BröllopsGuiden

Månadens bröllopsbild Juni 2000

Månadens bröllopsbild juni
Bosse och Annika Gelin gifte sig i
kyrkan "mitt i byn Svennevad" den 19 juni 1999.
Bröllopsdagen:
En Vecka vi aldrig glömmer

Tänk, vilken fantastisk dag vi fick uppleva den 19 juni 1999! Då gifte vi oss, Bosse och jag, efter 7 fina år tillsammans. Bröllopsdagen hade vi glatt oss åt och planerat ett år i förväg. Allt skulle bli perfekt, inget fick lämnas åt slumpen. Men veckan innan det magiska datumet hände några saker vi inte hade räknat med.
- Brudklänningen stals i brudaffären och en ny fick skickas express från Spanien.
- Brudnäbbarna krockade med lånad bil och fick uppsöka läkare för kontroll av ryggar mm.
- Huset vid vattnet som familjen lånat som överraskning till bröllopsnatten visade sig var dubbelbokat. Kl 24.00 natten innan vigseln ringde en stressad svåger till hotell Vätternterassen och frågade om bröllopssviten var ledig. Det var den…!
Men när lördagsmorgonen kom med strålande sol från en klarblå himmel var orosmolnen borta. Dagen blev just så underbar som vi hoppats på. Efter de hektiska dagarna var det skönt att bli ompysslad hos frisören under förmiddagen. Fotograferingen tog 1,5 timme och avverkades i slottsparken i Örebro. Det var svettiga minuter med näbbarna där vi poserade på alla möjliga sätt inför nyfikna åskådare. Sedan var det bara att sätta sig i bilen och åka ut till kyrkan mitt i byn Svennevad. Där väntade 120 gäster på att få se brudparet med följe.
Vigseln blev extra stämningsfull tack vare medverkan från musikaliska släktingar och vänner:
- Brudgummens kusiner Lisa och Ola Gelin sjöng "Kärlekens gåva", skriven av bruden.
- Brudens systrar och vänner Åsa Medin, Lena Medin, Annelie Nillson, Therese Nordström, Benny Persson och Jaak Lotarev framförde Eagles "Love will keep us alive".
- Brudens kusin Sofia Medin spelade Evert Taubes "Nocturne" på tvärflöjt.
Festen skulle äga rum i Gällersta Forngård. Dit åkte vi i en svart chevrolet från 1927. Väl framme skålade vi i jordgubbschampagne innan toastmastern Per-Olov Gelin drog igång festligheterna. På menyn stod sommarbuffé och jordgubbsparfait samt kaffe och en läcker bröllopstårta skapad av brudens syster. Efter ett späckat program av underfundiga tal, vackra sånginslag och spex spelade orkestern upp till vals. Den svängiga 60- tals gruppen "Around and around" stod för fiolerna. Slutligen vill vi tacka alla som gjort vår bröllopsdag – och även natten på Hotell Vätterntrassen – så minnesrik!