Logo

Kläder & mode

Män i kostym är ju väldigt snyggt eller hur?

Tweaka och personifiera outfiten för den stora dagen

Det kan vara bra att börja genom att fråga dig själv vad du trivs i, och om du vill köra på klassiskt eller något mer modernt. Precis som många brudar väljer brudklänning med enorm precision och stort engagemang finns det många brudgummar som också vill lägga ner sin själ i bröllopskläderna. Här kommer därför några tips till alla blivande äkta män därute.

01. Skräddarsytt

Ditt eget bröllop är ett ypperligt tillfälle att satsa på en skräddarsydd kostym. Yes, det kommer att kosta, men att investera i en tidlös kostym som du alltid kommer att känna dig rätt i är både ett smart och ett medvetet val.

Spana in det svenska varumärket Saman Amel som blivit framröstade till Sveriges mäktigaste inom svenskt herrmode av magasinet KING. Du bokar först in en tid för konsultation och måttagning, och sedan kommer du tillbaka för provning och justeringar. Med klanderlösa detaljer, välsittande skjorta och polerade skor kommer du med största sannolikhet att vara en av de allra bäst klädda på bröllopsfesten...och dessutom även på kommande bröllopsdagar!

02. Vintage

Kanske drömmer ni som bröllopspar om ett mer hållbart bröllop. Kanske har ni ambitionen att satsa på återvunnet och second hand. All ära till er, det tar kanske lite mer tid och engagemang i anspråk, men det går att få den gamla tweedkavajen från Myrorna att rocka med hjälp av lite kreativ styling. Först och främst: se till att kavajen sitter bra. Att lägga upp ärmlängden och ta in lite i ryggen är relativt enkelt för en duktig skräddare, och sen är det bara att börja ha kul! Är kavajen exempelvis rutig kan det vara fint att miss & match med en randig skjorta och en blommig slips, eller att jobba med olika nyanser av grått, brunt eller blått. Spetsa gärna till looken med en fin knappnålsblomma, en så kallad “boutonnier”, eller skanna utbudet av klockkedjor för en riktigt cool look. För dig som har vägarna förbi Stockholm kan det vara värt att kolla in Herr Judits utbud av vintageklockor.03. Urban

Kanske ska ni gifta er på en urban plats i en storstad, eller i en cool industrilokal med ruff känsla? Oftast speglar platsen för festen själva bröllopsparet, och många vill hitta nya infallsvinklar som känns rätt för just dem. Detsamma gäller såklart även för bröllopsoutfits. Älskar man sina svarta jeans med hål i så kör man på det, och är man en skejtare så väljer man kläder som följer streetmodet. Andra attribut som kan vara snygga komplement till en urban look är sneakers, hängslen och hatt.

04. Tema

En del tycker att det är supernice att köra på ett färgkodat tema. Kanske har man bett alla gäster att klä sig i svart, och sedan klär sig brudparet i vitt, eller så har brudparet koordinerat vad de ska ha på sig så de matchar varandra riktigt fint. Det finns en miljard olika teman att välja på, några exempel är magi, natur, ranch och vatten, men listan är såklart oändlig. Det finns inga rätt eller fel, men mitt tips är att gå all in om ni bestämmer er för ett tema. Gör ordentlig research, lämna ingenting åt slumpen och tänk igenom detaljerna, för de är superviktiga. Det mesta går att hyra beroende på ert tema, oavsett om du behöver en fin trollkarlshatt eller en lyxig, fodrad mantel.

Bli ditt hetaste jag när du säger “ja”!

Till alla brudgummar där ute vill jag avslutningsvis hälsa att det är väl värt att ta vara på den här möjligheten ordentligt. Stilreglerna för bröllopspar suddas ut mer och mer, så var inte rädd för att ta ut svängarna med din outfit. Passa på att utmana dig själv ordentligt genom ditt kreativa uttryck så att du blir en shining star på din stora dag!