Logo

Årets bröllopsbilder

April

Månadens bröllopsbild April 2003


Månadens bröllopsbild april
Foto Helena Hallin
Anja Weidt och Kalle Persson
vigdes den 10 aug 2002
i Villingsberg, Karlskoga.
Bröllopsdagen:

Kalle och jag träffades i Hässelbystrands kyrka i januari 1996. Efter över 6 års förlovning tyckte Kalle att det var dags, så den 20 februari 2002 gick han ner på knä och friade efter en romantisk middag.
Bröllopsdagen började tidigt. Redan klockan sju på morgonen påbörjades "renoveringsarbetet", där frissan och sminkösen fick ta hand om mig och mina två tärnor. Vid tvåtiden kom jag och mina vi ut till herrgården strax utanför Karlskoga där bröllopet skulle äga rum och bytte om. Därefter fotograferades jag och min blivande man i den vackra herrgårdsmiljön. Det magiska klockslaget fyra närmade sig... Vår bestmans corsage gick sönder. Det var bara att plocka en ny ros i rabatten och försöka fixa i ordning corsagen igen. Sedan lommade han iväg till vigselplatsen för att hjälpa gästerna till rätta. Jag blev aldrig nervös, konstigt nog! Kalle hade varit nervös hela dagen. Helt plötsligt var vi på väg och tågade bort till "Dianas tempel", vår vigselplats.

"Intåg i sommarhagen" började att spelas och vi skred fram på en upptrampad lång stig som altargång. Solen sken, vinden blåste lätt och vi såg alla våra kära vänner och släktingar le mot oss. Och sedan stod vi där, framför prästen Gunnar. Allt kändes overkligt, men det som vi minns bäst, var blickarna vi gav varandra och sångerskans vackra röst. Under vigseln sjöng hon "Det vackraste" och "Du ser en man", två låtar som betyder mycket för oss.

Efter vigseln gick vi till herrgården, där våra gäster kastade rosenblad på oss, vi skålade i mousserande vin och hade kramkalas. Sedan blev den "nya familjen" fotograferad och vi minglade fram till middagen.

Buffémiddagen var underbar. Talen som hölls under middagen var roliga, tänkvärda, rörande och fulla av minnen. Efter maten blev det bukettkastning, det var mycket populärt. Sedan blev det bröllopstårta och dans. Vi stannade kvar tills vi knappt kunde hålla ögonen öppna. Klockan två på natten blev vi hemkörda av våra närmaste vänner och de hjälpte oss upp i lägenheten med alla paket. Vi klädde av oss, Kalle tog ut alla 83 hårnålarna ur mitt hår och vi... öppnade paket och kuvert till klockan fyra då vi somnade utmattade, men lyckliga!

Ett par dagar efter bröllopet åkte vi ett par dagar till Vadstena. I december bar det av till Thailand, vår "stora bröllopsresa"

Stort tack till alla som bidragit att göra vår bröllopsdag så minnesvärd!

Anja & Kalle Weidt