Logo

Årets bröllopsbilder

2018

Årets bröllopsbilder 2018

Här presenterar vi de bröllopsbilder redaktionen valt ut månad för månad ("Månadens bröllopsbild"). Läs längst ner på sidan om hur du kan delta!
TÄVLINGEN ÅRETS BRÖLLOPSBILD 2018 ÄR AVSLUTAD!
VINNAREN ÄR MAJ MÅNAD med 892 röster av totalt 2726, STORT GRATTIS!

Bilden med flest röster vinner Vinset "Hjärtan" med karaff och två glas inkl. gravyr från Glasets Hus i Orrefors. Värde 1095 kr. Mer info om vinsetet här

DECEMBER

Bröllop i Kosovo

Bröllop i Kosovo
Foto: Norik Uka / norikuka.com

Emma & Gramoz
vigdes den 14 augusti 2018 på Vali ranch, Kosovo
BERÄTTELSE: "Den 14 augusti gifte vi oss på Vali ranch som är belägen i Kosovos bergsområde. Vigseln ägde rum i ranchens trädgård med 200 gäster och en magisk utsikt över staden. Den efterkommande festen bjöd på albansk show, sång och dans som varade natten lång. Varje sekund var som tagen ur den mest romantiska filmscen, en dag där vi blev man och fru! Stort tack till alla som var med på vår dag och ett stort tack till personalen som gjorde denna dag oförglömlig för oss!"

NOVEMBER

Bröllop i Skåne

Bröllop i Härslöv

Martina & Ville
vigdes den 4 augusti 2018 på Fredshög, Skåne
BERÄTTELSE: "Vi gifte oss på en av alla härliga sommardagar som 2018 bjöd på, den 4 augusti, på de skånska slätterna i Härslöv på en liten herrgård med loge som fått namnet Fredshög.
Vigseln hölls på plats bredvid vinstockarna som jag, (bruden), nyss ridit förbi med keltiska toner strömmande ut. Min blivande man tog mig kring midjan och hjälpte mig ner från hästryggen och jag kunde se en kvarvarande tår i ögat. Vi hälsades välkomna av vår vigselförrättare som strax därefter presenterade vår solist som sjöng ”Sommarens sista dag" av Sonja Aldén. Vi hade skrivit våra egna löften, och jag måste säga att min man gjorde det med bravur. Jag blev helt förstummad och kunde inte hålla borta tårarna längre. Under själva vigselakten blev det en liten hoppsan! Helt plötsligt skulle mannen min få gifta sig med någon annan då de blandat ihop mitt namn med någon annans. Det blev ett gott skratt för oss alla!
Nu var det han och jag och nu kunde festen börja! Eftersom vi skulle fotograferas hade vi ordnat med olika lekar och uppdrag för gästerna att klura ut så de blev indelade i lag och verkade ha riktigt roligt när vi kom eftersom de nästan inte lade märke till när vi var tillbaka. Det bjöds på god mat och dricka hela kvällen lång. Det var lite spex, kärleksfulla tal och mycket skratt. Och vår första dans hade vi satt ihop själv där vi först dansade tryckare till vår låt ”You make it real" av James Morrisson och sen regelrätt vals som avslutades med irländsk dans (eftersom det var dit bröllopsresan gick). En dag att minnas så länge jag lever."

OKTOBER

Bröllop i Skåne

Bröllop i Fuglie
Foto: Loke Roos / lokeroos.com

Sofie & Martin Bergman
vigdes den 11 juli 2018 i Stallgården, Fuglie
BERÄTTELSE: "Vi gifte oss den 11:e juli i Stallgårdens mysiga trädgård. Solen sken och gästerna kvittrade. Därefter följde mingel med bubbel och middag med oväntade, fantastiska framträdande. Festen fortsatte i den vackra ladan med mycket dans till ett band som nu är våra idoler. Vi fick inte bara en ny idol utan två - vår fotograf. En fantastisk dag fylld av kärlek och glädje. "

SEPTEMBER

Bröllop i Jönköping

Bröllop i Norra Sandsjö
Foto: Mia Modigh Westlund / mwfotograf.se

Anders & Jessica Sellersjö
vigdes den 16 juni 2018 i Norra Sandsjö kyrka
BERÄTTELSE: "Kyrkklockorna ringde, solen lyste genom molnen och gästerna var på plats i kyrkan och portarna var redo att öppna sig. Det var då i Norra Sandsjö kyrka, en plats med stor charm och historia, denna underbara lördagen i juni Jessica och Anders klev in i kyrkan och blev fru och man. En början av en fantastisk dag, vilket vi delade med släkt och vänner. Efter vigseln bjöds det på smårätter, champagne, tipspromenad, foto booth och glada skratt. Sen bjöds det på mat vid bordet och ännu mer härliga skratt. För att inte glömma plingande i glasen och brudparets oändliga romantiska kyssar. Vi skippade efterrätten och stressen och bad alla gäster ta med deras egna favoritkaka till bröllopet som lades upp på ett stort bord och intogs till kaffet, där kan vi verkligen prata om 7 sorters kakor. Festen fortsatte in på natten med musik och dans. Fotografen Mia som tagit detta underbara kort har idag blivit en vän till oss och vi blir hänförda varje gång vi ser på det. "

