Logo

Nancy & Yi

Ett sagobröllop med kinesiska och svenska traditioner


Vilka är ni?

Nancy Zhang & Yi Zhang

Hur träffades ni?

Vi har känt varandra som bekanta sedan gymnasietiden, men det var inte förrän vi träffade varandra igen på Stockholms Universitet som kärleken mellan oss började blomma. Vi har många gemensamma vänner som introducerade oss för varandra och en gemensam kurs flera år senare startade vår resa.

Hur gick frieriet till?

Frieriet var varken spektakulärt eller unikt, utan väldigt enkelt. Yi friade med ett fåtal vänner och bekanta som åskådare på Riddarholmskajen med den cliché fyllda posen; ner på knä, upp med ringen och ett par fina meningar. 

Är bröllop något ni drömt om innan frieriet?

Vi har inte riktigt drömt om att ingå i ett äktenskap utan det kom väldigt naturligt för oss. Vi är ett par som inte gillar osäkerheter i relationen och frågan om äktenskap var mer planerad än spontan. Konsekvent blev frieriet inte riktigt en överraskning heller, utan planeringen inför bröllop var redan igång innan frieriet och hade t.o.m. förskjutits med ett år pga pandemin.

Vad valde ni för ringar?

Vi var fast tillsammans i Kina under början av pandemin och passade då på att beställa ett par skräddarsydda ringar från en väns smyckesbutik i Kina. Yi valde en enkel och diskret ring och Nancy valde en enkel ring med en krona och en vit diamant. Båda i vitguld och med våra initialer graverade på insidan av ringarna.

När ni började planeringen, vad var det första ni beslutade er om?

Det allra första som vi beslutade oss för var vilken plats och miljö som vi ville ha för vårt bröllop, samt anlita en Wedding Planner för att underlätta bröllopsplaneringen, här med rekommenderar vi starkt Mariella Rietschel och hennes team från WeddingPlanner Stockholm som hjälpte oss otroligt mycket under hela bröllopsresan. 

Hade ni någon prioritetslista, dvs vad var viktigast för er? 

Plasten, miljön och vädret var det allra viktigaste för oss. Vi önskade en avskild plats nära vattnet, ifrån stadskärnan och med naturen i bakgrunden. 

Hur länge planerade ni er bröllop?

Vårt bröllop tog extra lång tid att planera pga pandemin. Inget kunde verkligen fastställas eftersom rådande restriktioner utgjorde ett hinder för det bröllop vi hade i tankarna. I helhet tog det över 2 år med 1 års uppehåll i väntan på lättnaden på restriktionerna. De flesta momenten planerades in under de sista 6 månaderna innan bröllopet och efter restriktionerna var lättade. 

Vad hade ni för tankar kring bröllopsbudget?

Bröllopsbudgeten var satt redan från början, men fick justeras kontinuerligt efter att vi fick mer kännedom om vad saker och ting verkligen kostade, samt vad det vi önskade kunde kosta.  

Var ägde vigsel och bröllopsfesten rum?

Skytteholm herrgård, Ekerö

Bästa minnet med dagen/ helgen?

Vigseln var den absoluta höjdpunkten för oss.


Hade ni någon aktivitet för gästerna?

Vi hade planerat in en liten välkomstkommitté där gästerna kunde ta bilder och spara dem från ett par Instant Photo kameror. Mellan olika moment fanns det tid för mingel med kanapéer och dryck för gästerna. Kvällen avslutades med middag och fest med en öppen bar.

Hur kan ni bäst beskriva ert bröllop?  

Vårt bröllop var allt vi hade önskat oss. Allt var nästan perfekt från vigseln till festen. Alla leveran törerna som vi hade anlitat förstod vår vision och överträffade våra förväntningar i utförandet. Gästlistan bestod till en stor del av släktingar med kinesisk bakgrund och vi var oroliga över kulturkrocken som kunde uppstå när vi valde att köra på ett mer svenskt körschema. Vi valde därför ut ett par personer som kunde hjälpa bröllopsplaneraren med koordinering av gästernas närvaro och alla gäster uppförde sig galant. Vi hade även turen med oss när vädret hade växlats från kraftigt nederbörd dagarna innan till soligt och nästan molnfritt på vår bröllopsdag. Platsen var det vi önskade, samt hela körschemat rymdes inom Skytteholms herrgård och logistiska problem var nästintill inga.

Hur såg bröllopsmenyn ut? 

