Logo

ERIK & EVELINA

Vädergudarna gav för sol på Johannesbergs slott


Vilka är ni? 

Erik, 33 år, datanalytiker by day och fruns fotmassör by night. Evelina, 30 år. HR-specialist by day och partyfixare by night. Bor i Vasastan och har varit ett par sedan 2016. Älskar att bjuda in våra vänner på festliga temamiddagar och mår som bäst på en beach club i värmen. 

Hur träffades ni? 

På en efterfest under "Stockholmsveckan" i Visby. Tack till våra vänner Julia och Daniel som matchade på Tinder, vilket gjorde att våra vägar möttes. Så indirekt vill vi också tacka Tinder 😉 

Hur gick frieriet till?

Erik friade på den grekiska ön Skiathos. Vi hyrde fyrhjuling och åkte upp i bergen, där Erik gick ner på knä mitt bland olivträd och en magisk panoramautsikt över egeiska havet. 

Vad valde ni för ringar? 

Erik lyckades pricka rätt och friade med en diamantring i vitt guld. Till sig själv valde han en slät i platina.

När ni började planeringen, vad var det första ni beslutade er om? 

Vi lyckades faktiskt få tag i en avbokad tid 8 månader innan bröllopet ägde rum. Så bröllopet blev ett år tidigare än vi först tänk, vi var helt enkelt för ivriga för att vänta! Det första vi beslutade var att det skulle bli ett tre dagars bröllop, varför inte slå på stort? 

Hade ni någon prioritetslista, dvs vad var viktigast för er? 

Det viktigaste för oss var garanterat att skapa festlig stämning! Vi ville bjuda på en helg med mycket energi i en sagolik miljö. 

Hur länge planerade ni er bröllop? 

8 månader

Vad hade ni för tankar kring bröllopsbudget? 

Vi satte tidigt en budget och började spara för att ha råd med vårt drömbröllop. Trots Eriks maniska Excel koll lyckades vi ändå övertrassera budgeten något 😅 

Var ägde vigsel och bröllopsfesten rum? 

Utomhus framför Johannesbergs slott ägde vigsel rum. Det hade regnat flera dagar så det var verkligen gambling att köra utomhus, men vi får tacka vädergudarna för sol och uppehåll! Festen fortsatte på slottet och gästerna anlände redan på fredagen. 

Bästa minnet med dagen/ helgen? 

Vi startade helgen med poolparty och mingelmiddag på fredagen, det var supermysigt att få tid att umgås med alla vänner och familj redan dagen innan vigseln. Bröllopsdagen startade med att vi fixade oss på varsitt håll tillsammans med våra tärnor/bestmans. Därefter ägde vigseln rum följt av tårta och brudskål utomhus i slottsträdgården. Bröllopsmiddagen inleddes med shots, ABBA och att alla gäster viftade med vita linneservetter. Middagen innehöll magiska tal, festlig energi och mycket skratt - tusen tack till vårt toastpar som lyckades få till den perfekta bröllopsmiddagen för oss! Middagen avslutades med hot shots, led foam sticks och conga tåg upp till dansgolvet. Dansgolvet stängdes till "Stad i ljus" och därefter fortsatte efterfesten in på små timmarna. Bröllopshelgen avslutades sedan med en gemensam brunch, perfekt avslut att få skratta åt helgens bravader tillsammans med gästerna. 

Ert bröllop såg magisk ut, hur kan ni bäst beskriva det? 

Det blev verkligen en helg fylld av kärlek, minnen för livet och festliga upptåg! 

Hur såg bröllopmenyn ut? 

Förätt: Inkokt vit sparris, brynt smörcreme, rostade hasselnötter och krasse. Varmrätt: Rosastekt kalvinnerfile. Västerbottenpotatisterrin, sauterade primörgrönsaker och madeirasås. Dessert: Vispad vaniljpanacotta, hallonsorbet, drömsmulor, färskabär och ätbara blommor. Bröllopstårta: Malibu sour - Citronbottnar med syrlig citroncurd och en tropisk mousse på kokos och vit choklad. 

Är mat något ni la mycket vikt på? 

För oss var det viktigt att maten var god, men den festliga stämningen var prioriterad. Dock levererade slottet otrolig mat under hela helgen, vilket var en bonus! 

Finns det något ni önskar ni gjort annorlunda? 

Filmat talen - big mistake att vi missade det för de var otroliga! Vi är riktigt imponerade och visste inte att vår familj och vänner var både retoriker och komiker. 

Do´s and dont´s ni kan dela med er? 

Do's

- Gör en prioriteringslista och kom överens så att ni har en gemensam målbild. 
- Välj ditt brudfölje med omsorg! Dessa personer är så viktiga både i förberedelser och under själva dagen. Vi vill rikta ett stort tack till världens bästa brudtärnor, bestmans och toastpar!  
- Servera bröllopstårta och bubbel direkt efter vigseln!
- Gör ett bröllopshäfte med info om alla gästerna!

Dont's
- Släpp "Jag löser det själv mentaliteten" - gör ett schema för helgen och delegera ut uppgifter under helgen till - brudföljet eller familj. De vill hjälpa dig och du vill kunna vara närvarande och njuta av helgen. 

Vad hade ni på er? 

Erik sydde upp en mörkblå kostym via Bluegiallo. Evelina hade en figurnära "mermaid" dress från Justin Alexander.

Hade gästerna någon dress code?

Kavaj (alltså kostym för män och klänning/byxdress som går ner över knäna för kvinnor)

Något mer ni vi dela med er? 

På bröllopsdagen försvann faktiskt vattnet på hela slottets anläggning, vilket gjorde att gästerna inte kunde varken duscha, gå på toa eller dricka vatten (extra jobbigt för de som hade hållt igång på fredagens poolparty). Timmarna gick och 20 minuter innan make up artisten anlände fick Evelina kasta sig in i en bil och bli körd hem till en av slottspersonalens hästgård (evigt tack till den personen!). Där hade hon cirka 5 minuter på sig och prioriterade en snabbdusch och borsta tänderna. Tvätta håret fick hon skippa. Vi hade haft många "worst case senarios" dialoger innan bröllopet men denna hade vi inte räknat med. Nu i efterhand är det en kul story! Vi har fått höra att några åkte till lokala grillen och tog en raggardusch, några gick flera kilometer för att skölja av sig i sjön och andra funderade på att schampoonera sig i poolen. Som tur var kom vattnet tillbaka innan vigseln. 😂