Logo

Årets bröllopsbilder

Mars


~ Månadens Bröllopsbild Mars 2008 ~
Månadens bröllopsbild
Foto: Petra Jörstun/Petra Foto

Amanda & Michael
vigdes den 4 augusti 2007 i St Birgittas kapell, Göteborg.

VÅR BRÖLLOPSDAG:

Efter ett år av planering och en regnig kall sommar vaknade vi upp på morgonen den 4e augusti till strålande solsken!
Det var som om solgudarna visste att vi bönat och bett om sol till vår skärgårdsvigsel med utomhusfest! För Amanda började dagen med smink och lockar i håret hemma hos svärmor, som bjöd på frukost på altanen. Michael hade det stressigare med de sista sakerna som skulle till festlokalen, och praktiska ting som skulle ordnas.
Tillslut fick vi mötas i parken nedanför kyrkan för att se varandra i bröllopskläder för första gången. Fotograf Petra Jörstun fanns redan där och väntade på oss, och det var många fjärliar i magen, både inför fotograferingen och över att se varandra så fina. Vi hade två lugna sköna timmar tillsammans med Petra som fotade oss i olika miljöer vid klippan. Vi hann både med en dans på bryggan och porträttbilder bland annat.
Snabbare än man kunde ana var det dags att gå in i St:a Birgitta kapell för att till Mendehlssons brudmarsch möta släkt och vänner i kyrkbänkarna. Framme vid altaret stog redan fyra älskade tärnor och en stilig bestman och väntade på oss. Brudnäbbarna Elvira och Elmer gick in tillsammans med oss.
Vi hade inte kunnat önska oss vigselgudstjänsten på annat vis; det blev en fantastisk upplevelse. Sång från två av våra närmaste vänner och som en överaskning reste sig alla gäster upp och tjoade och applåderade när vi sagt ja till varandra!
Efteråt blev det champagne utanför kyrkan med lite snittar som tilltugg, sen gick vi ner till bryggorna bakom Sjömagasinet och väntade på båten som skulle ta oss på en tur i skärgården. På båten fick vi alla en skön paus och chans att prata med varandra innan vi lade till vid Saltholmen.
Där fanns en pyntad liten vagn som väntade på oss, som en hälsning från lillebror och bestman Victor. Vagnen rullade, med alla gäster gåendes bakom oss till Café Saltholmen, där vi skulle äta dansa och fira hela natten. De stora båtarna som går ut till öarna i Göteborgs skärgård tutade på oss när vi rullade förbi, och vi vinkade som kungligheter med ölburkarna skramlandes efter oss i ett snöre.
Man har många gånger hört par säga att; bröllopsdagen är den bästa dagen i deras liv.
Vi kan bara hålla med alla andra före oss som gift sig. Det är en fantastisk känsla! Tänk alla vänner och familj som var där bara för vår skull. Många är de stunder man har plockat fram ljusa minnesbilder från den dagen...

Amanda & Michael