23 Juli 2022 Nina & Billy
Ninas och Billys blogg

Bröllopsklänning

Bröllopsgästsämja

Min mamma står överst på min gästlista. Men så har jag den man hon levt ihop med och som jag vuxit upp med. Mamma och han hade en väldigt uppslitande separation, så jag trodde inte att jag kunde bjuda min styvfar. Men nu, då jag träffade min mamma, berättade hon att de faktiskt haft kontakt! Så mina förhoppningar om att kunna bjuda dem båda har höjts. När min styvfar gifte sig med den kvinna som efter mamma kom in i hans liv, var jag gäst på deras bröllop. Det är en av anledningarna till att jag vill bjuda dem båda. Men också för att han är den enda pappa jag någonsin känt.

Skrivet 2021-07-24 17:47:03

Kommentera inlägget ovan

Billy och min äldsta son

...de träffades för första gången idag och det gick toppen!

Ben och Billy

Skrivet 2021-07-22 21:47:54

Kommentera inlägget ovan

20/7-21, 368 dagar kvar

Förutom vår gemensamma kärlek, delar vi andra intressen. Udda kanske men vi har båda ett grundläggande intresse för religion, andlighet och det ockulta. Därför vill jag ta upp tarotkortet De Älskande.

De Älskande

De Älskande står för att göra medvetna val och att skapa allianser. Jag och Billy har gjort ett medvetet och väl överlagt val att välja varandra. Vi är inte tjugo längre och vi har känt varandra i snart trettio år. Vi båda blir lyckliga av att välja varandra för vi kompletterar varandra. Men främst har vi nu i vår vardag en större mening att sköta våra liv, eftersom det finns någon där som bekräftar och stöttar allt den andra gör.

Jag vill gärna skriva en bok om det ockulta och har börjat med det. Billy kommer med konstruktiv kritik och idéer som jag kan förverkliga. Han tycker att det är minst lika kul som jag tycker!

Vi gör valet varje dag att älska och respektera varandra.

Skrivet 2021-07-20 23:56:42

Kommentera inlägget ovan

Brudens äldsta son

Min Benjamin kommer på middag i övermorgon. Det ska bli första gången Billy och han träffas, så det är ganska pirrigt.

Skrivet 2021-07-20 18:42:31

Kommentera inlägget ovan

Brudens mor

Jag ska träffa min mamma på onsdag. Det är speciellt för vi har inte träffats på flera år. Jag var arg på min mamma för att jag var tvungen att flytta och bryta upp i stort sett varannat år hela min barndom. Nu när jag är vuxen kan jag verkligen se hur mycket hon bryr sig om mig. Därför blir onsdagen en mycket speciell dag!

Förhoppningsvis kan mamma komma på bröllopet och sitta vid honörsbordet under middagen.

Skrivet 2021-07-16 21:15:46

Kommentera inlägget ovan

Trolösa?

...okej, vi förlovade oss inom ett par veckor efter att kärleken börjat glöda. Vi har mest mött höjda ögonbryn för att vi gjorde det så snabbt. Våra sanna vänner gratulerade oss ändå. Men ändå, vi får frågan "Är ni säkra på det här?"

Vi har känt varandra i snart trettio år. Vi verkligen känner varandra. Vi har alltid haft ett gott öga till varandra, men timingen har inte varit rätt. Vi är säkra. Vi vill spendera resten av livet tillsammans!

vi

Skrivet 2021-07-15 20:21:54

Kommentera inlägget ovan

Bröllopsnatten del 2

Älsklingen och jag kom överens om att kolarbyn inte är ett alternativ för bröllopsnatten på grund av alla kryp. Billy hade nämligen varit i en kolarby, och sa att de är riktigt snuskiga!

Istället funderar vi på att bo på ett hotell i Arlandastad, och sedan åka med Norweignan till Rom dagen efter, och stanna där två dygn. Som en mini honey moon.

Rom

Jag har varit i Rom tidigare. Men jag besökte aldrig Vatikanstaten och gick aldrig in i Phanteon. Allt det andra jag såg ser jag gärna igen, och inget är så gott som en cappuchino i cappuchinons huvudstad! Rom är fantastiskt!

Skrivet 2021-07-14 21:06:47

Kommentera inlägget ovan

Bröllopsnatten

Jag fick precis ett mejl från Sala silvergruva där de meddelade att sviten användes till annat numera. Så det blev ingen bokning.

