Logo

Årets bröllopsbilder

2022

Årets bröllopsbild 2022

Här presenterar vi de bröllopsbilder redaktionen valt ut månad för månad ("Månadens bröllopsbild"). I slutet av januari 2023 har vi en tävling där "Årets Bröllopsbild 2022" röstas fram. Läs längst ner på sidan om hur du kan delta!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNAREN BLEV JANUARI! GRATTIS!

Paret på bilden med flest röster vinner ett knivset Global G-2538 med de tre knivarna G-2, GS-5 och GS-38. Värde ca: 2.000 kr. Kockkniven G-2 är en 20 centimeter lång kockkniv och GS-5 är en kniv för att hacka grönsaker. Skalkniven GS-38 är en liten och smidig skalkniv. Mer info om knivsetet här .

DECEMBER

Torgbröllop


Emma & Markus
vigdes den 18 juni 2022 i Fredrikskyrkan, Karlskrona
BERÄTTELSE: "Ceremoni i Fredrikskyrkan mitt på Stortorget (norra Europas största torg) i Karlskrona. Därefter tog sig gästerna ner till hamnen där vi abonnerat en skärgårdsbåt som tog gästerna till festlokalen på Dragsö och la till vid lokalens brygga. Mingel i soliga och blåsiga skärgården följt av middag och fest. Hela kvällen gick i Titanic-anda då det var den filmen vi såg på vår första dejt, och den filmen vi ser varenda årsdag sedan 11 år tillbaka. En fantastisk dag!"

NOVEMBER

Stadsbröllop

Stadsbröllop
Foto: Joakim Hall / joakimhall.se

Lina & Per
vigdes den 14 maj 2022 i Kungsholms kyrka, Stockholm
BERÄTTELSE: "Vi gifte oss i Kungsholms kyrka och vi hade cirka 80 gäster. Vi tycker själva att vigselakten blev väldigt fin, Vi hade också Robert Hoffman från Hoffman Circus som solist. Efter vigseln fick hela bröllopssällskapet åka gemensam bussresa till Nyckelviken herrgård där vi höll middag och fest. Mycket lyckat och trevligt! Robban spelade sedan med sitt band Hoffman Circus. Och en stor eloge till Joakim Hall för fina bilder på Kungsholmen och även till vår fantastiska vän och toastmaster Leo Rubio."

OKTOBER

Strandbröllop

Strandbröllop
Foto: Sandra Hila / www.sandrahila.com

Julia & Simon
vigdes den 31 augusti 2019 på en strand, Oskarshamn
BERÄTTELSE: "Denna galet vackra och minimalistiska vigsel ägde rum vid Östersjön strax utanför Oskarshamn. Stranden låg undangömd i skogen och gästerna fick ta en ordentlig hike för att komma dit. Det kändes nästan som att gå igenom en förtrollad skog för att nå någon slags skatt. De som hade svårt för att gå kördes dit i en redig traktor med släp. Så festligt!"

SEPTEMBER

Luftballongbröllop

Luftballongbröllop
Foto: Angelica Lyckborg / www.fotograflyckborg.com

Camilla & Roger
vigdes den 4 augusti 2021 i en luftballong, Falköping
BERÄTTELSE: "Berättelse: Camilla och Roger var fullt inställda på att deras bröllopsdag skulle vara deras egen, med fokus på just dem två. I den andan så fick dem idén att gifta sig på 1000 meters höjd i en luftballong! Pga väderföhållandena så blev det inte på en planerade dagen, utan fick bli med väldigt kort varsel ett par dagar innan. Såpass kort varsel så att inte vigselförrättaren hann på plats, vilket slutade med att paret vigdes över Facetime under flygturen. (Fotnot: Vi behövde träffa vigselförrättaren fysiskt ett par dagar efter för att de skulle vara lagligt vigda också, men för paret själva så är det vigseldagen i luftballongen som är deras) Det var minst sagt många unika tillfällen under den här eftermiddagen och kvällen eftersom både jag som fotograf och brudparet i sina bröllopskläder fick assistera med luftballongen både vid upp-packning och när vi skulle förflytta den till fots för att packa ner den."

AUGUSTI

Försommarbröllop

Försommarbröllop
Foto: Sophie Dyvelås / sophieowow.wixsite.com/owowphoto

Karoline & Staffan
vigdes den 25 maj 2019 i Strömsbro kyrka, Gävle
BERÄTTELSE: "En halv varm dag i Maj med regn precis innan vi går ut ur kyrkan, som avslutades med årets fest klackarna i taket för dom flesta och pricken över i var när vi satte Dirty dancing lyftet på vår bröllopsdans."

JULI

Sommarbröllop

Sommarbröllop
Foto: Angelica Lyckborg / www.fotograflyckborg.com

Lena & Anders
vigdes den 27 juni 2020 vid Ollestad gård, Ljung
BERÄTTELSE: "Lena och Anders vigdes en varm sommardag nere vid vattnet vid vackra Ollestad gård. En intimt och vacker bröllop med mycket personliga detaljer."

