Logo

Årets bröllopsbilder

Februari

~ Månadens bröllopsbild februari 2013 ~

Sommarbröllop i Stockholm

Bröllop i Ryssby
foto Sven Bengtsson

Ann-Mari & Klas
vigdes den 9 juni 2012 på Näsby Slotts brygga, Täby.

VÅRT BRÖLLOP:

Vaknade den 9:e juni vid halv nio, det var gråmulet och regnade, enligt alla väderappar skulle det sluta vid 8 men ack nej, nu började jag få PAAANIK!
Ceremonin skulle ske utomhus och vi hade garderat hos med partytält men det skulle ju inte bli samma sak som att stå under bar himmel med solen som värmde... Hur skulle detta bli? Paraplyer? Långkalsonger? Plastpåse över frisyren? Klackar som sakta glider ner i regnblöt jord? Vi äter frukost, förbannar vädret en smula och pratar igenom hur plan B ska genomföras. Den blivande mannen som tyckte att han kunde fixa tälten blev lite förvånad när jag förbjöd honom att göra detta och såg till att vi hade starka rediga kamrater som skulle ta tag i detta om så behövdes.
Lagom till att jag skulle till frissan avtog regnet och ingav lite hopp om åtminstone uppehåll. Min granne lovade att fortätta med sin soldans fram till ceremonin skulle vara och det kändes ju betryggande, nu mottog jag alla goda råd både bättre och sämre tacksamt.
Hos frissan såg jag genom takfönstret att det sakta började spricka upp och en klarblå himmel tittade fram. Var det soldansen...? I rask takt med en banan som lunch klev jag in till Make up Store för sminkning, jag hade bokat en sminkkurs men då jag var lite sen bokades den om till 30 minuters sminkning.
Vid ett var jag klar och fick skjuts av äldsta sonen. Hemma hjälpte min yngsta dotter mig med påklädning, vilket behövdes då jag hade en "hållinallavalkar"-body under klänningen, och sedan ska dragkedja dras upp och skor på vilket inte var det lättaste då jag valt en ganska tight klänning. Eller var det "hållainvalkar"-bodyn som gjorde min kropp lite mer oflexibel?
Väl vid bryggan och då våra gäster samlades sprack det upp allt mer. När vi klev ut på bryggan visade sig vädret från sin allra bästa sida. Solen värmde precis lagom, molnen var vackert bulliga, vattnet glittrade, min make grät, violinisterna spelade vackert, vigselförrättaren var lagomt humoristiskt och seriös.
Efter vigseln kom en helt underbart vacker träbåt med vimplar, smyckad med blommor och hämtade oss. Det var ju lite svårt att säga en exakt tid men efter lagom lång tid efter vigseln och alla fått chans att ta kort och kasta konfetti gled den vackert in vid bryggan. Det var magiskt.
Vi åkte iväg och sedan vid en hamn en bit bort bytte vi till en vit Jaguar från 60-talet och åkte till festlokalen. Mottagandet, talen, maten, dansen och allt, allt, allt var heeeelt suveränt fantastiskt.

Ann-Mari & Klas

Vill du också bli vald till "Månadens bröllopsbild"? Klicka här!