Logo

Viktoria & Simon

Magiskt vinterbröllop i härliga Hälsingland


Ett bröllop en gnistrande vinterdag

Kan det bli vackrare? Nej, tänkte Viktoria och Simon när det var dags att planera för sitt bröllop.

– Vi älskar vintern båda två så det var ganska självklart med ett vinterbröllop. Och vi visste redan den perfekta platsen: Orbaden Spa & Resort med sin otroliga vy över Ljusnans dalgång, berättar Viktoria.

– Vi har tillbringat många varma sommardagar vid den fantastiska stranden som ligger nedanför hotellet, det var så vi hittade lokalen. Vi tänkte att det måste vara lika vackert här, om inte vackrare, om vintern. Och snösäkert.Den 14 januari i år välkomnades bröllopsgästerna till en vintrig dröm – som även andades vårens ankomst. Viktoria är florist och med konstnärens fingertoppskänsla för färg och former ramade hon in bröllopet vitt och grönt med en touch av vinrött. Blomstermoln hängde från taket i festlokalen och hälsingenaturen flyttades in med hjälp av granar. En stjärnhimmel med ljusslingor i taket skapade en trolsk stämning och mixen av silver och mässing i dukningen fick salen att skimra mjukt. Utomhusmys innan brudskålen, med varm dryck för gästerna och färd med häst och vagn för brudparet, fulländade vinterbilden. Bruden själv skred upp för altargången i en klänning med skir cape som minde om svävande snöflingor. Den droppformade brudbuketten i vitt och grönt och rött framhävde såväl klänning som det vackra leende ansiktet. Och så pricken över i:et: En ring som såg ut som både en blomma och som en snöflinga... Simon matchade sin brud med silvergrått och en touch av vinrött – och ett vackert leende ansikte.Men vi backar några steg. Det var vinter också när Simon friade till sin Viktoria, närmare bestämt på julafton 2018, i

blomsterbutiken Melody Flowers som Viktoria driver. En självklar plats, det var tack vare den som de träffades och det där med företagande är dessutom en stor del av deras liv.

– Det var så romantiskt! Och nervöst... Jag svarade såklart ja. Därefter firade vi julafton med min syster och hennes familj, och berättade för nära och kära om vår förlovning under de kommande dagarna, berättar Viktoria. Man skulle kunna tro att de tu också träffades på vintern, men det var sommaren 2014 som de möttes första gången.

– I första stund klickade vi inte alls men efter ett tag fattade vi tycke för varandra och fortsatte sedan att ses.

Att gifta sig var självklart för dem båda

– Som barn har jag alltid velat gifta mig och alltid sett framför mig ett kyrkligt bröllop. För mig är det ett tecken på vår kärlek men också en chans att få fira lite extra med nära och kära. Kärleken är värd att firas, säger Viktoria.

– Jag har, precis som Viktoria, sett det som en stund att fira kärleken ihop med närstående men också som ett minne för livet, säger Simon. Det där med att få fira lite extra med familjen och nära vänner var särskilt viktigt vid planeringen.

– Vi ville ha ett mindre bröllop för att kunna satsa ordentligt på lokalen, maten och andra delar som var viktiga för oss, som att ha en bröllopskoordinator, en heldag med fotografen och att kunna ha en DJ. Viktoria och Simon njöt av planerandet och var med och dekorerade in i det sista.

– Men på själva dagen släppte vi allt ansvar till leverantörerna på plats samt våra närstående som hjälpte till. Vi ville njuta av vår dag till fullo. Det är något jag verkligen rekommenderar! Jag har nog aldrig känt mig så avslappnad och trygg som då, säger Viktoria. Det känns nästan onödigt att skriva att dagen med stort D blev oförglömlig: Från ”the first look”, känslan där framme vid altaret, kärleken som strömmade emot dem från gästerna till resan med häst och vagn... Allt fungerade perfekt. Bara ett litet missöde...

– Jag tappade skorna två gånger när vi gick fram till altaret! Jag fick koncentrera mig på att få i fötterna igen samtidigt som jag kickade upp den stora klänningen för att inte ramla... Som tur var syntes det inte. Men jag såg tydligen väldigt koncentrerad ut enligt gästerna.

