Logo

Årets bröllopsbilder

November


~ Månadens Bröllopsbild November 2008 ~
Månadens bröllopsbild
Foto: Skaparateljén

Sanja Nincevic & Andreas Johansson
vigdes den 24 maj 2008 i Vasakyrkan, Göteborg.

VÅR BRÖLLOPSDAG:

Bröllopsdagen började med att jag och mina systrar åkte till frisören och makeupartisten. Vi var på plats kl. 08.00. Under tiden åkte mina systrar och köpte frukost och capuccino medan jag satt med papilljotter och hårtorkaren. Under tiden kom min brudtärna och hennes dotter. Frisörsalongen låg högt upp så jag kunde se hur Gbg fick liv och rörelse. Jag tittade efter mammas spårvagn. Alla berömde mig hur lugn jag var. - Lugna fisken, sa de och vi skrattade.
Men tiden gick och limousinen med Andreas och brorsan hann komma. De skulle komma och hämta oss men jag var långt ifrån färdig, då kom Paniken! Och det mest konstiga var att frisörsalongen öppnade även för andra gäster fast det var stängt och bara öppet för oss då fick jag mer panik. Plötsligt var det för många människor omkring mig och jag kände, kan jag bli färdig och utsläppt, jag ville bara gå. Brorsan ringde på mobilen och undrade om vi kom snart för limousinchaffören var tvungen att åka och hämta ett annat brudpar.

Jag var äntligen klar och då skulle det fotograferas. I sista minuten kom jag äntligen ner till limousinen med brudtärnan och hennes dotter. Det var på håret. Vi åkte äntligen iväg, jag lade knappt märkte till hur stilig Andreas var förrän vi kom fram till en nervös men glad fotograf. Vi var 40min försenade. Och alla bilder med våra familjemedlemmar skulle tas och så klart saknades min familj förutom brorsan och pappa som var stiliga i sina kostymer. Vi andra passade på att ta kort medan vi väntade på att få ta familjekortet.
Till slut kom min familj och då kunde vi äntligen göra familjekortet som vi hade planerat. Häst och vagn kom fram till Vasaparken och familjen promenerade till Vasakyrkan. Vilken tur att vi valde att fotograferas nära kyrkan. Vi kunde till och med bli fotograferade med hästen som vi hade tänkt oss. När vigseln närmade sig så växte en stor fjärilmage. Var tog lugnet vägen undrade jag inom mig. Mammas nervositet smittade av sig.

Jag och Andreas började lugna ner oss och vi var lagom nervösa men lyckliga. Vi fattade inte om en timma är vi herr och fru Johansson. Så var det dags att åka till kyrkan. Kusken skojade med oss i solen och det var sommarväder.
Vid trappen mötte vi kusin Torbjörn han hade Andreas videokamera så han filmade även på festen. Andreas gick in och jag stannade kvar med min far. Kyrkoklockorna satte igång och pappa han gav mig lite coca cola att släcka törsten med. Det var bra för törstig var man efter all fotografering. Polly som är min älsta syster som annars bor i Miami hjälpte mig med slöjan innan hon ställde sig i ledet. Andreas familj kom in med ingångslåt av äppelbo. Min familj kom in med en kroatisk låt Cesta.

Där framme stod två präster. Eva är även Andreas kusin och Håkan han är katolsk präst eftersom jag är katolik inte skulle bli giltigt gift om en protistantisk präst höll vigseln själv. Jag och pappa kom in till bröllopsmarchen och han sa till Andreas "Varsågod och lycka till". Hela ceremonin var så vacker jag grät av glädje och hans syster som är sångerska sjunger så vackert. Ingen mikrofon behövdes. Vi slutade med en kyss och gick ut och gömde oss. Prästen kom fram och gav oss lyckoönskningar och det var där jag kände att alla mina fjärilar imagen försvann. Jag tänkte nu ska det festas.
När vi kom ut från kyrkan kastade alla hjärtris som vi hade förberett och det var riktigt roligt att se våra handgjorda blommor på alla våra gäster. Det lustiga var den stunden vi kom ut hördes polissirener. Vi tog ett stort familje- och släktfoto och sedan åkte vi häst och vagn till Elite hotell som ligger uppe på Avenyn. Där hölls festen, med dragspelsmusik, allsång och kroatsik folkdans musik, bandet kuna spelade.
Blomsterdekorationerna som mamma har betalt var fantastiska. Issvanar som många tog för givet att det var glas. Inte minst alla goda kakor som vi alla har hjälpt till att göra. Både svenskt och kroatisk. Det var ett riktigt mixat bröllop ett riktig sagobröllop som gick i uppfyllse och än idag säger många vilken succe ni har åstakommit. Det finns bara en sak att göra slappna av och njuta i livet som herr och fru.

Sanja & Andreas