Logo

Årets bröllopsbilder

2019

Årets bröllopsbilder 2019

Här presenterar vi de bröllopsbilder redaktionen valt ut månad för månad ("Månadens bröllopsbild"). I slutet av januari 2020 har vi en tävling där "Årets Bröllopsbild 2019" röstas fram. Läs längst ner på sidan om hur du kan delta!
TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! VINNAREN MED 595 RÖSTER BLEV SEPTEMBER! GRATTIS!

Rösta t.o.m 31 januari 2020! Bilden med flest röster vinner vinset "Hjärtan" med karaff och två glas inkl. gravyr till brudparet från Glasets Hus i Orrefors. Värde 995 kr. Mer info om vinsetet här

DECEMBER

Vigsel på äng

Bröllop i Haurida
Foto: Sarah Thorén

Isabell & Erik Gullestad
vigdes den 13 juli 2019 i Åsens by, Haurida
BERÄTTELSE: "Vigseln hölls på en äng under strålande sol och blå himmel! Åsens by, där vigsel och fest hölls är en 1800-tal by med flera röda små stugor med vita knutar, ungefär som en Bullerbyn-by! Middagen hölls i en lada på området, med följd av fest hela natten!"

NOVEMBER

Augustibröllop

Bröllop på Lidingö
Foto: Henrik Jakobsson / jakobssonphotography.com

Larissa & Philip
vigdes den 8 augusti 2018 i Lidingö kyrka, Stockholm
BERÄTTELSE (av fotografen): "Den 8:e augusti 2018 fick jag vara med och föreviga kärleken mellan Larissa och Philip vid Lidingö kyrka. Dagen började med skumpa och hårfix samt smink för tjejerna, och sedan kom Philip med sina killar och hämtade upp dom i en limousine som tog dom till kyrkan på Lidingö. Väl där var gästerna samlade och väntade in bröllopsparet. Under lovordsakten så märkte man att Larissa var lite nervös för att tappa orden. Man såg den fina kärleken mellan dom exakt då, för Philip mimade med Larissa så hon inte skulle komma av sig. Otroligt kärleksfullt och gulligt bröllop!"

OKTOBER

Skärgårdsbröllop

Bröllop i Gräddö
Foto: Emma Surell / emmasurell.se

Amanda & Sebastian Gratting Valdemarsson
vigdes den 27 juli 2019 i Gräddö, Stockholm
BERÄTTELSE: "Vigseln skedde på klippan ute vid Kvarnudden under sommarens finaste sommardag med havet och skärgården som vacker bakgrund! Vigseln var över på 10 minuter och bruden var snabbare än snabbast på att svara JA. Efter vigseln bar brudparet och brudföljet iväg för fotografering och därefter anlände vi som man och hustru tillbaka till Rådmansö Bygdegård i båt för bröllopsmiddag och fest. Middagen bestod av vackra tal och många skratt och överflöd av tårar. Festen var intensiv och årets roligaste händelse och än idag pratar vi om vilket magiskt dygn den 27 Juli 2019 var."

SEPTEMBER - Vinnare i Årets bröllopsbild 2019!

Skogsbröllop i Grundtjärn

Bröllop i Grundtjärn
Foto: Sandra Hila / sandrahila.com

Jonna & Johan
vigdes den 13 juni 2019 i Grundtjärn, Västernorrland
BERÄTTELSE: "Långt ute i skogen där granarna sträcker sig mot himlen och där sjön ligger blank och trolsk. Där gifte sig Grundtjärns egna lilla älva med silversmeden. Vigseln och festen ägde rum på parets nyinköpta gård. Middagen hölls i ladan där ett par svalor precis hade fått en kull med fågelungar. Skratten klingade i takt med kornas klockor där de gick och betade ett stenkast ifrån bröllopsfesten. Det var ett sagolikt bröllop. En saga långt, långt inne i skogen..."

