Logo

sophia & sebastian

Från frieriet i Baskien till bröllop på Bjärsjölagårds slott


Mötet

Sebastian bodde i Köpenhamn och Sophia i Malmö när de träffades på dejtingappen Tinder. Det blev en vinter och vår av pirrigt dejtande innan de sommaren efter blev sambos. Allt kändes självklart, de ville inte vänta! Sebastian friade på en surfbräda i Baskien sommaren 2017, men eftersom deras bebis var på väg blev det bröllop först våren 2019.

Planeringen

Bröllopsplaneringen började med att Sophia besökte en bröllopsmässa på Bjärsjölagårds slott tillsammans med två vänner. Hon förälskade sig direkt både i slottet och Birgitta som basar där. Så i smyg preliminärbokade Sophia två aktuella datum.

- Helgen efter sa jag till Sebastian att det var så fint på mässan, ska vi inte ta ett varv tillsammans och se vad de kan erbjuda? När Sebastian kom dit blev han som tur är lika såld som jag!, berättar Sophia och skrattar. De fick fantastisk hjälp av Birgitta, Tina och Anna på slottet. Oavsett om det rörde sig om att dansa en timme extra på lördagsnatten, skjuta en fyrverkerisalva eller hjälpa till under fotograferingen med att hålla slöja och släp. Under planeringen hjälpte personalen till med listor och förslag på underhållning, transport, fotograf och hår och smink. Det gick att få ett skräddarsytt bröllop, men det fanns också stort utrymme för ett arrangemang i egen regi.

Sophia fortsätter:

- Man kunde helt enkelt välja! Personalen var ett stort stöd och var nästan lika involverade i vårt bröllop som vi själva! Eftersom slottet ordnade med mat och dryck jobbade Sophia och Sebastian med det de är bäst på - underhållning och dekor. De ville ha livemusik och att festen skulle starta direkt efter första dansen. Därför spelade de livemusiken till minglet efter vigseln samtidigt som gästerna bjöds på bubbel och tårta. Sen körde deras DJ snabbt igång efter fyrverkerierna och första dansen.

- Det var ett perfekt upplägg! I övrigt valde vi att göra mycket själva. Vi köpte ett tryck på Etsy och gjorde save the date-kort och inbjudningar själva, köpte alla blommor från blombutiker i Malmö och en av tärnorna band buketter. Vi gjorde små goodiebags till gästerna som stod på deras rum med allt från godis till ”bakis-kit” med resorb och huvudvärkstablett till morgonen efter, säger Sophia Brudgummen köpte sina kläder i sista stund. Han ville ha jackett, vilket var lite svårt att få tag på. Till slut hittade han Suitopia.se som skräddarsyr kostymer. Det blev perfekt! Bruden inhandlade bröllopsklänningen på Ivory & Grace i Mölndal. Hon bestämde modell via deras Instagram, sen var det bara att åka och prova!

- Allt med bröllopsplaneringen var roligt! Till och med bordsplacering var roligt, den kanske man annars bävar lite inför. Vi delegerade mycket till vår toastmaster som hade kontakt med slottet inför bröllopet. Ju mer tiden gick, ju mindre behövde vi ordna själva, det var så härligt!

Vad var bäst med bröllopet?

- Att alla nära och kära firade med oss från fredag kväll till söndag förmiddag. Att ha sina närmaste samlade när man fira något så stort som kärleken var en fantastisk känsla! Att alla firade lika mycket som vi hoppats på och planerat för, med dans in på småtimmarna var också något av det bästa!

Berätta om något speciellt med ert bröllop

- Allt kändes såklart speciellt! Om vi ska välja något så är det nog att brudgummens kusin sjöng fantastiskt vackert i kyrkan, bland annat en sång som ligger fler i släkten än brudparet mycket varmt om hjärtat.

Vilka är era bröllopstips?

Gör bara saker själva om ni verkligen vill, eller om ni har en väldigt tight budget. Det är så lätt att man tänker att man kan spara mycket pengar, men det man inte tänker på är att det kostar tid, tålamod och dålig stämning mellan dig och din respektive när ni gnabbar om småsaker. Strunt i ”regler” och hur man ”bör” göra. Vi hade inget klassiskt honnörsbord med våra föräldrar bredvid oss, vi satt istället med brudföljet och syskon. Föräldrarna satt tillsammans med nära släktingar på båda sidor på bordet närmast oss. Det blev väldigt bra och alla verkade nöjda! Det är er dag, gör precis

som ni vill! DELEGERA! Ni vill kunna njuta till max och inte bry er om eller behöva lösa något akut på er bröllopsdag. Har ni människor i er närhet som ni litar på och vet är handlingskraftiga, be dem om hjälp! Ett bröllop är ofta ett stort arrangemang och mycket ska klaffa, så all hjälp man kan få är bra. Planera in gott om tid när ni gör er iordning för att kunna umgås med brudfölje och föräldrar, eller för att ta bilder under tiden och slippa vara stressade.

Var kan man hitta tips och råd?

- Genom bloggar, sociala medier, vänner och bekanta som gift sig och hos personalen på platsen för bröllopet.

Hur kan man använda sociala medier och ny teknik i sitt bröllop?

- Bruden letade mycket inspiration på Pinterest, men även genom att söka på hashtags på Instagram där hon hittade sin bröllopsklänning.

Bröllopsfakta

Brud: Sophia Djerf

Brudgum: Sebastian Djerf

Vigsel: Öveds kyrka

Inbjudningskort: Köpt tryck på www.etsy.com, korten gjordes på www.canva.com, allt upptryckt av www.all-media.se

Brudklänning & skor: Klänning från Ivory & Grace i Mölndal. Skor (med something blue!) från K.Cobler, inköpta på Scorett.

Brudgumskläder & herrskor: Brudgummens jackett är uppsydd av Suitopia.se. Skor från Rizzo, Hansa Companiet i Malmö.

Ringar & smycken: Brudens örhängen är morgongåvan från brudgummen, Lily and Rose Jewellery. Armband från

MK Silver i Malmö. Vigselringar från Hallbergs Guld, Hansa Companiet i Malmö.

Håruppsättning & makeup: Elin Hang www.elinhang.com

Blommor: Brudens tärna gjorde brudbuketten av blommor inköpta på brudens favoritställen i Malmö; Bara

Blommor och Mobilia Blommor.

Festplats & middag: Bjärsjölagårds slott, Sjöbo.

Bröllopstårta: Cia Wahlgren på Sockerdrömmar, Sjöbo.

Musik/Dj: Fredrik Baigi, Lund.

Bröllopssångare: Brudgummens kusin under vigseln, på minglet efter RM Duo.

Transport: En vacker gammal veteranbil

Bröllopsresa: Gick av stapeln till Paris

Fotograf: Lina Johansson, www.fotograflinajohansson.se

Budget: 300 000 kr för 3 dagar.