Logo

Amelie & Oktay

Ett skönt häng på en vacker plats

Historien

Ett år efter att Amelie och Oktay först träffats på ett uteställe i Malmö där båda då bodde, och sedan blivit tillsammans när Amelie flyttat hem till Jönköping, gick Oktay ner på knä och friade. Det var under en resa till Maldiverna. Amelie laddade ner alla bröllopspoddar och beställde hem planeringsböcker redan samma kväll. 

-  Jag är lite av en visionär och idéspruta men tycker kanske inte att utförandet är lika roligt, där kompletterar vi varandra super då Oktay är den som tar tag i saker. Han är något av en ”doer”, säger Amelie och skrattar.

Planeringen gick mer eller mindre till så att Amelie berättade hur hon ville att hennes drömbröllop skulle se ut och Oktay strukturerade. De hämtade en hel del tips och råd från olika bloggar och poddar, men såhär med facit i hand var det nästan mer stressande tycker de;

- Allt löser sig och det mesta av bröllopet bestämdes ganska tätt inpå själva dagen. Det enda vi var ute i riktigt god tid med var att boka stället vi ville ha och vi fick väldigt bra hjälp av Hooks Herrgård under hela processen med uppföljningsmöten, tips och råd. 

Vad var bäst med bröllopet? 

- För oss var det viktigt att hela upplevelsen handlade om ett skönt häng. Att bröllopet från början till slut skulle vara en enda stor fest, vilket vi tycker att vi lyckades bra med. Prio var att ha kul i en vacker miljö, att det skulle finnas saker att göra innan vigseln, att ha överraskningar under dagen och att alla skulle orka partaja in på småtimmarna. Men det absolut bästa med hela bröllopet var nog ändå att vi hade en helt magisk dag med nära och kära som var där för att fira vår kärlek och att vi blev gifta såklart! 

Berätta om ert bröllop

- Amelie har alltid drömt om att gifta sig vid en sjö. Viktigt för oss var också att bröllopet blev ett längre event, alla skulle kunna sova över. Dagen före bröllopet var våra familjer inbjudna för övernattning och middag på hotellet, samt för att göra det sista piffet. Vi arrangerade en golfturnering på bröllopsdagen och fixade en padelturnering för de gäster som hellre ville det. Då vi var på ett spa-hotell kunde man utnyttja spat under hela bröllopet. Alla övernattande gäster möttes av godis på rummet samt en flaska bubbel med vår bild i bröllopets färg. Vi la vigseln kl 17.30 för att slippa stressa, alla kunde njuta och umgås. Vigseln skedde nere vid sjön, ett liveband spelade i bakgrunden. Direkt efter vigseln åt vi tårtan som intogs med bubbel till livebandets musik.

Efter tårta och mingel gick gästerna till middagslokaler ett stenkast bort, medan vi smet iväg till vårt hotellrum för att dricka ett glas champagne och bara landa i att vi nu var gifta! Vi gjorde sedan entré till middagen som man och fru! Under trerättersmiddagen, mellan förrätt och huvudrätt, kom servitörerna in med massor av bubbelflaskor och isfacklor för att höja festhumöret. Vi hade en godisbuffe där gästerna fick plocka hur mycket godis de ville i en påse. Livebandet spelade under hela middagen, det var verkligen en partyhöjare! Efter första dansen gick Dj:n på och festen höll igång till sent inpå natten och avslutades med efterfest på vår terrass. Dagen efter blev det bubbelbrunch för de övernattande gästerna, något vi uppskattade jättemycket då vi kunde mingla runt mellan borden och njuta av att ha våra nära och kära där. Dagen fortsatte i spaet för de som ville.

Vilka är era bröllopstips? 

- Gör precis som ni vill! Försök outsourca så mycket som möjligt, vill ni inte köpa in tjänster be någon i bröllopssällskapet att hjälpa till, tärna, marskalkar eller föräldrar, syskon etc. Ha grym toastmaster och toastmadame, våra var Amelies syster Lovisa och hennes sambo Eric och de höll verkligen i en ordentlig show!

- Vi valde att fotas innan vigseln. Vi ville umgås så mycket som möjligt med våra gäster och inte behöva sticka iväg efter vigseln. 

- Njut och ha kul! Oroa er inte över att något kan gå fel för det kommer det garanterat att göra, haha. Det viktigaste är att man blir gift och vi lovar att det är bara ni som vet hur det egentligen ”skulle vara”. Ingen annan kommer märka det.

- Ha gärna checklistor! Bocka av så inget missas.  

Hur kan man använda sociala medier eller ny teknik i sitt bröllop? 

- Ett exempel är att vi, istället för traditionella pappersinbjudningar, skickade en film till alla gäster "Save the date", med hänvisning till vår bröllopssida där all information löpande uppdaterades. Allt från bokning av hotell till aktiviteter och kontaktpersoner. Det var väldigt smidigt. Amelie använde sin egen instagramsida som hon driver i influencerverksamhet för att få inspiration och tips inför bröllopet. Man kan göra personliga hashatgs där gäster och såklart andra kan ta del av bröllopet, samtidigt kan man söka inspiration och idéer via sociala medier inför bröllopet. 

Bröllopsfakta

BRÖLLOPSFAKTA

Brud: Amelie Sjöbring Cimen (på instagram @ameliesjobring).

Brudgum: Oktay Cimen

Vigsel: ooks Herrgård, Hok.

Tärnor: Amelies 3 systrar; Lovisa Sjöbring, Linnéa Sjöbring och Mathilda Sjöbring.

Bestman/marskalkar: Oktays bror och 2 kusiner: Tony Cimen, Askin Midbeck och Tansu Metin.

Inbjudningskort: Allt gjordes digitalt förutom menyerna under middagen www.fyrapunkter.se i Värnamo. 

Brudklänning: Klänning från Ivory & Grace i Göteborg, www.ivoryandgrace.com

Skor: Fick Amelie av Oktay i Alla hjärtans dag-present www.christianlouboutin.com

Brudgumskläder & herrskor: Smoking från Oscar Jacobsson NK i Göteborg. Skor Versace www.versace.com

Ringar & smycken: Amelies ring, örhängen och tennisarmband från LWL www.lwljewelry.com. Ett armband från Cartier. Oktays ring inhandlades under en weekend i Paris på Cartier www.cartier.com

Håruppsättning: Amelies och tärnornas hår samt brudens mamma fixades av Cissi Pilfalk från www.salongcheveux.com Jönköping.

Makeup: Amelies syster Lovisa gjorde sminket. 

Blommor: Butik Botanik, Mjölarp www.butikbotanik.com

Festplats & middag: Hooks Herrgård, Hok www.hooksherrgard.se

Bröllopstårta: Gjordes av Andrea Brändstöm, bosatt i Jönköping och vinnare av bakprogrammet Hela Sverige bakar www.fikerian.se

Musik/Dj: Jonas Gallneby m.fl. (brudparet hade kontakt med Jonas som drog ihop ett band inför deras bröllop och under själva bröllopet tyckte de att de lirade så himla bra ihop så de bestämde sig för att skapa ett band som gör detta oftare, de finns på instagram @smash_bandet). DJ var Oliver Marouki, Jönköping. 

Bröllopssångare/sång: Jonas Gallneby.

Antal gäster: 87.

Bröllopsresa: Gick till Maldiverna där de också hade förlovat sig.

Fotograf: Linda-Pauline Pehrsdotter Arousell och Jeanette Wilén som hittas på instagram @lindapuline.se @jeanettewilenphoto www.lindapauline.se