AUGUSTI

Båstad-bröllop

Bröllop i Båstad
Foto: Jörgen Lundh / studiomix.se

Martin & Sofie Garthammar
vigdes den 31 augusti 2018 i Norrvikens Trädgårdar, Båstad
BERÄTTELSE: "Äntligen efter 8,5 år av förhållande var det dags att gifta oss! Vi hade med omsorg och brudens perfektionist-sinne, letat igenom hela Skåne efter lokal. Men inget passade vårt bröllop vi hade i tankarna och då, då hittar vi Norrvikens trädgårdar av en slump och båda är helt sålda på det stället. Vi bestämde oss för att ha hela bröllopet där på plats. Vigseln skedde i ett stort växthus där akustiken var fantastisk. Kl 16.00 var det äntligen dags och knyta våra band. Till en violinists tolkning av 'Beauty and The Beast' gick våra marskalkar och brudtärnor in och bruden blev eskorterad av sin far. När man äntligen får den ögonkontakten med sin blivande, det slår allt. Vår vigselförrättare berättade om vår historia som dem flesta på vigseln kände till. Därefter fick vi lyssna till två låtar som betyder väldigt mycket för oss. 'För kärlekens skull' och '500 miles' akustiskt gjorda av brudens far och lillasyster. Där var nog inte ett enda öga torrt i hela lokalen. När vi presenterades som man och fru föll allting på plats. Efter traditionell ris-kastning så fortsatte vi med mingel och därefter bröllopsmiddag. Vi hade två toastmasters som skulle roa våra 76 gäster och vilket jobb dem gjorde, talen vad fyllda med sång, lek, dans, gamla videor från vår ungdom. Alla hade engagerat sig i detta bröllopet och ett tal, var inte de andra likt! En fantastisk middag, stämningen var varm och harmonisk med hjälp av mycket blommor och levande ljus. Därefter följde vår bröllopsfest och kl 02.00 stängde Norrviken men kvart över två stod gästerna på dansgolvet och skrek en gång till, en gång till! En perfekt kväll helt enkelt!"

JULI

Bröllop i Norrtälje

Bröllop i Norrtälje
Foto: Mia Modigh Westlund / mwfotograf.se

Nathalie & Angelica Sandelin
vigdes den 11 augusti 2018 i Norrtälje kyrka, Norrtälje
BERÄTTELSE: "Dagen var verkligen perfekt, fint väder och alla nära och kära där att fira med oss. Vi var så nervösa men ändå taggade att börja våra liv. Nervositeten släppte väl när vi började gå ner för altaret. Enda som gick lite snett var att prästen sa fel efternamn men de rättade jag snabbt till lite skämtsamt och alla skratta. Festen efteråt var fantastisk med dans in på småtimmarna och vi fick möjlighet att fotas i solnedgången med Mia. Mia verkligen fångade dagen åt oss samtidigt som hon var vår vän och gäst. Hon var inte bara vår fotograf utan hon både hjälpte och stöttade oss på vår dag. Vi fann en vän i vår fotograf vilket vi är evigt tacksamma för."

JUNI

3-dagarsbröllop i Toscana

Bröllop i Toscana
Foto: Steve Green / stevegreenweddings.com

Fia & Ben Holden
vigdes den 14 juli 2018 i Toscana, Italien
BERÄTTELSE: "Vårt sagolika tre-dagarsbröllop ägde rum i det magiska Toscana, Italien den 14 juli 2018 omgivet av vingårdar och olivträd. Villa Catignano är en magnifik 1700-talsvilla med en fantastisk historia, konst och idylliskt miljö. Eftersom vi båda har en mycket stor vänskapskrets runt om i världen bestämde vi oss för att hyra hela villan där våra 9 olika nationaliteter av gäster tillsammans med oss kunde spendera tre helt fantastiska dagar. Många gäster utökade vistelsen några extra dagar för att sedan på egen hand uppleva Italien. Valet av att gifta oss i Italien har alltid varit en dröm som detta år gick i uppfyllelse. Vigseln ägde rum i den lummiga italienska trädgården tillsammans med våra familjer samt närmsta vänner vid vår sida. Detta var stunden i mitt liv då jag insåg att jag nu skulle få spendera resten av mitt liv med mannen jag älskade mest av allt. Efter vigseln vart det champagne, snittar och livemusik i den italienska trädgården som sedan efterföljdes av en trerättersmiddag i en av villans innegårdar. Många härliga, roliga, och känslofyllda tal/lekar hölls som fick oss att inse hur fantastiska människor vi har i vårt liv. Kvällen avslutades med dans natten lång i en av villans stora vinkällare. Helt klart den bästa dagen i vårt liv!"

