett stort bröllop på ett slott, är jag med och fångar er dag. Allt mitt fokus är på er och era nära och kära. Det handlar om äkta känslor, att ha kul och att skapa minnen som varar livet ut.

Vad är viktigast att tänka på när man planerar sin bröllopsfotografering?

01. Ta gott om tid på er när ni fotar porträttbilderna, jag brukar säga en och en halvtimme timme till mina bröllopspar. Detta ger både er som par möjlighet att slappna av lite mer och få till det där naturliga. Samt att jag som fotograf har tid till att fånga de där fantastiska bilder ni faktiskt önskar.

02. Ha kul och slappna av, de är dem bilderna som blir bäst. Jag är med er och guidar er in i minsta detalj, men jag kan också slänga ur mig fåniga saker som får er att skratta!

03. Glöm inte att planera in i schemat för lunch, viktigt så ni inte tuppar av vid altaret!

Måste man anlita en proffsfotograf?

Man måste såklart ingenting här i världen. Men vill man ha en fin dokumentation av dagen hade jag anlitat en fotograf.

En bröllopsfotograf vet vilka typer av bilder som brukar uppskattas av brudpar och fångar de där små och stora ögonblicken som ett otränat öga inte ser. Många par tycker att det känns lite jobbigt att stå framför kameran men jag kan lova att det beror väldigt mycket på vem som står bakom kameran. Jag är med er och guidar er in i minsta detalj, och jag kan ibland slänga ur mig fåniga saker som får er att skratta!

Vad kostar det med en bröllopsfotograf?

Priset varierar väldigt mycket mellan olika fotografer, så exakta priser kan jag inte säga. Det beror självklart på hur många timmar fotografen ska vara på plats. Min rekommendation är att välja en fotograf som har den bildstil som ni tycker om. Gå inte för det billigaste alternativet, ofta är det nybörjare och du kommer inte bli nöjd i slutändan. Tyvärr är det ju bara en dag och en chans!

Vad skulle du förklara din bildstil?

Jag älskar det råa och det oplanerade. Jag vill fånga hela känslan av dagen, de stora händelserna men också alla de små stunder däremellan. En dokumentärstil  med några episka porträtt av er två i mixen.

Hur lång tid lägger du ner på efterjobb?

Dubbelt så lång tid eller mer än timmarna jag är på plats.

Vilka är dina bästa bröllopstips?

01. Boka er fotograf snabbt! Vill du ha en specifik fotograf så behövs detta göras fort. Jag bokas upp på högsäsong ett år innan eller ibland mer i förväg.

02. Ha ett jävligt roligt toastpar! Dom sätter ribban för hela festen!

03. Lägg inte så mycket energi på att allt ska vara perfekt. De är er dag, alla gäster är där för att fira er kärlek. Så det spelar ingen roll om förrätten kommer in en halvtimme för sent eller om tårtan råkar tappas i marken.


Malin Seijboldt
www.weddingsbymalin.com