Förrätt: Gravad och bakad fjällröding, gräslök, rimmad gurka, syrad rödlök, forellrom, rostad kavring, smörgåskrasse

Huvudrätt: Helstekt oxfilé, Potatiskaka med lagrad ost, knippmorot, grönsparris, lök, rödvinssås och ört & vitlökssmör

Efterrätt: Jordgubbsglass, mazarin och citronbotten, jordgubbsremmar, krispig mandel och marinerade jordgubbar

Kaffe & Avec (Whiskey och cognac)

Till maten erbjöds rött vin från Chianti, Italien och vitt Chardonnay vin från Frankrike, samt alkoholfria val av vitt och rött vin.

Vickning: Klassikern korv & bröd med skagen.

Är mat något ni la mycket vikt på?  

God mat är ett krav som vi båda prioriterar högt. Dels pga Yi's engagemang i restaurangbranschen och dels för att vår kulturella bakgrund som ser måltiden som en viktig social sammankomst för familjen, släktingar och vänner. Maten för vårt bröllop behövde därför uppnå en viss standard, men inte för extravagant för att göra maten till höjdpunkten, utan mer igenkännlig.  

Bästa tips inför ett bröllop?

Sätt upp en budget tidigt och justera förväntningarna eller budgeten efter att man har fått reda på mer information om bröllopsmarknaden. Alla små och stora detaljer som ska planeras in kan ta över fokuset från den viktigaste komponenten på bröllopet, vilket är brudparet som ska ingå i ett äktenskap. Var därför förberedd att vara riktigt självisk och säga till att det verkligen blir eran dag och fokuset är på er som ett par medan detaljerna bara är bakgrundsfärg. Att anlita en bröllopsplanerare underlättar enormt med planeringen och utförandet.

Finns det något ni önskar ni gjort annorlunda? 

I vårt fall var det nästan perfekt. Det enda som vi hade gjort annorlunda om det var möjligt är att bjuda in vänner och familj från Kina som inte kunde delta pga att restriktionerna från pandemin inte hade upphört helt. 

Dos and don't ni kan dela med er?

Do's: Oavsett humör, säg alltid att ni älskar varandra vid läggdags. Små saker tillsammans kryddar vardagen medan stora saker tillsammans skapar ett oförglömligt minne. Det är viktigt att stötta varandra i dåliga tider och ha kul i goda tider.

När det kommer till bröllop: Planera så gott det går för att dagen ska ske bekymmersfritt och njut av dagen. Fråga efter hjälp bland vänner och bekanta för att underlätta ansvaret under bröllopsdagen.

Don’ts: Håll inte problem för en själv för länge, utan kommunicera med varandra för att nå en lösning. Uppstår det tumult så ska man inte fortsätta vara tjurskallig och istället varva ned och återkomma till problemet för att hitta en gemensam grund och lösning. Sätt inte andras åsikter före er partners, för det är ni som ska stå som ett lag.

När det kommer till bröllop: Fastna inte för mycket på smådetaljer. 

Vad hade ni på er? Vilket märke eller designer använde ni? 

Nancys outfit: Klänningarna, tiara och slöja från AMOURROSE Changsha i Kina. Skor från Jimmy Choo. 

Yi's outfit: 3-delar skräddarsydd kostym från Lund & Lund, vit skjorta från Eton, skor  från Crokett & Jones, slips från Ralph Lauren.

FOTON//KRISTIN ANDERSSON PHOTOGRAPHY

Hade gästerna någon dress code?

Klädkoden som vi valde var kostym och helst ljusa färger för klänningar. Den bästa motsvarigheten är nog Cocktail Attire.

Något mer ni vi dela med er? 

Bröllop är bara en målstolpe i parrelationen och det viktigaste är att lära känna varandra väl i vardagen, för framtiden efter bröllop består endast av vardag och det gäller att båda kan njuta av de små och stora saker som sker i vardagen.

Vi vill även passa på att tacka alla vår nära och kära som delade den underbara dag med oos, samt alla personal och entreprenörer som hjälpte till och skapade en fantastiskt minne för oss. 

Fotograf: Kstistin Andersson - Kickifotograf

Videograf: Kevin Peng, Jingman Li & Xuechao Wei - Pm.Studio

Weddingplanner: Mariella Rietschel - WeddingPlanner Stockholm

Florist: Johan Munters - Floristkompaniet

Venue: Skytteholm herrgård, Ekerö

Hår & Makeup: Dylan - Panda Studio

DJ: Simon Matsuyama