Logo

ANNICA & KRISTOFFER

En vacker cermoni i templet i ÅtvidabergVilka är ni? 

Annica & Kristoffer, 34 resp 40 år, bor tillsammans i hus i Åtvidaberg tillsammans med två barn, Stella 4 år och Hugo 10 månader. Annica arbetar för närvarande i en ideell förening som sprider kunskap om psykisk ohälsa samt pluggar till socionom. Kristoffer arbetar som ombudsman på ett fackförbund.

FOTON//WEDDINGS BY LINA

Hur träffades ni? 

Vi träffades genom att vi båda var fackligt förtroendevalda på våra respektive arbetsplatser och träffades i olika sammanhang som fackförbundet anordnade. Kristoffer sa redan första gången vi träffades att jag var hans framtida fru. Vi började umgås och ses via våra förtroendeuppdrag och senare i ett större kompisgäng och på den vägen blev det.

Hur gick frieriet till?

Vi var i Italien i magiska Cinque Terre, i byn Manarola och var uppe på en klippa ovanför havet vid solnedgången den 3 juli 2019. Kristoffer hade planerat frieriet och lyckats få med sig ringen gömd i en strumpa för att jag inte skulle upptäcka det under resan. Mitt under den magiska solnedgången så åkte det förbi en lite italiensk fiskebåt nedanför och spelade italiensk folkmusik så då kände Kristoffer att det var dags. Han bad mig blunda och tog sedan fram asken ur väskan (jag trodde att han skulle ta fram en ost till vårt bubbel). Jag blev så överraskad och så himla lycklig!

Är bröllop något ni drömt om innan frieriet?

Inget som någon av oss hade tänkt särskilt mycket på sedan innan. 

Vad valde ni för ringar?

Min ring är en solitärring från Guldfynds Story of Love, Kristoffers är en rundad slät ring från samma märke. 

När ni började planeringen, vad var det första ni beslutade er om? 

Det första som vi beslutade oss om var vad vi ville ha för känsla av hela dagen, och det var känslan av kul, gemenskap och avslappnat. Vi ville helt enkelt bjuda våra gäster på en härlig dag tillsammans med oss.

Hade ni någon prioritetslista, dvs vad var viktigast för er? 

Viktigast för oss var fotograf, mat och att känslan av gemenskap skulle genomsyra dagen.

Hur länge planerade ni er bröllop? 

Vi började planeringen ca ett år innan där vi bokade datumet för cermonin och festlokal. Den ordentliga planeringen påbörjade vi cirka 5 månader innan bröllopet.

Vad hade ni för tankar kring bröllopsbudget?

Vi ville hålla nere budgeten i den mån det gick (exempelvis på vissa dekorationer som kan göras själva osv), men valde i stället att lägga pengar på fotograf och mat. Vi resonerade mycket kring att det viktigaste för oss är att det blir en fantastisk och härlig dag och då fick det styra budgeten.

Var ägde vigsel och bröllopsfesten rum?

Vigseln ägde rum utomhus i Templet i Åtvidaberg och bröllopsfesten skedde i Åtvidabergs Hembygdsgård. 

Bästa minnet med dagen/ helgen? 

Framförallt att bli gift med mitt livs kärlek, men också hur fantastisk hela dagen blev. Från morgon till sen kväll flöt allt på

Hade ni någon aktivitet för gästerna?

När gästerna anlände till festlokalen innan vi kom dit så hade vi dukat upp ett bord med "Pimp your prosecco", helt enkelt en bubbelbuffé med mycket tillbehör. Vi hade även ordnat en mingellek för att få personer som inte kände varandra att lära känna varandra. Vi hade skrivit kort information om varje gäst tillsammans med bordsplacering på små kort och så skulle de hitta den som informationen stämde överens med. Det i kombination med bubbelbuffén blev jättelyckat. 

Hur kan ni bäst beskriva ert bröllop? 

För oss var det helt magiskt och drömlikt. Vi lyssnade hela tiden in vad vi själva ville få ut av dagen och planerade därefter vilket gjorde att bröllopet blev precis så som vi hade önskat, om inte ännu bättre. 

Hur såg bröllopmenyn ut? 

Vi hade en buffé som cateringpersonal ansvarade för som bestod av:
Förättsbuffé:
Antipastispett, Getostbollar med örter, Pizzaknut med het salami & vitlök & pesto, Krustader med gorgonzolaröra & rostade vindruvor, Salami med parmesankräm.
Huvudrättsbuffé:
Vår egen vita potatissallad, Vår egen gröna potatissallad, Melonspett, Kycklingspett, Dubbelmarinerad fläskfilé, Kall sås med basilika & vitlök & citron & honung, Fröknäcke, Brieost
Efterrättsbuffé:
En kakbuffé med sju sorters kakor (kärleksmums, kolakakor, chokladsnittar, hallongrottor, dumlekaka, sirapspinnar, chokladruta på kokosbotten.)

Är mat något ni la mycket vikt på? 

Vi själva är ganska mycket för plockmat och då när vi fick menyförslaget ovan så kändes det som att det passade oss perfekt. Att gästerna gick och hämtade mat under tiden gjorde att flera slog sig ner på en bänk vid vårt bord och småpratade lite, kändes väldigt fint och avslappnat. Vi valde även att ha en kakbuffé som efterrätt då kakor är min favorit. Vi bjöd på tårta senare under kvällen i stället.

Era bästa tips inför ett bröllop?

Välj tre ord som ska symbolisera hela bröllopet och försök låta dessa ord vägleda planeringen. Se till att njuta under både planeringen och själva dagen. Vi försökte stanna upp och vara så närvarande vi bara kunde under dagen. VI fick även ett fint tips från vår fotograf att skriva ett brev till varandra som vi lämnade över och läste tillsammans vid first look, det var helt magiskt! Välj också fotograf med omsorg så ni i efterhand kan se tillbaka och minnas och uppleva känslan igen av att titta på bilderna.

Finns det något ni önskar ni gjort annorlunda? 

Nej, vi är så nöjda över hela dagen. Den var helt fantastisk!

Do´s and dont´s ni kan dela med er?

Do's: Planera in luft i körschemat för att ha tid för saker som drar ut på tiden. Gå igenom varje liten del som ska ske under dagen och delegera ut för att inte riskera att någon del missas. Anlita en bröllopsfotograf som fångar magin i bilderna! Slappna av, njut och ha roligt!
Dont's: Fixa inte allt själva, be vänner och familj om hjälp, outsourca det som går, för att kunna vara så närvarande som möjligt. Stressa inte!

Vad hade ni på er? 

Jag hade en klänning i spets och tyll och Kristoffer bar en blå kostym. Min klänning var från Helena Granby design och Kristoffers kostym var från Erla of Sweden.

Hade gästerna någon dress code? 

Vi satte dresscoden sommarfin då det viktigaste för oss var att våra gäster skulle känna sig fina och bekväma.

Något mer ni vi dela med er? 

Det är helt fantastiskt att få samla alla sina vänner och familj och uppleva dagen tillsammans. Det är ett av våra lyckligaste minnen i livet!