Logo

Årets bröllopsbilder

2021

Årets bröllopsbild 2021

Här presenterar vi de bröllopsbilder redaktionen valt ut månad för månad ("Månadens bröllopsbild").I slutet av januari 2022 har vi en tävling där "Årets Bröllopsbild 2021" röstas fram. Läs längst ner på sidan om hur du kan delta!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNAREN BLEV NOVEMBER! GRATTIS!

Paret på bilden med flest röster vinner ett knivset "Lovely" inkl. gravyr till brudparet från Calligraphen. Fina tårtbestick i nickelpläterad metall, för extra bra hållbarhet. Serveringskniven är formad som ett hjärta, och är 25,5 cm lång. Värde 540 kr. Mer info om knivsetet här

DECEMBER

Sommarbröllop

Slottsbröllop
Foto: Johanna Björkman

Malin & Emil
vigdes den 3 juli 2021 i Fornåsa kyrka, Motala.
BERÄTTELSE: "Intim vigsel i en liten underbar kyrka på Östgötaslätten följt av middag, tårta och fest ute i trädgården på landet med fantastiska vyer åt alla håll. På en av årets varmaste dagar. Kunde inte blivit mer stämningsfullt, avslappnat och familjärt tillsammans med alla våra nära och kära!"

NOVEMBER

Slottsbröllop VINNARE

Slottsbröllop
Foto: Ida Henriksson / www.idahenriksson.com

Alice & Timmy
vigdes den 14 augusti 2021 i Bosjöklosters kyrka, Höör.
BERÄTTELSE: "Ett storslaget bröllop i mitten av Ringsjön på den förtrollande platsen Bosjökloster Slott. Vigseln ägde rum i den vackra medeltida klosterkyrkan. Vädrets makter visade sig, men efter regn kommer solsken! Ett Corona-anpassat bröllop både i kyrka och festlokal men med dansgolv ute i det fria. Efter vigseln vandrade vi ut i de skånska bokskogarna för foto, därefter mingel och middag i det storslagna slottsstallet! En dag vi kommer minnas för livet!"

OKTOBER

Naturbröllop

Naturbröllop
Foto: Josefin Gebbie / fotografadajosefin.com

Sara & Martin
vigdes den 24 juli 2021 i Utteros naturreservat, Varberg.
BERÄTTELSE: "Vi ville ha ett rustikt och avslappnat lantligt bröllop i närheten av havet och där vi bor. Gästerna bjöds in till bröllop på Rönnås Lada. När de anlänt blev de upphämtade av en traktor med hösläp som förde dem den korta biten ner till havet vid Utteros naturreservat där vigselplatsen va. En enkel vigselbåge av trä mot havet och gästerna satt på utplacerade halmbalar med trasmattor på. Musikern Michael Abrahamsson spelade på sin gitarr och vigselförrättare var Krister Claesson. När alla gäster tagit plats och musikern börjat spela ”Marry me” med Train kom vi gående tillsammans med våra 3 barn. Vi hade en enkel ceremoni där Krister sa några fina ord, vi sa några ord till varandra, musikern spelade några stämningsfulla låtar (”Vågorna” med Sabina Dumba ”Fields of gold” med Sting).

Därefter stegade vi iväg till Jönsonligans soundtrack i ett regn av torkade blomblad. Efter vigseln körde vi flakmoppe tillbaka till Rönnås Lada där det blev brudskål, tårta och mingel på innergården. En charmig innergård, kringbyggd med kullersten och ett stort träd i mitten. Därefter bjöds det in till middag i ladan. Vi åt omvänd toast Skagen med kräftor till förrätt, långbakad fläskkarré med primörer till huvudrätt och efter maten serverades det kaffe med avec och en chokladpralin från Suseå chokladfabrik. Efter middagen dansade vi brudvalsen på innergården till tonerna av Håkan Hellströms ”valborg” som vår musiker spelade och sjöng medan gästerna stod i ring runt oss med långa tomtebloss. Magiskt! Sedan blev det dans på baksidan i trädgården med DJ, godis och drinkbar och fullt ös under fullmånen tills vi stängde ner kl 02.00 En fantastiskt vacker dag och natt från början till slut och sommarens sista riktigt varma dag!"

