Logo

Planering

3 kreativa sätt att dra in på bröllopsbudgeten

3 kreativa sätt att dra in på brölluppsbudgeten

Det råder inga tvivel om att ens bröllop kommer vara en av de största utgifterna i ens liv. Det beror givetvis på vilket bröllop du planerar, men generellt är det dyrt att arrangera dem. Lyckligtvis behöver du inte bli ruinerad bara för att du och din partner ska gifta er. Det finns många sätt att hålla bröllopskostnaderna nere. Här listar vi några värdefulla sätt att skära ner utgifterna på så du slipper skjuta upp din stora dag. Men ha i åtanke att du (förhoppningsvis) endast gifter dig en gång, och därför får det kosta vad det ska.01. Undvik dyra inbjudningskort

Visst är det underbart att motta ett vackert inbjudningskort. Men om du och din partner har en tight budget kanske ni kan överväga att skära ner på denna kostnad. Vi lever i en modern värld och väldigt många läser knappt de brev de fått hem om det inte är räkningar. Istället för att lägga pengar på dyra inbjudningskort kan ni överväga att skicka ut inbjudan online. Det behöver inte vara ett tråkigt, opersonligt mail för det. Gör något kul av det och bjud in till ert bröllop på ett kreativt och nytänkande sätt!

02. Anlita släktingar, vänner eller bara bekanta

Något som kostar väldigt mycket på ett bröllop är arbetskraften. Därför är det värt att anlita släktingar, vänner eller bekanta. Om du har några begåvade i din närhet vill säga. Hör med dem om de skulle vara villiga att erbjuda sina tjänster för ditt bröllop antingen som en gåva, eller till rabatterat pris. De kan till exempel baka bröllopstårtan, stå för musiken, göra blomsterarrangemangen eller fotografera. Men se till att inte anlita någon som du hellre vill ska vara med under hela bröllopet och dela upplevelsen med dig.

03. Hyr bröllopskläderna

Visst drömmer vi alla om att gå fram längst gången i drömmarnas klänning eller kostym. Men vi vet också att dessa kan vara extremt dyra. Som tur är behöver man inte längre köpa en sprillans ny designerklänning eller kostym för att endast använda den en gång. Det blir istället mer och mer populärt att hyra bröllopskläder. Då kan du ta på dig dina drömmars klänning eller kostym utan att behöva spräcka budgeten! Det är i alla fall värt att överväga, både för plånboken och miljöns skull.

Glöm inte att njuta på bröllopsdagen

Att tänka för mycket på utgifterna kan göra en galen. Till sist kanske man inte ens vill gifta sig längre. Det är viktigt att släppa dessa tankar och komma ihåg att ditt bröllop kommer vara en av de bästa dagarna i ditt liv oavsett storlek och budget. Bara du är omringad av människor du tycker om.