AUGUSTI

Bröllop i Skåne

Bröllop i Gessie
Foto: Caroline L Jacobsen / carolinejacobsen.com

Josefine & Simon
vigdes den 2 juni 2018 på Agneshill, Gessie
BERÄTTELSE: "Vi gifte oss den 2:a juni i den fantastiska vigsellokalen på Agneshill med efterföljande middag och fest på samma ställe. Dagen kommer att minnas med stor glädje och vi kunde inte drömt om något bättre, allt var perfekt. Natten kommer även att minnas som den tidigaste tropiska natten sedan 1982."

JULI

Bröllop på Öland

Bröllop på Öland
Foto: Isac Wetterö / Photowe.se

Tova & Viktor Wetterö
vigdes den 5 maj 2018 i Räpplinge kyrka, Öland
BERÄTTELSE: "Vi gifte oss på Öland eftersom min (Tovas) mamma kommer därifrån. Vi gifte oss i Räpplinge kyrka och hade festen i Borgholms slott. Det var en riktigt magisk dag och bilderna visar en gnutta av magin. Vi hade färgtema med grönt och vitt, vilket präglade alltifrån inbjudan till följets kläder, till blomsterdekorationer till bröllopshäftet (jag älskar detaljer och fick verkligen leva ut min pysselmani här). Vigseln var väldigt personlig och vi hade valt varsin låt och varsin psalm. Jag valde Euphoria eftersom jag älskar Eurovision och Viktor valde en Bob Dylan-låt eftersom han är ett stort fan. Vi hade ca 95 gäster och många av dem både grät och skrattade under vigseln. Därefter körde prästen oss i sin finaste bil till slottet. Där hade vi mingel på takterrassen med utsikt över Kalmarsund. Middagen satte igång en timme sen (för det var så skönt på terrassen och alla var fyllda av glädje och kärlek). Middagen bestod av skratt och glada miner. Många gäster hade förberett tal och lekar. Min pappa fick en egen näsdukslåda av toastparet eftersom han har nära till tårar - den användes flirtigt. När middagen var klar var det dans i jungfrusalen (en rund riktigt cool stensal i anslutning till middagssalen). Vi hade DJ som kickade igång dansgolvet. Han sa till mig dagarna innan att han inte sätter en sluttid för det brukar dö ut av sig själv - det gjorde det inte. Vi dansade glatt på tills DJ'n inte orkade mer (det var vid halv fem på morgonen, så han är helt klart ursäktad). Alla gäster fick med sig personliga goodie bags hem med lite smått och gott i och personliga tacklappar för att de delat dagen med oss. Det var ett perfekt bröllop!"

JUNI

Skärgårdsbröllop i Göteborg

Bröllop i Göteborg
Foto: Nenze Photography / nenzephotography.com

Emelie & Fredrik
vigdes den 23 september 2017 i Brännö kyrka, Brännö, Göteborg
BERÄTTELSE: "Idylliskt skärgårdsbröllop där känslorna stod i fokus."

MAJ - VINNARE AV ÅRETS BRÖLLOPSBILD 2018!

Höstbröllop i Stockholm

Bröllop i Stockholm
Foto: Emma & Björn / emmaochbjorn.se

Louise & Jan Pons
vigdes den 23 september 2017 i Adolf Fredriks kyrka, Stockholm
BERÄTTELSE: "Innan vigseln smög vi in ett avskilt rum i kyrkan, där vi delade på en liten flaska champagne och försökte ta in storheten i det som skulle ske. Vi hade lagt ner stor möda på val av musik i kyrkan för att få det så personligt som möjligt. Det blev bland annat 'Bless the Broken Road' av Rascal Flatts och vi gick ut till Beatles låt 'All You Need is Love'. Vi ville ha en upptempo-låt som utgångsmusik för att visa att nu börjar festen. Efter konfetti och gratulationer åkte vi till platsen för vår första kyss för att ta ett foto, därefter till en park i närheten av festen för en fotosession. Under tiden fick gästerna bubbel och ett mexikanskt mariachi-band spelade.
Efter middagen överraskade vi gästerna med ett fyrverkeri, därefter tårta och första dansen. Efter första dansen satte vi igång dansgolvet med isfacklor och guldkonfetti. Eftersom brudgummen fyllde år dagen efter bröllopet överraskades han på tolvslaget med en flash mob där flera av tjejerna, inklusive bruden, dansade till 'Marry You' av Bruno Mars. Det var en fantastisk dag som gick alldeles för fort förbi, och vi är därför så oerhört glada över alla fina bilder som våra fotografer tog. Tack vare bilderna kan vi återuppleva dagen och få tillbaka den där magiska känslan flera gånger om."