Viktoria skrattar gott åt minnet

Den lycka Viktoria och Simon kände den där speciella dagen – den känns när de berättar. En känsla de önskar att alla blivande brudpar får uppleva. De har ett tips:

– Släpp alla måsten och bara njut! Lita på leverantörerna och låt det bli som det blir. Saker kan missas och glömmas bort men det är inte det som spelar roll – det är er kärlek! Allt annat kvittar

Brudparet

Viktoria, driver blomsterbutiken Melody Flowers. Gillar att planera och hålla en röd tråd genom allt, både privat och inom arbetet. Älskar att resa, läsa böcker och ha mysiga middagar med vänner och familj. Simon, jobbar som systemtekniker och gillar tv-spel, resa, musik och matlagning, och självklart hjälpa Viktoria när det behövs. Har också blivit en handyman på senare dagar.

Brudklänningen

– Från första början tänkte jag mig en väldigt enkel klänning då jag inte alls är en "tjej-tjej" men det slutade med att jag hittade en magisk klänning på en säljsida som var helt ny. Men jag valde också att anlita en sömmerska som sydde en typ av cape med släp som matchade fint med klänningen, för att fortsätta med temat vinter. Den blev som små snöflingor! Lisa sydde även upp en annan klänning som jag hade på mig under själva festen. Det var skönt att byta till en helt annan klänning!

– Tärnorna fick välja egna klänningar med önskemålet om att de skulle vara grå, långa och gärna med något bling på.

Brudgummens kläder

– Vi hade tittat på olika modeller på bröllopsmässorna men Simon fastnade för en ganska enkel och grå kostym som han sedan måttbeställde från en leverantör online. Han köpte även en slips i vinrött med mönster till sig själv samt matchande, men enklare, slipsar till bestman och marskalkar som även de hade grå kostymer.

Ringar

– Det här blev det svåraste för oss. Vi visste vem vi ville anlita men det finns så många fina alternativ. Jonas på Juvelia hjälpte oss med sin expertis och lyssnade in vad vi ville ha för något. Resultatet blev magiskt.Jag valde en ring med sju mindre stenar som ser både ut som en blomma och som en snöflinga - den blev både symbolisk och personlig!

Den andra ringen fick bli en hel alliansring som matchade fint med den större ringen. Simon valde en enklare ring med linjer mot kanterna och en mattare del i mitten för att det ändå skulle hända något. Den blev också superfin. "Den lycka Viktoria och Simon kände den där speciella dagen – den känns när de berättar. En känsla de önskar att alla blivande brudpar får uppleva."

Brudbucketen

– Som florist är jag van att designa buketter och hitta inspiration – vilket i mitt fall kanske gjorde det svårare än vad det hade behövt vara. Jag satsade på blommor som passade i temat och som kändes som oss. Själva brudbuketten band jag inte själv, utan det fick min ena tärna (som jobbar som florist) hjälpa mig med. Det betyder dessutom otur för en florist att göra sin brudbukett, så det kunde vi ju inte riskera. Resultatet blev en modern droppformad bukett som passade klänningen och övriga detaljer.

Blommorna

– Anemoner, ranunkel, syren, rosor, kvistrosor, prärieklocka, julros, bouvardia, nejlikor, fjärilsranunkel, euphorbia spray qicksilver, lejongap, veronica, brudslöja, waxblommor, silverek, italiensk ruskus, två sorters eucalyptus samt gran.

Kyrkan

– Valet av kyrka var viktigt för oss och vi tittade därför på flera olika runt om i Hälsingland innan vi hittade vackra Arbrå kyrka – som dessutom ligger nära Orbaden. Perfekt!

Middag och fest

– Vi ville satsa på lokalen, maten och andra delar som var viktiga för oss. Vi hade bröllopskoordinatorn Anki på Wedding by Moalee på plats och dessutom en heldag med fotograf Malin Norlén och videograferna Alexandra och Ricardo från My special day photography. Vi anlitade även Sandra, Choco Canel som DJ, som spelade från mingel till sista dansen.

Bröllopsmenyn

- Vi ville ha något som vi själva uppskattade men som också skulle passa de flesta utav gästerna. Vi ville även få in lite av Hälsingland i menyn och anpassade då både mat och dryck efter detta i samråd med restaurangchefen.

X-tra bonus för gästerna

– Vi lade till ett litet utomhusmys innan brudskålen med varm dryck för gästerna medan vi for i väg på en tur med häst och vagn. Vi hyrde även in en popcorn-maskin som användes från minglet till sent på natten. Det var uppskattat av både oss och alla gäster. Även photoboxen blev en stor hit.

Bröllopsresan

– Efter bröllopet åkte vi på en liten mini-moon några dagar för att slappna av och få tid tillsammans. Men den stora resan planerar vi längre fram, förhoppningsvis till något exotiskt och varmt ställe.