BröllopsGuiden
BRÖLLOPSGUIDEN I SAMARBETE MED STOCKHOLM MEETING SELECTION

Säg JA i slottsmiljö

Att gifta sig på ett slott eller en herrgård är för många en dröm - här kan drömmen gå i uppfyllelse! Vi har listat de sju bästa ställena för ditt drömbröllop, alla
förvånande nära Stockholm city.
Rosersbergs slottshotell

1. Kunglig glans - ROSERSBERGS SLOTTSHOTELL

Vackert beläget vid Mälaren, 15 minuter från Arlanda, ligger kungliga Rosersbergs Slott från 1600-talet. Som bröllopsgäster har ni de båda slottsflyglarna med dess omgivningar till förfogande, perfekt för upp till 100 gäster. Här kan ni dessutom vigas i det vackra slottskapellet.
Rosersberg, Sigtuna, tel +46 8 122 020 00, www.rosersbergsslott.se

Hesselby slott
Foton: Thomas Wingstedt

2. För musikälskaren - HESSELBY SLOTT

Självaste Tomas Ledin är delägare i 1600-talsslottet där musiken bor. Varför inte ha bröllopsmiddag för upp till 110 personer i den underbara slottsparken, med ljudet av fontäner som porlar i bakgrunden?
Vällingby, tel +46 8 445 51 40, www.hesselbyslott.se

Åkeshofs slott
Foto interiör: Thomas Wingstedt

3. Det lilla slottet - ÅKESHOFS SLOTT

Fira ett intimt och personligt bröllop på det lilla slottet i trädgårdsstaden. Som en hemlighet dyker det upp i grönskan, några steg från Åkeshovs tunnelbanestaion. Här får ni hela slottet för er själva, med plats för upp till 70 middagsgäster. Låt bröllopssällskapet bo kvar på slottet och fortsätt fira kärleken med en gemensam frukost dagen efter.
Bromma, tel +46 8 445 80 77, www.akeshofsslott.se

Näsby slott

4. För gatsbyälskaren - NÄSBY SLOTT

På festernas slott vid Näsbyviken i Täby sitter det glada 20-talet kvar i väggarna. Här har ni hela slottet för er själva. Ankom till er bröllopsfest med båt eller varför inte ha självaste vigseln på ångbåtsbryggan? 100 personer ryms till bröllopsmiddagen och dessutom finns det 44 hotellrum i anslutning till slottet för gäster som vill stanna över.
Täby, tel +46 8 544 981 00, www.nasbyslott.se

Ulfsunda slott
Foto exteriör: Thomas Wingstedt    Copyright: Mats Persz

5. Det lyxiga bröllopet - ULFSUNDA SLOTT

Endast en kvart från Stockholms citypuls, känns vardagen ändå så långt borta på pampiga Ulfsunda Slott. Slottsparken och Mälarens vatten i periferin gör bröllopsfesten till något extra. 54 unika hotellrum finns på slottet och Rikssalen rymmer 100 sittande gäster. Missa inte den lyxiga bröllopssviten som blir en perfekt avslutning på ert drömbröllop.
Bromma, tel +46 8 704 49 40, www.ulfsundaslott.se

Villa Lovik
Foto byggnad: Christer Olausson

6. Skärgårdskänsla - VILLA LOVIK

Villa Lovik är visserligen inte ett slott, men det är en upplevelse för alla sinnen. Här, på Lidingös norra udde, får ni en skärgårdskänsla endast 15 minuter från city. I Salongen finns både kristallkronor och öppen spis. Upp till 100 personer får plats och vid den egna bryggan kan gästerna anlända med båt från centrala Stockholm. Om så önskas kan vigseln hållas i det romantiska lusthuset i trädgården.
Lidingö, tel +46 8 506 180 00, www.lovik.se

Skytteholm

7. Kärlek vid Mälaren strand - SKYTTEHOLM

Vintagebröllop i bohemisk stil med vigsel i en lada, klassiskt herrgårdsbröllop eller ett utomhusbröllop vid Mälarens strand. Skytteholm på Ekerö erbjuder det bästa av Sverige och svenska traditioner, i en uppgraderad version, med en personlig touch och alltid med finess. I Skyttegårdens matsal finns det gott om plats för middag och dans för upp till 148 personer. Låt gästerna anlända med klassisk ångbåt och efter festen kan alla bo kvar i något av de 74 hotellrummen. Själva passar ni på att bo i den vackra bröllopssviten. Börja er första dag som äkta makar med ett besök i Strandpaviljongen för ett bastubad och spa-behandling.
Ekerö, tel 08-560 236 00, www.skytteholm.se

Kommentarer