BröllopsGuiden

Månadens bröllopsbild Februari 2003


Månadens bröllopsbild februari
Fotograf: Joachim Falk
Therése Josefsson och Hans Wiberg
vigdes den 10 augusti 2002
i Ödeshögs Kyrka, Nyköping.
Bröllopsdagen:

Efter förlovning och romantiskt frieri på Luciadagen 2001, så gifte vi oss den 10 augusti 2002 i Ödeshögs kyrka, som är min hemkyrka. Vigselakten var kl 16.00, så vi hade gott om tid att förbereda oss innan det var dags för den stora stunden. När hår, kläder och blommor var klart, så åkte vi till Ombergs Hjässa där våra bröllopsfoton togs av fotograf Joachim Falk. Till Hjässan når man inte med bil, så de sista 500 metrarna fick vi gå till fots i full bröllopsskrud! Vi ville inte ha så traditionella foton, så fotograferingen tog ganska lång tid med mycket arrangerande. Det var en sommarens vackraste dagar, så vi blev väldigt varma, men det var det värt! Utsikten var magnifik och bilderna blev vackra!

Vigselakten blev verkligen ett minne för livet. Jag fördes till altaret av min pappa Krister till tonerna av ”Trumpet Voluntary”, som framfördes av Ann Bremer, orgel och Roger Gustavsson, trumpet. Vid altaret väntade Hasse och hans best man mycket stiligt klädda i frock coats. Kyrkan var fylld med släkt och vänner och allting blev precis som vi önskat. Min lillasyster och dagens tärna, Caroline Josefsson, läste bibeltexter och Hasses best man och tvillingbror, Lars Wiberg, sjöng och spelade ”Have a Little Faith in Me” och ”Your Song” för oss. Dessutom framfördes ”Ännu Doftar Kärlek” på trumpet. Som utmarsch hade vi valt ”An Die Freude” som är en av Hasses favoriter. Vigselakten förrättades av Rolf Lindqvist. Att få komma ut på kyrktrappan i strålande sol där nära och kära stod och väntade var fantastiskt roligt och när vi hälsat på alla och fått ta emot alla gratulationer och kramar, så åkte vi iväg i en tjusig Overland Whippet. Turen gick till Syllerstorpett några kilometer utanför Ödeshög. Där finns en mysig festlokal med en liten damm och ett litet lusthus utanför och det var precis så idylliskt som man kan önska. Där välkomnades vi med mousserande vin av 57 glada gäster. På vår önskan fotograferades samtliga gäster och tillsammans avnjöt vi sedan en god trerättersmiddag med vin och avec. Vår toastmaster, Tobias Lundell, gjorde ett utomordentligt gott arbete och vi fick lyssna till många både gripande och roliga tal och sångframträdanden från våra gäster. Efter middagen blev det fest och dans och för vår del höll det på till kl 2 på natten, då vi kände att det var dags för oss att smyga iväg och bege oss till hotell Gyllene Uttern i Gränna, där vi spenderade den första natten som man och hustru. Våra gäster lär ha fortsatt festen ytterligare en stund…

Dagen efter bröllopet åkte vi hem till Nyköping och vilade ut lite, tittade på alla fina presenter och packade resväskorna. För på måndagen bar det i väg till Malta för en veckas lugn och skön semester.

Therése & Hans