Logo

Årets bröllopsbilder

Augusti

Månadens bröllopsbild Augusti 2000

Månadens bröllopsbild augusti
Carina och Tomas gifte sig i Grytnäs Kyrka i Avesta den 20 maj 2000.
Bröllopsdagen:
Sista april 1999 friade Tomas till mej. Det stod 10 röda rosor och ett kort på bordet när jag kom hem. I kortet stod det:
"En ros betyder du är allt för mej, två rosor betyder jag vill resa bort med dej, 10 rosor betyder? Säg det? Vill du det? Om du inte vet vad det betyder så fråga mej när jag kommer hem ikväll. Jag älskar Dej Din Tomas"
Ja vad säger man.....Jag sa iallafall JA!
Tomas ville ha ett stort bröllop så vi bestämde oss att den stora dagen skulle bli den 20 maj år 2000. Vi planerade och planerade.....så kom maj. Solen och värmen var otrolig fram tills en vecka innan bröllopsdagen, då kom regnet. Men...den 20-de kom solen tillbaka och hela dagen var underbar. Vi skulle vigas klockan 16 i Grytnäs Kyrka i Avesta. Barnen blev skjutsade till mormor och farmor och jag for till frissan klockan 12. Men innan jag lämnade vårt hus skrev jag ett lapp och satt på insidan av ytterdörren. Där stod det: "RINGEN BLOMMAN KYRKAN Jag älskar dej!" Det var det enda Tomas behövde komma ihåg innan han for. Tror ni det hjälpte? :-) När Tomas skulle åka hem för att fixa det sista före avresan till kyrkan så kom tåget i hans väg och Tomas blev lite uppstressad.
Ok, ringen kom han ihåg (men så hade vi lagt den i hans ena sko också). Men hans lilla blomma låg kvar i kylskåpet (så han fick ta sin pappas blomma), kaffebryggaren slogs inte av och morgongåvan blev kvar där han hade gömt den......
Men när jag anlände till kyrkan fem i fyra så var iallafall Tomas där och väntade. Det var ju ändå huvudsaken, värre saker kan ju hända. Min pappa Benny förde mej till altaret och före oss fram gick Sandra, Emil och Malin. (Tomas och mina barn)
Under vigselakten sjöng Tomas syster Evalena solo. Hon sjöng "Det vackraste" och "Älska Mej" så vackert och med sådan säkerhet att det gick rysningar efter alla de 100 gästernas ryggar.
Efter akten for vi tillsammans med barnen i vår hyrda limosin till Brunnbäcks Herrgård, där vi skulle fotografera oss. Sedan hade vi en hejdundrande fest i Korskrogens Bygdegård tillsammans med 93 matgäster. Vi hade hyrt in Avestas bästa liveband, The Mystery Machine med Jocke Hall i spetsen. Bandet startade med en underbar bröllopsvals, Annies Song av John Denver. (Den rekommenderar jag starkt, otroligt vacker text.)
Det var gäster ifrån hela Sverige och allt ifrån 15 till 71 år. Alla åt, drack och dansade till gryningen. Tomas och jag bröt upp lagomt vid klockan 01 och for till den underbara bröllopssviten på Brunnbäcks Herrgård.
Där avslutades vår bröllopsdag och där började resten av vårt liv tillsammans.