BröllopsGuiden

Månadens bröllopsbild Mars 2002

Månadens bröllopsbild mars
Foto Elisabeth Båvelid
Susanne & Peter Rudberg
vigdes den 14/7 2001 i Lye Kyrka på Gotland
Bröllopsdagen:

Efter 10 år tillsammans bestämde vi oss för att slå till och när vi planerat för bröllopet i mer än ett halvår var det dags...

Vi hade valt Lye kyrka som plats för vigseln för dess vackra glasmålningar och vi ville dessutom vara lite traditionsbundna; mina föräldrar gifte sig där för mer än 40 år sedan.
Vädret blev vackert trots att väderleksrapporterna visade mörka moln. Efter besök hos frisören, sminkösen och när fotograferingen var klar var det dags att tåga mot kyrkan. Det skedde under kimbning (gotländsk tradition: man slår med stenar mot kyrkklockan i olika rytmer).
Vigsel gick bra och vi var mycket nöjda med valet av vigselförättare. Särskilt musiken förgyllde vigseln då både vår vän Laine och damkören som jag är medlem i sjöng.
Sedan blev det avfärd mot festlokalen i en Chevrolet från 1926. Där väntade värdparet med välkomstdrink och tipspromenad så att både släkt och vänner fick tillfälle att bekanta sig med varandra.
Middagen var utsökt och välkomponerad. Senare på kvällen hade ett hundratal samlats utanför för brudvisning där det bjöds på gotlandsdricka, kringlor och fyrverkeri. Efter det följde bröllopstårta och dans. Dagen efter samlades vi för att öppna alla presenter vi fått i Peters föräldrahem.

Susanne & Peter