30 Juni 2018 Henric & Linda
Svensexa

Henric har blivit varnad, hotad och är beredd att gömma sig...

Det hjälpte inte... Fredagen den 25 maj ringde det på dörren och utanför stod inte en, inte två och inte tre utan EN HEL HÖG med män som tyckte jag skulle skynda mig.. Herregud!!!

Snabbt gällde det att packa badkläder, W:6 uniform och kläder för övernattning. Ta med passet oxå fick jag höra i förbifarten. Asså, jag, lugnet själv, var på väg att tappa det fullständigt!!

På uppfarten stod en minibuss och jag blev snabbt inhyst i den och iväg söderut. Destination "unknown". Det var en härlig stämning trots att jag blev tagen på sängen så att säga, sen så kom verkligheten ikapp. Jag hade ju huuuuuuur mycket som helst uppbokat just denna helgen så jag måste vara tillbaka hemma imorgon senast 10:00. Svaret jag fick av samtliga vänner var. "Slappna av gubben, vi har koll på allt." 

När vi svänger av rv41 i Veddige började jag ana vart vi var på väg. Bestman, Aron, har en stuga ute vid havet och vägen var bekant. Mycket riktigt så parkerade vi utanför den just sagda herrens stuga. VILKEN KVÄLL!!! Tropisk sommarkväll och gossarna hade verkligen anammat just det där som jag så mycket uppskattar. Att bara få njuta i gott sällskap med mat och dryck. Sen att det fanns ett liiiiitet inslag av en viss mankini lär inte etsa sig fast i minnet. Nått annat som nästan etsade sig fast var de gnugg-tatueringar som alla satte på sin kropp på olika ställen. Allt från klassiska ställen som överarmen till lite mer vågade platser som vaden och i mitt fall en klassisk "skinktatoo" pryddes av "STAY SWAYZE" Yell

 

 

Nåväl, jag överlevde denna magiska kväll och vi gick upp strax innan solen klev över trädtopparna. YES! Tänkte jag, det här gick ju bra och jag ser ut att hinna hem. In i bussen igen och resa hem. Knappt 10 kilometer hemifrån börjar alla sjunga med i en mycket suspekt melodi som spelades i bilstereon. "Du har blivit lurad"... Gissa om jag såg ut som en fågelholk. Bussen svänger in på min parkering och en del grabbar hoppar ur samtidigt som de ger mig en klapp på axeln och ler. Jag blir, inte ombedd, utan beordrad att sitta kvar!

När manskapet halverats stängs dörrarna och bussen åker iväg och jag känner mig duktigt orolig. Då släpper de bomben!!!

STOCKHOLM.... KRYSSNING... BIRKA PARADISE!!!

Ridå! Rullgardin!! Jäklar va roligt!!!

Det var knappa 5 timmar upp till Stockholm och humöret var på topp. Chauffören, även kallad biltjuven passerade bilköer galant och vi var framme vid Stadsgårdskajen vid 16-tiden. Ett strålande väder och en skuta som låg förtöjd och väntade.

Vi knallar in i terminalen och där möter ytterligare en vän upp. Dubbellurad!!! Vi var nu 5 grabbar som snabbt tog plats på akterdäck och väntade på att båten skulle ta fart. Vi satt i skugga just nu, men av erfarenhet så vet jag vad som väntar när Birka vänder för att segla ut i skärgården. Avgång 18:00... 18:08 har båten då vänt och vi har solen rakt emot oss och från våra platser ser vi rakt in mot Gamla Stan. Den känslan när vi passerar Waxholms slott, Oxdjupet och Astrid Lindgrens bostad är magisk. Mycket skratt och en del pilsner blev det innan det var dags för middag. 

Det sägs ju att det som händer på Östersjön stannar på Östersjön... men jag måste bara beskriva när vi (som jag längtat efter) fastnar i pianobaren. Att få sitta och njuta av bra musik, lite allsång och vänner är ju det bästa. Nu råkade det bli lite bättre än så. Dessa 5 herrar från västsverige tog över pianobaren. Fullständigt tog över, hahaha. Pianisten ville inte sluta och bjöd på allt från Frank Sinatra till Gyllene Tider. Allt lett av vår lille "skåning".

Det slutar med att nästkommande dag så söker jag upp en gammal arbetskollega på båten och kanske, kanske att vi får se "vår lille skåning" arbeta nästa gång vi åker båten. 

Jag är oerhört nöjd med denna helg, även om jag var bra trött när vi landade hemma i Borås igen söndagkväll.

 

TACK VÄNNER FÖR EN OFÖRGLÖMLIG HELG!!!