Logo

Sanna & Adam

Galet bra & personligt

Mötet mellan Sanna och Adam

Det pirrade till i kroppen på Sanna när hon och Adam såg på varandra på en studentfest för drygt åtta år sedan. Under många år hade de setts tidigare i olika familjesammanhang och på kalas, men nu var det något speciellt när deras blickar möttes. Efter festen tog Sanna kontakt med Adam på Facebook, de tog en fika och två veckor senare var de ett par.

- Vi planerade vårt bröllop i nästan två år, ha ha. Jag skötte större delen av planeringen – jag var så intresserad och tyckte det var så kul, men vi diskuterade alltid tillsammans innan vi tog våra beslut, berättar Sanna. Vi hade ofta vinkvällar där vi brainstormade och gick igenom vad som var kvar att göra. Båda två ville vi ha ett traditionellt bröllop, men att bröllopet skulle spegla oss till hundra procent och att det skulle finnas en tanke med varje

del av dagen.

Vad var bäst med bröllopet?

Sanna:

- Att få uppleva en så underbar och fantastisk dag med den man älskar mest i hela världen, och dessutom ha hela sin familj och alla sina vänner med. Det är en ynnest! Alla tal var galet bra, våra mammor sjöng en låt tillsammans...det var magi!

Adam:

- Att få dela den dagen med den man älskar är ju helt fantastiskt, oslagbart. Kyrkan var vacker och fin på sitt sätt, samtidigt som middagen och esten var helt galet kul! Men jag får nog säga att middagen var ”bäst”.

Berätta om något speciellt med ert bröllop

- Då jag (Sanna) är vegan bestämde vi oss för att ha ett helveganskt bröllop. Med det sagt, ville vi fortfarande ha en hög standard på maten och vinerna. Hällsnäs där vi hade vår bröllopsfest fixade detta galant och det är vi verkligen tacksamma för. Vissa gäster sa att tårtan var så god att den kunde verkligen inte vara vegansk. Men det var den!

Vilka är era bröllopstips?

Sanna:

- Våga vara personlig och få in så mycket av er som ni kan och vill i ert bröllop. Till prestationsmänniskor (som jag själv är) skulle jag vilja tipsa om att ”konsumera” inspiration på ett smart sätt. Det finns så galet mycket inspiration nu för tiden vilket är jätteroligt, men konsumera den här inspirationen med måtta. Jag kan känna att jag kollade på en extrem mängd ”perfekta” bröllopsbilder där bröllopens budget säkert var flera miljoner. Detta gjorde att jag kände en stress över allt vi inte hade råd med, istället för att se hur mycket vi faktiskt hade råd med. Vi hade en ganska stor budget, men det spelade inte så stor roll för mig, jag kände av den här stressen ändå. Därför vill jag understryka; kom hela tiden tillbaka till er kärlek, kärnan till varför du / ni vill gifta er och vad som är viktigt för just er på er stora dag!

Adam:

- Att inte stressa upp sig över småsaker. Det har varit en bra motpol till min frus rädsla att det inte skulle bli så bra som vi hade tänkt oss. Se till att göra planeringsdagarna till nåt mysigt och roligt. Till sist, filma ert bröllop om ni har möjlighet. Det är sjukt kul att ha alla känslor på film!

Var kan man hitta tips och råd?

- Man kan hitta tips och råd på många olika ställen. Bröllopstidningar, instagram, pinterest för att nämna några. Vi tyckte om att prata med personer i vår närhet som gift sig nyligen och frågade efter tips, vilket var givande. Dessutom hade vi ett möte med en bröllopskoordinator (vi hade även en bröllopsdagskoordinator från samma företag) och vi fick många bra tips från dem båda.

Hur kan man använda sociala medier och ny teknik i sitt bröllop?

- Säkert på väldigt många olika sätt. Vi valde att ha en bröllopshemsida med all viktig information och där gästerna kunde OSA. Det var smidigt då gästerna kunde klicka i allergier och om de önskade transport mellan vigsel och festlokal etc. Vi hittade även vår fotograf och videograf på sociala medier. Att filma sitt bröllop är ju i sig en ”ny teknik”, eller i alla fall en ny företeelse.

Sannas & Adams helveganska bröllopsmeny med veganska viner

Sanna och Adam är finsmakare och ville ha mat med hög klass. Eftersom Sanna är vegan sedan fem år bestämde de sig för att satsa på en god växtbaserad bröllopsmeny. Till deras stora glädje ville Hällsnäs anta den här vegan-utmaningen. De satte ihop menyn och tog fram veganska viner som passade till maten. Och det blev succé, alla tyckte maten var helt fantastisk! Här nedan finns all mat och dryck beskriven som de bjöd på under dagen. Låt dig inspireras!

Mingel

Tårta och bubbel serverades till minglet. Tårtan bestod av en hallon- och passionsfruktsmousse på mandelbotten med ett tunt överdrag av choklad.

Middagen

Vit sparris bakad med fläder serveras med friterad zucchiniblomma, krispig potatis samt en vinägrett på kallpressad raps och citron.

Vin: Organic Chardonnay, Chardonnay, Yalumba Australien

Variation på blomkål med bondbönor, rostad rapsolja och sommartryffel.

Vin: Mas Petit, Cabernet Sauvignon & Garnatxa, Parés Baltà Spanien

Vegansk chokladkaka med saltrostade mandlar och rabarbersorbet.

Vin: Tawny Port 10y, T. Roriz & T. Amarela med flera, Quinta Do Vallado Portugal

Vickning

Vegansk pizza med olika toppings. Veganska hallonshots och veganskt godis på kvällen och natten. Komjölk till kaffet (oh no, ha ha säger Sanna), det var föräldrarna som sa att "det borde ni faktiskt ha", det fick bli en kompromiss.


Bröllopsfakta

Brud: Sanna Wickerts

Brudgum: Adam Wickerts

Vigsel: Göteborgs domkyrka,

Inbjudningskort: Elins art studio www.elinsartstudio.se

Brudklänning, tärn- & näbbklänningar: Hjofsweden www.hjofsweden.se, Instagram: hjofsweden.

Skor: Tiamo, köpta på Scorett i Göteborg.

Brudgumskläder & herrskor: Hyrdes på Remanns i Göteborg www.remanns.se

Ringar & smycken: Ringar – förlovningsring och Adams förlovning/vigselring inköpta i Australien. Sannas vigselring är köpt från ett amerikanskt företag som använder ”lab grown diamonds”. Sanna valde en sådan diamant för då kunde hon vara tusen procent säker på att det inte var en konfliktdiamant (det är alltså en riktig diamant) www.miadonna.com

Håruppsättning & makeup: Endorfin Hårvård, Göteborg www.endorfinharvard.se

Blommor: Fröken Blomma, Göteborg www.frokenblomma.se

Festplats & middag: Hällsnäs, Mölnlycke www.hallsnas.se

Bröllopstårta: Gjordes av Kalle Bengtsson som blev årets konditor 2017, men tårtan ingick i kuvertpriset på Hällsnäs.

Musik: Bandet Nyfiken gul www.nyfikengul.com

Bröllopssångare/sång, vigsel: Julia Roempke solosång, Johan Svanberg, gitarr, Ellen Scott, fiol.

Transport: Limousine till kyrkan via Royal limousine www.royallimo.se. Sannas svågers Mustang från kyrkan till Hällsnäs.

Bröllopskoordination: Fanny Staaf events www.fannystaafevents.se

Fotograf: Mii Belle Photo (Malin Richardsson) www.miibellephoto.se

Videograf: Josef Runsten www.josefrunsten.com

Bröllopsresa: Aruba.