Logo

Årets bröllopsbilder

Februari

Månadens bröllopsbild Februari 2005


Månadens bröllopsbild
Foto Leif Enblom
Maria och Marcus Wahlfeldt
vigdes den 4 September 2004 Bjärka Säby Slott, Linköping.
Bröllopsdagen:

Den 4 september 2004 på Bjärka Säby Slott, strax utanför Linköping, blev jag och min Marcus man och hustru. Det blev en fantastisk dag. Trots att större delen av sommaren blev regning, fick vi klarblå himmel och lysande sol på vår stora dag. Vigselceremonin hölls i slottskapellet; festen och middagen fortsatte i slottets fantastiskt fina lokaler tillsammans med våra 86 gäster. Min yngre syster och min bästa vän var tärnor och marskalker var två kompisar till min make. Vi hade en av europas bästa organister på bröllopet, nämligen Hans-Josef Roth, från Tyskland, som spelade Mendelssohns bröllopsmarsch och sedan spelade han Min Gud tillhör Äran med trumpetsolo. Sedan framfördes solosånger som När Löven Faller och Ett liv med Dig. Vår ceremoni präglades av glädje, tårar, musik och Guds närvaro.

Vi hade crèmevitt och pärlor som tema på vårt bröllop. Min tiara var klädd med pärlor samt mina öron, jag hade vita rosor i min brudbukett som också var klädd med pärlor. Mina tärnor hade pärlor i sitt hår och vid middagen hade vi vita dukar och blomsterarrangemang med vita rosor, vita liljor, murgröna från Öckerö och i blommorna var det en massa pärlor samt på duken.

Marcus och jag spenderade vår bröllopsnatt på slottet i bröllopssviten. Eftersom det var en del långväga gäster från Sveriges alla hörn på bröllopet, sov många av våra gäster över i slottets vackra rum. Dagen efter bröllopet fick vi, på sätt och vis, den första släktträffen. Vi träffades allesammans för att intaga frukost.

Maria & Marcus