Logo

Resor

3 Tips för en annorlunda smekmånad

Här kan du läsa om lite annorlunda varianter av en smekmånad

Vad är era tankar till bröllopsresan? Måste man åka utomlands? Här i Sverige har vi på många romantiska platser och upplevelser som passar perfekt att uppleva tillsammans med sin partner.

01. Semestra i er egen stad

Ett alldeles utmärkt alternativ till den traditionella smekmånaden är att ni helt enkelt semestrar i er egen stad. Ni kan ta in på ett härligt hotell över helgen och utforska delar av staden som ni kanske aldrig tagit er tid att besöka förut. Gör det som ni vanligtvis skulle göra om ni åkte bort nånstans: promenera hand i hand på smågator med varsin glass, slink in och köp en kopp kaffe på ett mysigt fik eller avnjut en härlig lunch med varandra. Det viktiga är att göra precis det ni vill och känner för, och njuta av varandras sällskap. Är ni ett par som gillar att hålla igång kan vi rekommendera att ta en guidad tur eller att gå på exempelvis chokladprovning. Vill ni hellre ta det lugnt med så lite som möjligt på schemat? Välj då kanske ett all inclusive-hotell med spa-avdelning för maximal avkoppling.

02. Njut av en smekmånad på hjul

Fyll på bensinen, tryck gasen i botten och ge er iväg på en road trip! Ett utmärkt tips för er som gillar att förflytta er och inte vill stanna kvar på ett och samma ställe alltför länge. Sök på nätet för att hitta inspiration och spännande platser ni skulle vilja besöka. En road trip är också ett väldigt bra alternativ om ni har svårt att komma överens om en enda plats som ni båda vill besöka. Saker som är bra att ha med sig när man väljer att semestra på hjul är en karta eller GPS, vatten, småmål ni kan äta på vägen och någon typ av underhållning som frågesport eller gissningslekar.

03. Hyr någon annans hem för ett tag

Airbnb innebär att ni istället för att boka ett hotellrum bokar ett privat boende där ägaren hyr ut sin bostad när den inte är i användning. Många gånger är det också billigare än att boka ett hotellrum, och det finns riktigt personliga pärlor att hitta på sajten om man letar. Om ni planerar att åka på smekmånad på sommaren kan det vara mysigt att boka en sommarstuga i skärgården med egen sjötomt, medan en vinterresa skulle kunna gå till exempelvis fjällen.