Gruvsviten

De rekommenderade två andra annorlunda boenden. Det första var Utter In där besökaren sover under vattnet och ser fiskar genom panoramafönstren. Men det var redan fullbokat nästa år.

utter in

Det andra stället är en kolarby där besökaren sover i före detta milor i skogen på renskinnsfäll framför öppen eld. Det finns bastu, och det går att gå på en överlevnadskurs. Sådant passar oss båda, så jag mejlade kolarbyn. Vi får se vad jag får för svar!

kolarbyn

Skrivet 2021-07-14 16:23:03

Kommentera inlägget ovan

Extrautgifter

https://www.ica.se/butiker/maxi/vasteras/maxi-ica-stormarknad-halla-980/catering/brollopstartor11/

bröllopstårta1

Vi kommer ordna med maten själva, men beställa bröllopstårtan. På Ica Maxi i Hälla (Västerås) gör de superfina tårtor (se länk) och kör även ut. Munktorp, där vi ska gifta oss, ligger ju mellan Köping och Västerås. Alltså inte så långt från Västerås. Så vi kan nog beställa utkörning.

Skrivet 2021-07-14 13:49:29

Kommentera inlägget ovan

Budgetbröllop

ÖoB

Party

Det får bli som bestmannen rekommenderade, engångsporslin som vi bara slänger i sopsäckar efter festen. Tänker köpa rubb och stubb på ÖoB. De har precis allt! Eller "vi" kommer inte städa. Det kommer hjälpredorna att göra. Jag och Billy, brudparet, kommer åka direkt från festen till Sala silvergruva för att spendera bröllopsnatten i sviten 150 meter ner under jord!

Gruvsviten

Skrivet 2021-07-14 13:40:30

Kommentera inlägget ovan

Budgetbröllop

Brudpar från Panduro

https://panduro.com

Bröllop kan kosta i stort sett hur mycket som helst! Vi har en budget på runt 20.000 kr och gästlistan har dragit iväg till 29 gäster i nuläget. Därför får vi se vad vi kan dra in på för kostnader. Tror att vi kan ordna med festmaten själva istället för att beställa catering för 150 kr per person. Det skulle ju ändå ha blivit kallskuret, ostar och frukt. Det kan vi fixa för en tredjedel av priset. Hittade också ett brudpar att ställa på tårtan hos Panduro.

Men jag tror att vi beställer tårtan. Det blir lite för klurigt att ordna själv med marsipan som ska kavlas och rosenblad som ska sättas ihop.

exempel på bröllopstårta

Skrivet 2021-07-14 05:06:12

Kommentera inlägget ovan

En snabb förlovning...men bröllop på sikt

Vi har känt varandra som vänner i nästan trettio år. Men vi blev kära i våras (2021) då vi satt och pratade över en flaska vin. Plötsligt fylldes rummet, det rum jag sitter i nu och skriver, av kärlek och vi båda föll för varandra samtidigt.

Vi förlovade oss bara ett par tre veckor efter det. Det gick fort! Men vi satte datumet för bröllopet drygt ett år fram i tiden. Både för att vi skulle hinna anpassa oss till vår tvåsamhet, och för att vi skulle kunna planera bröllopet utan stress. Det är en hel del meck med ett bröllop.

Kärleksparet

 

Skrivet 2021-07-13 12:15:13

Kommentera inlägget ovan

Bröllopsgäster

Just nu har vi 28 gäster att bjuda in. Eventuellt 29.Det beror på om vi får tre eller fyra att komma och hjälpa till med cateringen. De är gäster på festen, men kommer inte att delta i själva vigseln.

Jag har ingen pappa i livet. Men jag har en mamma och en faster, som mina närmaste släktingar. Min faster tar min pappas plats. Billy har både mamma och pappa. Billys mamma Inger är den som är mest involverad i bröllopet, och jag tänker att hon får hålla värdparets tal och välkomna alla gäster!

Skrivet 2021-07-12 16:30:36

Kommentera inlägget ovan

Naglar och bröllopsbudgeten

Min dotter Jasmin har börjat göra naglar, så jag har frågat om hon kan göra mina bröllpsnaglar. Då skulle vi spara runt 5-600 kr i bröllopsbudgeten. Hon var bekymrad om hon var tillräckligt duktig. Men jag ska ha enkla naglar i ljusrosa, inga mönster, och hon har ett år på sig att öva! :-)

naglar

Skrivet 2021-07-12 16:02:49

Kommentera inlägget ovan

12/7 -21 Så skoj!