MAJ

Höstbröllop i Gnesta

Bröllop i Gnesta
Foto: Lisa Öberg / lisafotograf.se

Joanna & Pierre Skelander
vigdes den 6 oktober 2018 i Frustuna kyrka, Gnesta
BERÄTTELSE: "Superhärligt höstbröllop med mycket levande ljus och mörka toner. Festen var högljudd och intensiv, dansgolvet sviktade bokstavligen under kvällens småtimmar."

APRIL

Bröllop vid vattnet i Länghem

Bröllop i Länghem
Foto: Locksen Visuals / locksenvisuals.com

Leonore & Kalle Lagerlöf
vigdes den 18 augusti 2018 i Länghem, Hofsnäs Herrgård
BERÄTTELSE: "Ett bröllop i rustik stil och familjekärt. Vigsel var ute på en udde vid vattnet. Bågen var byggd utav björkar och björkris. Gästerna satt på träbänkar. Dagen gick så fort, de var enbart våra allra närmaste precis som vi ville ha det. Ett litet intimt bröllop. Mycket känslor och otrolig stämning och skratt. 'Bästa dagen i mitt liv (ord från gästerna efter bröllopet), ett finare bröllop lär vi aldrig få gå på. Ert bröllop var som en saga helt magiskt.' "

MARS

Slottsbröllop i Norrköping

Bröllop i Norrköping
Foto: Mia Modigh Westlund / mwfotograf.se

Malin & Jaime McNeill
vigdes den 4 augusti 2018 på Mauritzbergs slott
BERÄTTELSE: "Vi hade en helt fantastisk helg på Mauritzbergs slott tillsammans med familj och vänner som hade rest från hela världen för att dela denna vår speciella dag med oss! Vi är så glada för att Mia och hennes assisterande videograf Lisa var med oss under större delen av vår bröllopsdag för att föreviga alla underbara minnen!"

FEBRUARI

Borgerligt bröllop i Umeå

Bröllop i Umeå
Foto: Lena Lee / sandro.nu

Eva & Daniel Näsström
vigdes den 13 januari 2018 i Umeå stadshus
BERÄTTELSE: "Den 13/1-2018 gifte vi oss i smyg i Umeå stadshus. Hade tidigt önskemål om fotografering utomhus för att föreviga detta vinterbröllop. Och vilka bilder vi fick, ute var det 18 minusgrader och snön låg vit på träden. Efter vigsel hade vi bjudit in några nära vänner och familj på fika/middag. Vi hade bjudit in dem med rätt kort varsel, detta för att inte någon skulle ana något. Vi är inte är dem som brukar bjuda i så långt innan till middag.
Sen en sommardag i juni bjöd vi in till en fantastisk bröllopsfest på Brännlands Wärdshus där vi bjöd på middag och tårta och dansade in inpå småtimmarna till musiken som vår DJ spelade. Fantastiskt att få dela festen med vänner och familj då de var många som inte hade möjlighet att komma på middagen/fika som vi hade efter vi hade gift oss."

JANUARI

Kyrkbröllop i Skåne

Bröllop i Skåne
Foto: Therése Lorentzon Photography / thereselorentzon.com

Marie & Nils Wilhelmsson
vigdes den 25 augusti 2018 i Sankt Olofs kyrka, Skåne
BERÄTTELSE: "Vi hade en glad och lättsam vigsel i Sankt Olofs kyrka där prästen fick folk att skratta och aplodera. Efterföljande bröllopsfest hölls på vackra Kronovalls Vinslott med mingel och slottsmiddag inne i Kronovalls vackra slottssalar. Därefter gick sällskapet ut i stallet intill där DJ:n fick sällskapet att dansa ända till morgonen :) ."
Vill ni delta? Bli Månadens bröllopsbild!
Det har ingen betydelse när vigseln har ägt rum, vårt beslut grundas på vilka bilder (av de som mailats in) vi tycker är de bästa. Kommer ni med här som "Månadens bröllopsbild" kan ni genom röstning efter årets slut bli utvalda till "Årets Bröllopsbild" och vinna ett fint pris. Klicka på länken nedan för en chans att komma med!

Gör så här:
1. SKICKA IN ERT BRÖLLOP HÄR
2. Sen mailar ni oss max 3 bilder till info@brollopsguiden.se