BröllopsGuiden
Ersta terrass
Erstagatan 1N
116 28 Stockholm
TEL: +46 8 714 66 34
Skicka ett meddelande / offertförfrågan TIPSA ANDRA:
Restaurang och festvåning med milsvid utsikt över Stockholm och dess inlopp

På populära Södermalm i Stockholm och med utsikt över Gamla stan, Skeppsholmen, Djurgården och Stockholms inlopp ligger vår restaurang och festvåning med havet och SOFO som närmsta grannar.

I dessa historiska lokaler med anor från 1864 serverar vi lunch både för privatpersoner och konferensdeltagare, har caféverksamhet, konsertmenyer, julbord, bröllop, minnesstunder, dop och andra fester och abonnerade aktiviteter. Totalt har vi plats för 210 sittande gäster inomhus, 150 sittande gäster utomhus eller 250 minglande på den stora terrassen.

450 kvm stor terrass med utsikt över stan

Ersta terrass huserar i det så kallade gamla diakonisshuset som stod klart högst uppe på Erstaklippan år 1864. Här levde diakonissorna fram till att det stora diakonisshuset på andra sidan gården byggdes år 1896. Idag är det restaurang- och festvåningsverksamhet i hela bottenvåningen, resten av huset består av kontorslokaler.

Restaurangen är fördelad på fem olika rum som gör det möjligt att anpassa fester och event storleksmässigt till trivsamma tillställningar i lagom stora lokaler. Stora salongen passar sällskap med runt 80 sittande gäster, Lilla salongen 50, Hyllan 50, Baren 20 och vår Chambre séparée passar sällskap med runt 10 personer. Totalt finns det plats för runt 200 sittande gäster.

På baksidan av huset, privat och insynsskyddat från Erstagatan, Fjällgatan och resten av Södermalm ligger vår stora terrass med utsikt över Gamla stan, Skeppsholmen, Djurgården och Stockholms inlopp. Terrassen på 450 kvm är populär för bröllop, grill- och sommarfester, fördrinkar och andra utomhusaktiviteter. På terrassen finns det plats för runt 150 sittande gäster eller 250 minglande.

För oss är maten och kvalitén på råvarorna viktig liksom att välja hållbara alternativ där det är möjligt. Bland annat så är all vår fisk MSC-märkt, det mesta av köttet kommer från Svenska gårdar i Mälardalsområdet och grönsakerna är närodlade.

Alla våra maträtter tillagas från grunden och utan halvfabrikat. Rätterna komponeras utifrån säsongsaktuella råvaror, därför har vi olika menyer vid olika årstider. Luncherna förbereds dagen innan men tillagas i samband med lunchserveringen. Konferensluncherna och festmiddagarna tillagas alltid ā la minute och av färska, nyinköpta råvaror.
Sök efter fler bröllopsföretag Visa ditt företag du med!

MER BRÖLLOPSSERVICE:

» Alla företag » Bli medlem