Logo

Karin & Joakim

Ett naturskönt bröllop i en grönskande oas


Som i en saga

Vi har träffat ett par som arrangerade ett naturskönt bröllop i en grönskande oas. Karin och Joakim, som bor i Uppsala, fick en magisk dag när de gifte sig i en glimrande skogsdunge i Vårdsätra, Uppsala.  Ingen av dem är speciellt troende så de valde att ha en borgerlig utomhusvigsel, med skogen och Mälaren som utsmyckning.

De berättar: Omgiven av skog kunde man skymta vattnet, det blev som ett härligt eget litet rum under ett stort träd. Så underbart vackert!Planeringen

Bröllopet hade de utformat utifrån vad som var viktigt för dem. Planeringen, som pågick under ca 1,5 års tid, gjorde de till något mysigt och kul och inte bara ett måste. De öppnade en flaska bubbel och bläddrade i bröllopstidningar, läste böcker, googlade eller bara skrev ner vad de ville och gjorde en budgetplanering. De besökte flera bröllopsmässor tillsammans för att få inspiration. Samt att de bjöd över sina toastmasters, Lisa Bergman och Jonna Lindberg, på middag och planeringskvällar några gånger under året och bollade idéer. Jonna har nu att utbildat sig till bröllopskoordinator @jonlinworks på instagram.

- Vi ville ha med alla våra vänner och familj och en härlig stämning och tack vare våra fantastiska toastmasters fick vi just detta!

Bröllopsfesten

Festen hölls i Karins gamla danslokal som hon i tonåren hängde mycket i, några minuter från vigselplatsen. En lokal som är utmärkt för fest för runt 100 personer och där de också fick dekorera som de önskade. Bröllopsmiddagen levererades till festen.Maten caterade vi från Cajsas kök för att de är bäst i stan - proffsiga, har fräsch mat och vi kände att vi kunde slappna av och lämna middagen i deras händer och veta att det skulle bli superbra, vilket det också blev. Vi valde deras sommarbuffé för den passade vår budget bäst och alla våra gäster berömde maten flera gånger om, berättar Karin. 

Karin och Joakim var också överens om att de ville ha fina bilder och video från dagen, så de kontaktade och bokade sin vän Linda Dahlqvist från Gävle.  Hon hjälpte också till att hitta videograf Anders på High view media.

Det allra, allra bästa med bröllopet var all kärlek och glädje som virvlade runt i luften, ett riktigt lyckorus och jag önskar alla skulle få uppleva detta!

Karin och Joakims bästa bröllopstips

- Ha batteridrivna ljusslingor på borden, väldigt fint och mysigt samtidigt som man slipper oroa sig för att det ska börja brinna. 

- Häng upp tyg och en flaggstångsljusslinga i taket för att göra det mer ombonat. Det blir stor skillnad, hela lokalen känns så mycket festligare. 

- På borden gjorde Karin små buketter av snittblommor, vaserna hade hon fått av en kompis som i sin tur hade inhandlat på loppis och köp& sälj. 

Begagnat pynt till bröllop finns i mängder i olika köp&säljgrupper. Bra för både plånboken och miljön. 

- Sätt fram björkar och Hortensia i kruka runt om i lokalen samt vid entrén. Hortensiorna kan sedan överleva hela hösten och pryda sin plats hemma. 

- Karin tycker det är otroligt vackert med blomsterbåge, dagarna innan festen skapade hon en blomsterbåge och fäste den på honnörsbordet. Det blev så bra och en fin inramning. 

- Placera föräldrar vid ett bord med personer i deras ålder, vi tror de har så mycket trevligare så. Vi hade en bänk framför oss vid middagen där gästerna kunde sätta sig för ett litet mingel med oss. Våra toastmadames hade fixat en shotsflaska så alla som ville fick en shots!

- För att effektivt förbereda lokalen och sedan ha en lugn kväll med vännerna dagen innan så gör ett körschema och dela ut arbetsuppgifter till dem som hjälper till. Vi var ett härligt gäng med familj och vänner och blev klara före planerad tid. Har man en plan så spar man både tid och energi och minskar stressen, det är så mycket man kommer på i sista stund oavsett. 

- Ha en plan B vid utomhusvigsel. Vår plan var att ha vigseln i festlokalen då den var väldigt stor. Nu hade vi tur med vädret, strålande sol, en lätt bris och 34 grader varmt. 

- Övernattningen. Vi valde att sova hemma eftersom vi skulle ha drop-in fika hemma hos oss dagen efter bröllopet. Vi bokade en annan helg på hotell för att verkligen kunnanjuta, koppla av och bara mysa. 


Bröllopsfakta

Inbjudningskort: Joakim designade och tryckte upp via Vistaprint. Sedan pysslade de gemensamt med de sista detaljerna med hjälp av tårtpapper och hampasnöre, www.vistaprint.se

Brudklänning: Bröllopsbutiken Gimlins i Gävle, www.gimlin.se 

Skor: "Dansskor" från www.dansskor.se

Brudgumskläder: Mörkblå kostym och väst från Cavaliere från Ascot, Gävle www.ascotgavle.se. Specialbeställd skjorta från Tailor Store, www.tailorstore.se. Fluga och näsduk, Rolands Herrmode, Uppsala. Skor från Bergmans Skor, Uppsala, www.bergstromsskor.se. Livrem från Brothers, Uppsala, www.brothers.se

Ringar: Ringarna är specialdesignade av Anna Danielsson i Gävle som äger Smyckesvalvet och där de fick bästa kundbemötandet någonsin www.byannadanielsson.com

Håruppsättning: En duktig danskompis hjälpte till med håruppsättningen. Janet bor utanför Gävle. (Janets håruppsättningar, facebookgrupp) 
Makeup: En vän Sandra Hillbom, Uppsala.

Blommor: Bruden är florist och gjorde sin egen brudbukett och alla blommor till festen, Instagram @karinfroom89.

Festplats: Granebergsparken, Uppsala (UBSS klubblokal), www.ubss.se

Catering/middag: Sommarbuffé från Cajsa’s kök, Uppsala, www.cajsas-kok.se

www.cajsaswebbshop.se

Bröllopstårtan: Konditor, Sophie Fristedt, Ica Maxi Eskilstuna.

Transport: Brudens far är busschaufför och hyrde buss genom sitt jobb, Högbergs buss, Uppsala,

www.hogbergsbuss.se

Fotograf: Linda Dahlqvist, Gävle, www.lindadahlqvist.com

Videograf: Anders Eibl, High view media, Gävle, www.highview.se