SEPTEMBER

Stadshusbröllop

Stadshusbröllop
Foto: Filip Tifnicevic

Darija & Dejan
vigdes den 19 juni 2021 i Stockholms stadshus, Stockholm.
BERÄTTELSE: "Vi vigdes borgerligt i Stockholms stadshus. Det var en väldigt intim och personlig dag för oss med bara närmaste familjen på grund av rådande omständigheter i världen. Det var en helt fantastisk dag med mycket glädje, skratt och några tårar också. Trots att våra fina vänner inte kunde närvara så kände vi allas närhet och glädje den dagen. I september planerar vi en bröllopsfest i Kroatien för våra fina vänner också, vi hoppas på att kunna ha den som planerat. Vi ser fram emot en glad dag fylld av kärlek och vänskap. Kram Darija och Dejan."

AUGUSTI

Dalabröllop

Dalabröllop
Foto: Felicia Gustafsson / www.guldstunder.se

Emelie & Richard
vigdes den 19 juni 2021 i Folkärna kyrka, Krylbo.
BERÄTTELSE: "Vi hade ett mindre bröllop med närmaste familjen med 25 stycken vuxna och barn. Efteråt samlades vi för middag och tårta i trädgården. En helt fantastisk dag och vi passade även på att döpa våra barn i samband med vigseln."

JULI

Vårbröllop 2021

Vårbröllop 2021
Foto: Linda Otterstedt / lindaotterstedt.com

Sofia & Johan
vigdes den 17 april 2021 i Djursholms kapell, Djursholm.
BERÄTTELSE: "Ett litet förmiddags bröllop med de närmaste, vårsolen visade sin bästa sida. Efter vigseln åt vi lunch på Villa Pauli. Allt blev överförväntan, det var magi och kärlek, jag svävade som på moln av lycka vid min mans sida bland gästerna i den vackra miljön på Villa Pauli som var dekorerad av blommor i aprikos. Maten och tårtan som vi inte provsmakat men valt med omsorg blev över förväntan, utsökt gott ! Att vår fotograf Linda har fångat detta på bild är ovärdeligt för oss det ger oss möjlighet att återuppleva bröllopsdagen i våra tankar om och om igen. Det kändes också väldigt naturligt att ha Linda med oss denna dag, hon jobbade proffsigt diskret och med passion för sitt yrke när vi blev fotade i nuet och fick stanna upp i det ngn extra sekund :)"

JUNI

Septemberbröllop

Septemberbröllop
Foto: Hanna Keiser / www.hannakeiser.se

Sophie & Christoffer
vigdes den 12 september 2020 i Västra Husby Kyrka, Söderköping.
BERÄTTELSE: "Ett härligt septemberbröllop strax utanför Norrköping där lyckan och kärleken syntes på långt håll trots regn den dagen. En fantastisk bröllopsdag som firades tillsammans med familj och vänner och som för alltid satt sina spår varmt i hjärtat."

MAJ

Toscanabröllop

Toscanabröllop
Foto: Linda-Pauline / www.lindapauline.se

Sandra & Linus
vigdes den 23 augusti 2019 i Villa Vecchia Quercia, Toscana, Italien.
BERÄTTELSE: "En sagolik dag i drömlika Toscana gifte vi oss och firade i flera dagar tillsammans med alla våra vänner & familj. Spänning, förväntan och framförallt kärlek sammanfattar en oslagbar upplevelse som vi kommer att bära med oss för alltid."