JUNI

Höstbröllop

Höstbröllop
Foto: Sebastian Holmgren / holmgrensfoto.se/brollopsfotograf

Anna & Niclas
vigdes den 2 februari 2019 vid Rosenlunds Herrgård, Jönköping
BERÄTTELSE: "Borglig vigsel på Rosenlunds Herrgård med två vittnen. Dagen efter direkt på bröllopsresa till Dubai. Fester och middagar med olika grupper av vänner och framilj när vi kom hem. Vi vill inte ha en enda stor fest där man inte hinner prata med alla utan bokade in mindre sällskap med släkt och vänner när vi kom hem. En smart lösning helt enkelt."

MAJ

Slottsbröllop

Slottsbröllop
Foto: Christopher Agbajogu / Instagram.com/christ0phr

Frida & Magnus
vigdes den 6 oktober 2021 vid Bjertorp Slott, Kvänum
BERÄTTELSE: "Onsdagen den 6 oktober 2021, på brudgummens födelsedag, fick vi äntligen säga ja till varandra på baksidan av Bjertorp Slott mot den röda slottsväggen. Vi hade 1 maj och 9 september som planerade datum men vi kunde inte varit mer glada över att det landade i oktober, vilken vacker månad. Den borgerliga vigseln innehöll mycket musik, bröllopslöften och massa känslor. Efteråt blev det middag och fest inne på Bjertorp Slott. Hela middagen var så bra uppstyrd av våra toastmadames och talen var fantastiska. Till slut dansade vi under stjärnorna och sen blev det fest tills vi inte längre orkade dansa mer. En av de bästa dagarna i våra liv."

APRIL

Skogsbröllop

Skogsbröllop
Foto: Cecilia Jägenmark / ceciliajagenmark.com

Hanna & John
vigdes den 9 oktober 2021 i Virestads kyrka, Virestad
BERÄTTELSE: "Den 9 oktober gifte vi oss efter 10 år tillsammans och 2 barn. Jag bar min mormors brudklänning, krona och slöja. Under vigseln spelade HäVi spelmän och en vän från kören sjöng. Festen hölls på Goaroije Barkhult och var allt vi någonsin kunnat drömma om! Årets fest med släkt och vänner!"

MARS

Kyrkbröllop

Kyrkbröllop
Foto: Joey Dahl / biggy.se

Jennifer & Saman
vigdes den 5 juni 2021 i Gustaf Vasa Kyrka, Stockholm
BERÄTTELSE: "Det var en solig dag i juni. Vigseln ägde rum i Gustaf Vasa Kyrka, en av Stockholms vackraste kyrkor. En otrolig vigsel. Sen var det fest och gästerna begav sig till Lavalhallen i närheten av Järlasjön i Nacka. Det var ingen som kunde undgå den svängiga musiken som spelades i salen eller den goda maten som serverades. Det var skratt och glädje när vi fördes genom denna orientaliska kärleksresan. En dag vi alla lär minnas för resten av våra liv."

FEBRUARI

Vattenfallsbröllop

Vattenfallsbröllop
Foto: Lena Hammar / www.lenahammar.se

Alexandra & Elias
vigdes den 12 november i Röttle by, Gränna
BERÄTTELSE: "Vigseln ägde rum utomhus i Röttle by, vid vattenfallet. Middagen ägde sedan rum på Gyllene Uttern i Gränna."

JANUARI

Ladubröllop

Ladubröllop
Foto: Cecilia Frostenäs

My & Tobias
vigdes den 4 september i Onsala kyrka, Onsala
BERÄTTELSE: "My och Tobias vigdes i Onsala kyrka en varm septemberdag! Middagen och bröllopsfesten intogs därefter i en vacker gammal lada på Mys föräldragård. Deras familjer hade tagit hand om hela kalaset, allt från systerdöttrar som var DJs till kusiner som var bartenders! Så mycket kärlek, gemenskap och lycka som rymdes på den lilla gården denna kväll har nog ingen skådat förut. Jag som fotograf smög med mig brudparet ut på åkern under en liten paus på kvällen och sommarens kanske sista, men allra vackraste solnedgång strålade ikapp med de lyckliga tu."

Vill ni delta? Bli Månadens bröllopsbild!
Det har ingen betydelse när vigseln har ägt rum, vårt beslut grundas på vilka bilder (av de som mailats in) vi tycker är de bästa. Kommer ni med här som "Månadens bröllopsbild" kan ni genom röstning efter årets slut bli utvalda till "Årets Bröllopsbild" och vinna ett fint pris. Klicka på länken nedan för en chans att komma med!

Gör så här:
1. SKICKA IN ERT BRÖLLOP HÄR
2. Sen mailar ni oss max 3 bilder till info@brollopsguiden.se