Logo

Linnéa & Lawrence

Ett romantisk och elegant bröllop på Norrvikens trädgårdar


Trädgårdsbröllop

Norrvikens trädgårdar i Båstad ramade in Linnéas och Lawrences bröllop. Ett både romantisk och elegant val - med plats för en härlig fest! Lika självklart som det var att Linnéa och Lawrence skulle gifta sig, lika självklart var det att bröllopet skulle stå på Norrvikens Trädgårdar i Båstad.

– Vi hade sett bilder från andra bröllop därifrån och vi föll båda för den vackra platsen. Så snart vi började planera för vårt bröllop bokade vi, berättar Linnéa. Det är lätt att förstå Linnéa och Lawrence. Norrvikens förtrollande trädgårdar med vidunderlig utsikt över havet riktigt andas romantik och själva platsen för vigseln, ett stort glashus, bjuder på skir och elegant inramning. Trädgården och naturen visade sig i sin vackraste skrud och liksom omfamnade brudparet. Ögonblicket när Linnéa och Lawrence sade ja till varandra kommer ingen av gästerna att glömma.

– Vigseln var helt klart det bästa ögonblicket från dagen – att bli man och hustru, säger de nygifta nästan i mun på varandra.

Linnéa och Lawrence är båda romantiker och när de mötte kärleken i varandra var det självklart att de också skulle gifta sig. Ända sedan jag var liten har jag drömt om att gifta mig. Även för Lawrence har det varit viktig och vi visste från början att vi skulle gifta oss så småningom, berättar Linnéa.

När vi två blev en

Just nu bor paret i USA därför att Lawrence spelar hockey där. Men de träffades i Jönköping, där Linnéa är född och uppvuxen och Lawrence kom som femtonåring för att gå gymnasiet och spela hockey. Det var 2015 som det sade klick.

– Lawrence bjöd ut mig på middag och det klickade direkt. Vi satt och pratade i flera timmar och tiden gick så snabbt. Vi fortsatte hålla kontakten efter vår första dejt och bara någon månad efter blev vi ett par. Lawrence friade så klart - är man romantiker så är man.

– Det var sommaren 2020 som Lawrence friade till mig. Vi skulle ha åkt till Paris på semester men eftersom pandemin precis hade börjat var det ingen bra idé att resa. Istället bokade vi några dagar på ett hotell i Visby med utsikt över stranden och vattnet. Under middagen på vår terrass tog Lawrence fram ringen och gick ned på ett knä.

Det var ett väldigt speciellt ögonblick som jag aldrig kommer glömma, berättar Linnéa. Väl hemma igen började de tu omedelbart planera.

Näst efter valet av plats var planeringen av festen det viktigaste

– Vi ville verkligen arrangera en fin fest för våra nära och kära. Musiken var särskilt viktig. Vi valde att ha ett liveband till vigseln och middagen, bandet spelade på min systers bröllop och vi tyckte bandet var så bra att vi själva ville ha dem på vårt bröllop. Till festen hade vi en DJ som spelade, just för att vi ville ha mer festmusik till själva festen. Dagen med stort D började redan tidigt på morgonen. Linnéa tillbringade förmiddagen med sina brudtärnor och fick hjälp av makeup-artist och hårstylist medan Lawrence och hans vänner spelade golf.

– När jag och mina tärnor var klara med makeup och hår åkte vi ut till Norrvikens trädgårdar där jag tog jag på mig bröllopsklänningen och väntade in Lawrence för att ha en ”first look”. Det var ett ögonblick fylld med både nervositet och glädje.

– Jag var så spänd på att visa min bröllopsklänning för Lawrence, han hade inte en aning om vilken stil på klänningen jag hade valt. Jag var också så exalterad över att få se Lawrence i sin kostym. ”First look” är någonting som vi verkligen kan rekommendera. Det var en stund ni får med bara varandra innan själva bröllopet och det var magiskt.

– Efteråt träffade vi vårt brudfölje i vår svit på Norrvikens trädgårdar. Det var en speciell stund, att få vara tillsammans med dem innan allt tog sin början – och tänka på allt roligt vi hade framför oss den dagen. Så är då dagens höjdpunkt inne. Linnéa och Lawrence strålar i kapp där inne i växthuset när de säger ja till varandra. Vi vet redan att det var ett oförglömligt ögonblick. Den härliga festen efteråt kommer heller aldrig någon att glömma.

Brudklänningen

– Min klänning köptes på Milagro i Stockholm. Jag var uppe en helg med min mamma och systrar för att prova bröllopsklänningar. Klänningen som jag valde var faktiskt den första klänningen som jag provade. Det kändes rätt direkt, så det var ingen lång process för mig att hitta den rätta klänningen.

Brudgummens kläder

– Lawrence designade sin egen kostym från ett ställe i USA som heter ”Tom Barnett New York”. Kostymen var riktigt häftig, han hade bland annat satt våra initialer på västen och sedan andra personliga detaljer om oss inuti kavajen.

Ringar

– Min förlovningsring valde Lawrence ut själv och jag älskar den. Min vigselring provade jag ut och köpte hos Vanbruun. Även Lawrences ring kommer därifrån.

Tips från brudparet

• Tänk på att njuta under dagen – det är verkligen vårt allra bästa tips! Stressa inte över någonting och tänk på att ha kul. Även om det är svårt att släppa allt så kommer dagen att bli så mycket roligare om man faktiskt inte stressar över sådant man inte kan påverka. Om det är någonting ni är oroliga över så förmedla detta till era toastmasters så att de kan ta hand om det. Det gör att ni själva kan njuta mer av dagen.

• Var ute i god tid med planeringen, när det gäller bröllop så bokas allting upp väldigt snabbt. Jag och Lawrence var ute i väldigt god tid med vår planering och det gjorde också att vi kunde njuta av hela planeringsprocessen.

• Välj bra toastmasters. Våra toastmasters var min syster och hennes pojkvän. De gjorde ett fantastiskt jobb och det var även de som var en stor anledning att vi kunde känna oss lugna och inte stressa under bröllopsdagen. Vi visste att de hade bra koll på allting.

• Gästlistan kan vara svår att komma överens om med sin partner, därför skulle jag tipsa om att både du och din partner sätter sig enskilt och skriver varsin lista med vilka personer ni skulle vilja ha på ert bröllop. Efter det kan ni jämföra era listor och då kan ni se vilka gäster som ni prioriterar och därefter diskutera de gäster som ni kanske inte är helt överens om att bjuda.

• Ett sista tips är att ha en bra fotograf. Många kanske tänker att det är en onödig kostnad till sitt bröllop, men tänk på att det är fotona från bröllopet som ni kommer att kunna kolla tillbaka på hela livet sen.