Logo

Kläder & mode

Saker att tänka på innan du handlar din bröllopsoutfit

Saker att tänka på innan du handlar din bröllopsoutfit

Kläderna är en stor del av bröllopsplaneringen, och det är viktigt att känna att du verkligen hittar rätt. Men vad ska du egentligen tänka på innan du går ut och börjar botanisera bland alla bröllopskläder? Här är några saker som kan vara bra att ha i åtanke.

01. Vilken typ av klänning passar dig bäst?

Vi har en inbyggd sensor som berättar för oss vad vi passar i och inte. Är till exempel figurnära klänningar smickrande för din figur så trivs du antagligen bra i det. Finns det någon särskild halsringning eller tillskärning som är mer klädsam på dig så passar det säkert också toppenfint till din bröllopsoutfit.

02. Har ni satt ert bröllopstema?

Ska ni ha ett klassiskt bröllopstema på en fin herrgård? Eller ett bohemiskt bröllop i en vacker trädgård? Eller kanske en mer avskalad variant med vigsel i Stadshuset och middag på restaurang? Hitta inspiration i temat och låt kläderna matcha det.

03. Vad får det kosta?

Det går att fixa ihop en väldigt fin outfit med en minimal budget, men det kan också få kosta hur mycket som helst. Känn efter vad som passar dig, och välj en rimlig nivå och utgå från vad som känns viktigt. Förutom kläder bör du räkna in skor, smycken och andra accessoarer såsom sjal eller ombyte i budgeten. Glöm inte att räkna in bukett och eventuella blomster utsmyckningar i håret.

04. Research

När du har svarat på frågorna ovan är det research som gäller! Kolla in bröllopsmagasin, modemagasin, Instagram, Pinterest och fina bröllopssajter och se vad du fastnar för: bara ryggar, halterneck, one shoulder, stora kjolar, spets, kostymer, one pieces eller detaljer såsom knäppningar eller liknande kanske passar just dig? När du har ett bra underlag kan du riva ut eller spara bilderna digitalt och skapa ett mentalt eller verkligt moodboard att utgå ifrån. När du undersökt vilka bröllopsbutiker eller varumärken som verkar passa stilen du söker är det dags för det roligaste, men också det tuffaste. Utprovning och beslut. Ta med vänner, föräldrar eller din blivande, men låt antalet ”tyckare” vara begränsat. Var beredd på att testa många outfits, och låt det ta sin tid. Stöt, blöt och tänk igenom detaljerna. Vilka skor och utsmyckningar vill du ha? Kanske har du bestämt dig för att ta hjälp av en duktigt sömmerska och då ska du hitta ett vackert tyg eller spets och påbörja skissarbete och mönsterkonstruktion med hen. När du äntligen hittar det du söker, träder sensorn in och skickar ett litet pirr till magen, tillsammans med mental bild av hur fin du kommer att vara på din stora dag. Då har du träffat rätt!