Logo

Ringar & smycken

Unika vigselringar från KJ Design

Hur ser arbetsprocessen ut när du skapar en vigselring?

Det börjar med ett personligt möte där vi tillsammans diskuterar kundens önskemål och stilpreferenser. Jag behöver så mycket information som möjligt om kundens stil och smak, ju mer desto bättre. Det finns fysiska ringmodeller och bildmaterial tillgängliga för att visualisera designen ännu mer.


FOTO//DANIEL NILSSON

Vilka material arbetar du med?

Jag arbetar huvudsakligen med olika guldtyper som rose guld, vitguld, gulgrönt guld, och mellanrött guld, alltid i 18 karat. Silver rekommenderar jag inte på grund av snabbt slitage och kostnadsaspekter. Platina är också ett alternativ, även om det kan vara något mer komplicerat.

Hur anpassas designen till beställarens specifika önskemål?

Designen anpassas efter kundens finger- storlek, längd, och personliga smak. Jag börjar söka efter det bästa formspråket som passar just dig under det första mötet. Kunden är aktivt involverad i designprocessen för att få en tydlig uppfattning om hur ringen kommer att se ut. Det första mötet kan ta upp till ett par timmar, men det är en värdefull investering med tanke på att ens vigselring kommer att bäras varje dag under många år.

Hur lång tid tar det att tillverka en unik vigselring?

Normalt tar det 2 till 3 månader eller längre, beroende på antalet befintliga beställningar. Det är viktigt att vara ute i god tid.

Vad är din policy för ändringar eller justeringar om beställaren inte är helt nöjd?

Vissa ändringar, som storleksjusteringar, ingår kostnadsfritt. Mer omfattande ändringar kan medföra extra kostnader.

Hur säkerställs ringens kvalitet och hållbarhet?

I fakturan dokumenteras allt från guldkarater, guldvikt, namn på ädelstenar, karatvikt, slipning, form, renhet för ädelstenar och klarhet, färg och slipning för diamanter. Det är viktigt att spara fakturan för förlust och eventuell framtida omvärdering.

Hur fungerar det med betalning?

Vanligtvis krävs en handpenning på 50% innan arbetet påbörjas, eller så kan kunden betala för ädelstenar/diamanter i förväg.

Har du några garantier eller underhålls- tjänster för att hålla vigselringen i skick?

Efter ett års användning rekommenderas en kostnadsfri översyn och putsning. Därefter kan du få din ring underhållen vartannat år mot en mindre avgift. Detta hjälper till att hålla din vigselring i bästa skick över åren.

Spana in KJ Design på instagram för mer bilder!