APRIL

Junibröllop i Norra Sandsjö

Bröllop i Norra Sandsjö
Foto: Dimitrios Sdougkos / monophoto.se

Frida & Joakim
vigdes den 10 juni 2017 i Norra Sandsjö kyrka, Norra Sandsjö
BERÄTTELSE: "Vi gifte en solig junieftermiddag i Norra Sandsjö kyrka som har sitt ursprung redan ifrån slutet av 1100-talet. Efter vigseln steg vi in i en gammal Hudson 38:a och stannade till vid en liten äng för att ta ytterligare bilder medan våra gäster färdades vidare mot Blankefalls loge där bröllopsmiddag och bröllopsfest ägde rum.
När vi anlände till Blankefalls loge väntade alla våra gäster på oss med glas i hand. Efter god mat & dryck, vackra tal och en saga skriven för oss fortsatt kvällen med sång & dans till livemusik långt in på småtimmarna. Det blev en fantastisk dag som vi alltid varmt kommer att minnas."

MARS

Augustibröllop på Lidingö

Bröllop på Lidingö
Foto: Kicki Fotograf / kickifotograf.se

Cecilia & Dennis Adamsson
vigdes den 11 augusti 2017 på Högberga Gård, Lidingö
BERÄTTELSE: "Vår bröllopsdag ägde rum den 11:e augusti. Prognosen för vädret veckan innan såg allt annat än lovande ut. I och med detta så verkade vår dröm om ett soligt utomhusbröllop bokstavligt talat se väldigt mörkt ut. När dagen kom så stod det i tidningen "nu kommer sommarvärmen - för en dag". Det kändes helt otroligt att vi lyckades pricka in en av de soligaste och varmaste dagarna på hela året. Vigseln ägde rum på Högberga Gård på Lidingö, med strålande sol i en vacker skärgårdsmiljö ut med vattnet. Vi är otroligt tacksamma för denna dag och att vi fick dela dagen med våra allra närmaste, familj och vänner. Festen ägde även rum på Högberga Gård, i en vacker lokal med stora fönster och en fantastiskt härlig balkong ut mot vattnet. Helt enkelt en av de absolut bästa dagarna i våra liv. "

FEBRUARI

Höstbröllop i Stockholm

Bröllop i Stockholm
Foto: AnnaCarin Isaksson / annacarinisaksson.com

Petra & Mattias Ahlén
vigdes den 9 september 2017 i S:ta Maria Magdalena kyrka, Stockholm
BERÄTTELSE: "Vi vigdes i S:ta Maria Magdalena kyrka på Södermalm i Stockholm den 9 september 2017. Det var en känslofylld och stämningsfull ceremoni med tre klassiska solon.
Efter kyrkan promenerade vi tillsammans med våra 30 gäster till Söder Mälarstrand. Eftersom det var Stockholm Halvmaraton fick vi jogga när vi korsade maratonbanan på väg till kajen! I långsamt mak tuffade vi runt Södermalm ombord på ångbåten s/s Frithiof. Regnet öste ned under båtfärden men stämningen var på topp.
På Sjöfartshuset Festvåning i Gamla Stan hade vi en härlig bröllopsfest med 3-rätters middag och tårta. Det var underbar mat och många roliga tal. Vi hade själva gjort en film som vi visade under middagen. Sedan dansade vi den vackra salongen till kl 02.00. Det var en helt fantastisk dag med massor av skratt, glädjetårar och kärlek."

JANUARI

Kyrkobröllop i Jönköping

Bröllop i Jönköping
Foto: Camilla Svensson / millansfoto.blogg.se

Alexander & Rebecca Frödekrans
vigdes den 8 juli 2017 i Ljungarums kyrka, Jönköping
BERÄTTELSE: "Innan vi skulle vigas gjorde vi en 'first look'-fotografering och när vi skulle mötas i Strömsbergsskogen så verkligen öppnade sig himlen så vi fick ändra i sista sekund och åkte till ett övergivet lager vid Munksjömagasinet. Regnet försvann när vi väl kommit dit. Vi fortsatte fotograferingen i Strömsbergsskogen som först tänkt. Efter vigseln (som var magisk tack vare brudens fyra systrar som sjöng vackert) hade vi hyrt en veteranbuss som tog gästerna från kyrkan till festen som hölls i Hovslätts hembygdsgård. Fina tal och spex och det var så kul så de flesta missade att fota. Även här gjorde brudens systrar ett superjobb som toastmadams. En helt fantastisk dag/kväll och natt med så mycket kärlek, skratt och glädjetårar. Vi är glada att vi valde Camilla som vår fotograf för vi är så nöjda med bilderna!"
Vill ni delta? Bli Månadens bröllopsbild!
Det har ingen betydelse när vigseln har ägt rum, vårt beslut grundas på vilka bilder (av de som mailats in) vi tycker är de bästa. Kommer ni med här som "Månadens bröllopsbild" kan ni genom röstning efter årets slut bli utvalda till "Årets Bröllopsbild" och vinna ett fint pris. Klicka på länken nedan för en chans att komma med!

Gör så här:
1. SKICKA IN ERT BRÖLLOP HÄR
2. Sen mailar ni oss max 3 bilder till info@brollopsguiden.se