Min favoritkusin hörde av sig! Vi har inte haft kontakt på många år. Men nu föll det sig så att vi fick kontakt lagom till att jag kunde bjuda henne på bröllopet! :-) 

Skrivet 2021-07-12 15:42:57

Kommentera inlägget ovan

11/7 -21 Toastmaster utsedd

Jag funderade lite på vem vi skulle utse till toastmaster. Toastmastern ska hålla koll på vilka tal som ska ges under bröllopsmiddagen, vilka som ska tala och hen ska kunna stå inför publik, mer än varje enskild talare, samt ha ett ordningssinne.

En av gästerna på min sida, en gymnasiekompis jag hållit kontakten med, hade lång erfarenhet att stå på scen i teatersammanhang. Jag frågade och han tackade ja! Så nu är Daniel "Löthis" Löthskog vår framtida toastmaster.

Toastmaster Löthis

Skrivet 2021-07-11 15:23:43

Kommentera inlägget ovan

Min hedersbrudtärna

Min bästa väninna sedan tjugo år, Lotta, ska vara min hedersbrudtärna.

Lotta i ån

Hon har redan nu börjat fundera kring min möhippa. Vilken jag har kravet på att jag inte ska behöva klä ut mig och förnedras på stan. Förstår inte alls hur DET kan vara det sista en kvinna vill göra som ogift!

Skrivet 2021-07-10 13:57:18

Kommentera inlägget ovan

10/7 -21: 378 dagar kvar till bröllopet

Jag funderar på den traditionella ramsan för tur i äktenskapet efter bröllopet:

”Something old, something new, something borrowed, something blue and a six pence in her shoe……”

Allt jag har är nytt, och till det blåa tänkte jag på dessa smycken

Något blått

Jag kan ju alltid ha en enkrona i skon, men jag har inget gammalt och inget lånat. Det krävs en funderare!

Skrivet 2021-07-10 13:33:17

Kommentera inlägget ovan

9/7 -21 senare på dagen

Det ska bli fantastiskt att få gifta sig i en vit sagoklänning!

Min brudklänning

Jag lever och andas bröllop just nu. Kanske kommer perioder under det här året fram till vigseln då jag prioriterar annat, som när vi häromdagen besökte en annan kyrka. Den i Köping. Också en vacker kyrka, men "vår" är ännu vackrare. Plus att Billy har anknytning dit. Köpings kyrka är bara ytterligare en kyrka.

Vid Köpings kyrka

Jag läste att om tärnorna har långklänning ska marsalkarna ha frack. Klädkoden ska vara "kavaj" och Billy ska ha kostym med väst.

Billys kostym

Så mina tärnor ska få ha kortare klänningar. Funderar på att ha tärnklänningarna antingen i mörkblått eller mörklila. Jag ska ha tre tärnor, mina två bästa väninnor och min dotter som är fjorton i år.

Ja, det är mycket att fundera kring! Tror ändå att detta år kommer att gå rasande fort. Hittills är jag nöjd med mina beslut!

Skrivet 2021-07-10 13:18:54

Kommentera inlägget ovan

10/7 - 21: 378 dagar kvar till bröllopet: på morgon

Det är lördag och vi har nyss vaknat. Vi var uppe sent igår och jobbade på låtlistan för vår bröllopsfest. Somnade ungefär vid 02. Vi räknar med att ha tvåhundra låtar. I nuläget har vi hundrasjutton. Det är låtar som bara handlar om lycklig kärlek, några riktiga favoriter, några som var helt nya för oss men som rekommenderades på olika bröllopssajter.

Men nu ska vi morna oss. Vi har sovit riktigt gott och vaknade utvilade. Igår var jag ganska trött på att lyssna igenom musik, men nyss när jag kollade igenom låtlistan kände jag mig riktigt nöjd!

/Nina

Morgonjag

Skrivet 2021-07-10 12:32:32

Kommentera inlägget ovan

8/7 -21: 380 dagar kvar till bröllopet

Det är över ett år kvar, men det är mycket som ska planeras. Idag gjorde vi klart bröllopsbudgeten och jag öppnade ett sparkonto med bindningstid på ett år. Det ser ut som att det ekonomiska kommer att gå ihop!

Kyrkan och festlokalen är bokad. Det blir ett lunchbröllop förvigseln är klockan 11.

Vår kyrka

Skrivet 2021-07-08 23:59:36

Kommentera inlägget ovan