BröllopsGuiden
BRÖLLOPSGUIDEN I ANNONSSAMARBETE MED EFVA ATTLING

EN DESIGNER FÖR KÄRLEK

Efva Attling
Att köpa en vigsel- eller förlovningsring är ett stort beslut. Det är ett smycke som kommer användas dagligen, kanske till och med livet ut. Och det är inte bara det symboliska värdet, utbudet är stort och man ska också välja modell, metall, karat och storlek. Men måste man verkligen tänka så långsiktigt? Och hur ska man i så fall någonsin kunna välja? Efva Attling har designat ringar för vigsel och förlovning i mer än 20 år och tillsammans med sitt kunniga team delar hon med sig av kunskap som kan vara bra att ha inför köpet.
Efva Attling är en av Sveriges främsta smyckesdesigner. Sedan hösten 2018 är hon också Kunglig hovleverantör. Hennes design präglas av modern elegans med en edgy twist. Att beröra människor har alltid varit viktigt för Efva. Hon kallar sin design för ”Beauty with a thought” och varje kollektion har sitt unika uttryck och budskap. Idag är listan på människor som bär hennes ringar lång: ”Jag känner mig stolt och hedrad att vara en designer för kärlek.”
Efva Attling

ATT VÄLJA FÖRLOVNINGSRING

Solen lyser in genom de stora skyltfönstren i Efva Attlings största konceptbutik på Biblioteksgatan i Stockholm. Ur högtalarna hörs mjuk jazz som för tankarna till New York och doften av liljor är behaglig.
Efva går upp för trappan till butikens ovanvåning. Med sig har hon Helena, Soledad och Jenny, som alla har daglig kontakt med kunderna – både i butik och genom webbens kundtjänst. De har jobbat inom företaget i många år, och har i stort sett fått svara på alla frågor som finns inför köp av en vigselring eller förlovningsring. Tillsammans ska de försöka svara på några av de vanligaste frågorna som de möts av; om aktuella trender, enkla knep för att göra förlovningsdagen till ett extra fint minne, och hur man kan tänka när man väljer något som ska ’vara för evigt’. Läs mer här >>
Efva Attling

DÄR HANTVERK MÖTER DESIGN

I ateljén är det alltid liv och rörelse. Hammaren slår rytmiskt mot metallen och någon nynnar glatt. Efva Attling började designa smycken i sin ateljé på Hornsgatan i Stockholm för mer än 20 år sedan. I början gjorde hon allt själv – varje hammarslag, lödning och drag med filen. Men hennes smycken blev snabbt populära och i takt med att efterfrågan ökade blev det helt enkelt ohållbart.
Efva Attling
Idag har Efva flera guldsmeder som hjälper henne, alla med lång erfarenhet av yrket. Nya smycken tas fram i ett nära samarbete – Efva står för designen och smederna för hantverkskunnandet. Att köpa en vigsel- eller förlovningsring kan kännas svårt om man aldrig har gjort det förut. Hur vet man att diamanterna är konfliktfria och är av god kvalitet? Vad innebär de fyra C:na? Och hur skyddar man sig mot applådskador? Tillsammans med sitt duktiga guldsmedsteam delar Efva med sig av kunskap som kan vara användbar inför köpet. Läs mer här >>
Efva Attling

TANKEN BAKOM RINGARNA

Efvas intresse för design föddes tidigt. ”Min farmor var sömmerska, så jag brukade rita klädesplagg som hon sen sydde till mig. Jag tror att det alltid har varit en stor drivkraft hos mig, att få vara egen och få visa min personlighet”, berättar hon. I en annars väldigt traditionell bransch försöker Efva hitta det unika, både i form och budskap. Hur går det till, från idé till färdigt smycke? Och vad är det svåraste med att designa ett smycke som ofta förknippas med så mycket känslor? Efva berättar mer tankarna bakom ringarna här;
Läs mer >>
Efva Attling Stockholm har i dag nio egna konceptbutiker, i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors och finska Espoo, och fler än 200 återförsäljare världen över. Under åren har Efva tilldelats en rad priser för sitt arbete. Senast i raden är Elles hederspris, 2018. Priset delades ut på Ellegalan, med motiveringen; ”En dynamisk multikreatör utan like vars stilsäkra design förgyller livets viktigaste stunder. Hon har skapat ett helt kreativt universum präglat av kärlek, passion och positiva budskap. Samtidigt som hon placerat svensk smyckedesign på den internationella kartan.”
Se Efvas alla vigsel- och förlovningsringar här >>

Kommentarer