19 Maj 2012 Solinda & Laszlo
Göteborg

Göteborg är staden där vi, Solinda och Laszlo, träffades, blev förälskade och även där vi bor. Det är självklart också här vi knyter våra kärleksband i maj.

Vi båda har bott i flera olika stadsdelar i staden, men när vi skulle bli sambos var det bara Torslanda som gällde. Torslanda kändes dock inte som ett naturligt val gällande plats för bröllop, och efter mycket funderande föll valet på en central plats. Inte bara i staden, utan även för att den blivit en viktig kärleksplats; nämligen Trädgårdsföreningen som ligger bara ett stenkast från Centralen. Praktiskt för oss, som inte har bil, att ha utbudet nära till hands under bröllopshelgen och slippa dyra transporter. Praktiskt även för långväga gäster som kommer med buss eller tåg.
 

Kollektivtrafik

För den som vill röra sig lite i Göteborg och vill slippa bekymmer med parkering så informerar vi här om kollektivtrafiken.
Systemet är lite krångligt när man inte känner till det så ni bör därför ha satt er in i betalningssystemet innan ni stiger på ett av Västtrafiks fordon.

Kontantbetalning är inte möjlig på bussar.

På spårvagnar finns en blå betalapparat där man kan betala kontant eller med kort.

SMS-biljett är en smidig möjlighet, men inte det billigaste och har man kontantkort på mobilen så måste det vara registrerat.

Det finns förstås ett antal olika kort/laddningar att välja mellan beroende på hur länge man stannar i Göteborg och hur mycket man planerar att åka kollektivt.

Läs mer och välj på Västtrafiks hemsida, se länktips.
Korten kan köpas på närmaste Pressbyrån, Seven Eleven eller de flesta andra kiosker och livsmedelsaffärer.