APRIL

Hälsingebröllop

Hälsingebröllop
Foto: Kristin Andersson / kickifotograf.se

Pernilla & Jonny
vigdes den 8 augusti 2020 i Stråsjö kapell, Västerstråsjö, Bjuråker
BERÄTTELSE: "Vi firade vår dag på vår gård i Hälsingland. Det började redan dagen innan då gästerna började droppa in med husvagnar, husbilar, tält och bo i stugan. Då vi har 6 egna barn så ville vi att detta skulle vara en helg för hela familjerna och 27 barn var med på bröllopet vilket kanske ovanligt men bästa beslutet vi gjort, alla var så avslappnade och vi hade en supermysig fredagkväll med lek och grill. Bröllopsdagen var det fria aktiviteter till lite efter lunch då vi samlade oss för drink, lemonad och tilltugg på innergården efter lite mingel så avvek Jonny och jag för att dressa om till vigsel, underhuden fick gästerna åka skrinda samt traktor till kapellet, där var champagnen redan upphälld och filtar utspridda i gräset. Efter kom Jonny och jag på en minitraktor som jag (bruden) körde och Jonny fick sitta på kärran bakom. Vigseln hölls utomhus på trappen till Stråsjö kapell. Efter vigseln fick vi lite egentid med vår fotograf vid en närliggande gammal kvarn. Middagen var grillade högrevsburgare som serverades i tält på gården med efterföljande fest på logen. Dagen efter så serverades frukost på filtar på innergården med efterföljande bad för de som ville i bäcken."

MARS

Nyårsbröllop vid havet

Nyårsbröllop vid havet
Foto: Mickael Tannus / www.tannus.se

Pia & Jone
vigdes den 31 december 2020 i St. Ibbs kyrka, Ven
BERÄTTELSE: "Ett magiskt litet bröllop i på nyårsafton 1100- tals kyrkan vid havet en fantastiskt fin dag på underbara Ven. Med anledning av pandemin var både ceremonin och festen efter mycket liten. Bara våra barn och brudens föräldrar kunde närvara. Ett riktigt mysigt och fint avslut på 2020 under stjärnorna. Allt var mycket bra på alla sätt och nu längtar vi till den tora festen i sommar. Om vi tillåts såklart. Peppar peppar. =)"

FEBRUARI

Vintervigsel i Stockholm

Vintervigsel i Stockholm
Foto: Karolina Ehrenpil / www.karolinaehrenpil.se

Elin & Caspian
vigdes den 9 januari 2021 i S:ta Maria Magdalena kyrka, Stockholm
BERÄTTELSE: "Vigseln var mycket liten, med bara föräldrarna som gäster i kyrkan utöver de som deltog i själva ceremonin. Men vi kunde också sända vigseln till släkt och vänner över Zoom, så det blev på sätt och vis ett ganska stort bröllop ändå! Efteråt åt vi middag på Miss Clara hotell med föräldrar och syskon."

JANUARI

Dalavigsel vid sjön

Dalavigsel vid sjön
Foto: Thomas Nordin

Peter & Erika
vigdes den 22 augusti vid Bredtjärn, Nyhammar
BERÄTTELSE: "Liten dalavigsel vid sjön och sommarstället i Bredtjärn, där tillsammans med nära och kära. Vigsel vid vattnet och med skogen nära. Blommor och färg präglade hela dagen. Tillsammans med vår dotter Maja som precis som mamma sin bar en fin krans under ceremonin."

Vill ni delta? Bli Månadens bröllopsbild!
Det har ingen betydelse när vigseln har ägt rum, vårt beslut grundas på vilka bilder (av de som mailats in) vi tycker är de bästa. Kommer ni med här som "Månadens bröllopsbild" kan ni genom röstning efter årets slut bli utvalda till "Årets Bröllopsbild" och vinna ett fint pris. Klicka på länken nedan för en chans att komma med!

Gör så här:
1. SKICKA IN ERT BRÖLLOP HÄR
2. Sen mailar ni oss max 3 bilder till info@brollopsguiden.se